morfeusz1 07.12.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Wiem, że kilka już jest wątków o podłodze zywicznej, ale nie ma w nich informacji, jak taką podłogę można dodatkowo nabłyszczać. Mamy posadzkę pouliretanową - białą. Chcemy pokryć ją czymś, by się bardziej błyszczała i żeby łatwiej ją było myć, utrzymac w czystosci (żeby brud nie wnikał w strukturę podłogi). Mielismy już próbę na podłodze środkiem o nazwie JONTEC ETERNUM, ale okazało się, że trzeba co najmniej raz w roku powtarzać jego nakładanie, wczesniej szlifując podłogę, by usunąc poprzednią warstwę. Jednokrotnie zabezpieczenie (trzy warstwy) to koszt ok. 700 zł (przy naszym metrażu). I raz, ze to sporo kosztuje, biorąc pod uwagę częśtotliwość kładzenia, to dodatkowo problematyczne z każdorazowym wynoszeniem mebli itp. Czy znacie jakiś środek (wosk itp. czy coś innego), który nie jest tak kosztowny i przy którym nie trzeba szlifowac poprzedniej warstwy? Zalezy mi na błyszczeniu i łatwiejszym myciu. Szukałam w necie, ale znajduję tylko woski do drewna, wykładzin pcv, betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.12.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 spróbuję podbic, może ktos z Was jakiś zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts