pierwek 07.12.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Wystarczy że źródło jest niedaleko to po 2 miesiącach znowu się pojawiają.Bo skądś muszą przyleźć !? Opuszczony dom, rzeka, stajnia itp. Moja babcia mieszkała przez wiele lat naprzeciwko masarni... to była prawdziwa masakra. Ale zdaje się jakiś czas temu masarnia padła. Generalnie szczury są tam gdzie jest jedzenie. Znajoma hodowała sobie parę kurek i trzymała w garażu paszę - no i szczury też tam były. Jak zaprzestała hodowli kur bo już nie miała na to sił to i szczury się wyniosły. Podobno dość skuteczną trutką na szczury był jakis proszek który sypało się w miejscu przebywania szczurów (najlepiej gdzieś koło nory albo do nory) szczur się tym brudził a przy czyszczeniu futerka wchłaniał do organizmu. Po paru dniach przychodził jego koniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.12.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ... Po paru dniach przychodził jego koniec.... I stu kumpli na jego pogrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.12.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Tylko że szczury mają to do siebie że jak zdychają to wychodzą na zewnątrz. I za to je można polubić. Z piwnicy w moim poprzednim bloku nie wyszły, nie wszystkie. Ryzyko jest. Decyzja truciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Moja pani u której mieszkam szykuje taką miksturę: sypki gips+ cukier puder ... znam ten przepis tylko zamiast cukru - mąka później daje sie "kupną" trutke, padają szeregowi członkowie stada /reszta staje sie nieufna/ poźniej coraz smakowitsze np. podsmażona kiszeczka z cyjankiem potasu, faszerowane paszteciki wykładane w rękawiczkach- idzie wtedy pod nóz elita stada na koniec zostaje szczur - przywódca a tego Jegomościa truje sie juz na ekstra przynentę ... zwabia sie Go tym czego szczurowi brakuje najbardziej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 zwabia sie Go tym czego szczurowi brakuje najbardziej .... znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 07.12.2009 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ja szukam rozwiązania, które nie zaszkodzi mojemu psu i kotu. Widzę tu kilka fajnych sposobów, dzięki za tak szybką reakcję z Waszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 zwabia sie Go tym czego szczurowi brakuje najbardziej .... znaczy? szczur jest stworzeniem nocnym brakuje mu słońca ... trzeba ten brak zrekompensowac jakoś ... p.s. może mała podpowiedź - nie fundujemu mu solarium ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.12.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 zwabia sie Go tym czego szczurowi brakuje najbardziej .... znaczy? szczur jest stworzeniem nocnym brakuje mu słońca ... wiec trzeba mu ten brak zrekompensowac jakoś ... znaczy jak w tym kawale , że gaś latarkę bo do światła lecą? ja nadal nie kumać wiesz , brzoza że mnie trza łopatologicznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 OK, Daggulka ostatniemu /przywódcy stada/ szykujemy trutke z dodatkiem witaminy D tej pokusie nawet najwiekszy przywódca sie nie oprze nie wolno za wczesnie - bo jesli nabierze nieufności - nie tknie, a potem odbuduje stado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.12.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Przypomniał mi się fajny filmik, wyobraźcie sobie coś takiego ale ze szczurami http://www.smog.pl/wideo/7330/plaga_myszy/ Tylko dla osób o mocnych nerwach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.12.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Trzy lata też miałem ten problem, poradziłem sobie z tym. Trzeba trochę cierpliwości. W komórce na graty i opał tego było że głowa bolała. Wziąłem się za rozkładanie trutki "Baraki" lub "Murin". W pierwszym roku zjadły około 15kg trutki. Myślałem że im smakuje i że na nich nie działa. Z czasem było ich coraz mniej, a trutki zostawało więcej. Na dzień dzisiejszy jest spokój, ale trutka jest cały czas, nie można dopuścić do jej braku, bo te stworzenia bardzo szybko się rozmnażają . Trutka najbardziej to znika na jesień i jak przychodzi gwałtowne ochłodzenie (przymrozki). Po za tym jest cisza i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Jeszcze jedno - nie powinno wyrzucać się resztek domowego jedzenia na kompostownik bo szczury będą tam przychodzić jak na stołówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 07.12.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Ja to słyszałem że hodowla capa (samiec kozy jest w 100% skuteczna. Szczury nie znoszą ich zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.12.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Ja to słyszałem że hodowla capa (samiec kozy jest w 100% skuteczna. Szczury nie znoszą ich zapachu. to bobiczek ma z głowy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 07.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Miałem 5 szt. hodowlanych szczurów .Przemiłe zwierzątka , ale żyja max. 3 lata . Po samiczce ....normalnie popłakałem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.12.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 umnie w pracy byla kiedys plaga dostaly papu padlo ponad 300 teraz dostaja to samo papu i sie smieja biegaja myja sie ale czasem padnie jakis zolniez tak to sie nazywa ten co pierwszy pruboje czy papu to oki czy ble jak zabijesz zolniezy topotem trza krola jak jego zwalczysz to masz spokuj na wiele lat pozdrawiam lub poszukaj szczuro lapa jest to zawod w polsce dos mocno znany i wykonywany nawet przez kobiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 05.12.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Szanowni Państwo, proszę o podpowiedzi. odkryłam, że mieszka u mnie pod wanną szczur. Od czasu do czasu słyszę też piszczenie, wiedza ludowa podpowiada, że możliwe że w takim razie szczurów jest więcej. Czy ktoś z Was miał tę machinę na infradźwięki? czy polecacie?Trutka odpada, niestety mój kot poluje (już jednego który podjadł strutą mysz ledwo odratowałam). bardzo proszę o jakieś porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.12.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 U nas na szczęście na razie ujawniły się tylko myszy. W pobliżu rolnicy ale tacy od ziemniaków itd. ktoś tam gdzieś ma kilka kur. Jak się uchronić przed szczurami? Kot i pies na razie odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperka99 16.09.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 ja na szczury zawsze kupuję różnego rodzaju specyfiki, trutki i inne do jedzenia dla nich, a cooo niech się żywią i w domku na wsi zdecydowanie to pomogło, a co do ultradźwięków to słyszałam, że to tylko takie gadanie, wcale podobno nie działa, nawet na krety i inne takie tam żyjątka także szkoda chyba kasy ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.03.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Szczurzy król i wszystko jasne.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts