malczyce 22.04.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Z dniem święta pracy zaczynam budowę JEZYNKI w Lubinie. Od tygodni mam zgodę na budowę. Tylko parę zmian istotnych: buduję dom częściowo podpiwniczony na istniejącym i zaadaptowanym podpiwniczeniu.Na razie chłopaki dłutują jeden słaby fundamencik. Potem biorą łopaty aby pogłębić fundament do poziomu pozostałych.Jestem teraz na etapie wyboru: ytong czy porotherm????i szukam miejscowych konkretnych dostawców materiałów.Fotki pojawią się niebawem.Na razie optymizm pomimo Smoleńskiej tragedii.Pozdrawiam stawiaczy Jeżynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malczyce 01.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 fundamenty OK taras jutro kończą a od decyzji minęło raptem 16 dni - wyburzenie plus budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 02.06.2010 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U mnie jeszcze trwa adaptacja projektu oraz walka o media tak, aby na czas budowy była woda i prąd. Duszę kciuki za dobrą pogodę, bo budowa w strugach deszczu to marna przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 22.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witaj...Bardzo mi się podoba wasza Jeżynka po zmianach...Obecnie szukam projektu. Będę z ciekawością zaglądała do was..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malczyce 23.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witaj... Bardzo mi się podoba wasza Jeżynka po zmianach... Obecnie szukam projektu. Będę z ciekawością zaglądała do was..Pozdrawiam. w Lubinie i po adaptacji mam nadzieje, że domek zamieszkam z rodzinką ca X.2010. Projekt kupiłem na pocz stycznia 2010. Adaptacja trwała do konca kwietnia łacznie ze zgodą najlepszego Starostwa w Lubinie. Na miejscu podpiwniczonego starego komunistycznego baru piwnego i po wyburzeniu nadbudowy z płyt paździerzowych o konstrukcji stalowej o przenikliwości cieplnej MAX 100% ( czyli tyle stopni ile na zewnątrz tyle wewnątrz) niebawem przekażę fotki z dachem Roebena. Dużo pracy - ale największym szacunkiem darzę głównego magika - Pana Andrzeja Mistrza Świata - brak słów. Pomocnicy ............ nie pisze.\ Jak mam cos doradzić? [email protected] Pozdro Jeżynkowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malczyce 23.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Z uwagi na podpiwniczenie i fundamenty 7 metrów tarasu ma wnękę.Kuchnia została przesunięta w miejsce salonu po sąsiedzku z kotłownią ( w kotłowni Gaz CO + brodzik ).W miejscu kuchni sypialenka dla 2 - óch osób czyli ja i połówka moja.Bez kominka i grilla - dziadostwo.Okna 150na 150 orzech dwustronny - drzwi z ART Tomu orzech, dach Roeben ciemny brąz czerniawy błyszczący.W piwnicy 5 rowerów , narty x 4 + wina.\Ogrzewanie Immergas, dwufunkcyjny normalny bez kondensatu ze zbiorniczkiem 45 l. lub Sounier Duval - podobny, grzejniki Purmo.W kuchni półka na wina.itp.Pozdr. z Lubina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 30.06.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Poprosimy o jakieś zdjęcia z budowy lubińskiej! Koniecznie! Ja dziś odebrałam zaadaptowany projekt - czerwono od poprawek, ale mam co chciałam. U mnie "dziadostwo" grill i kominek pozostanie Pojutrze składam papiórki o pnb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 30.06.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wiesz co, ten projekt ma do wyboru strop drewniany albo terriva.Ja osobiscie polecam strop drewniany + boazeria na poddaszu, sam tak zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 02.07.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witaj kurt76, w projekcie jest strop terriva nad parterem,a drewniany między poddaszem użytkowym a stryszkiem. Ja przy tej koncepcji pozostanę. Zeskanuję plan parteru i poddasza po adaptacji i wrzucę - może jeszcze dziś (będzie co komentować ). Mam nadzieję, że Malczyce wstawi jakieś foty z budowy, to nam się temat ożywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malczyce 13.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Na wekend wrzucę histrię wersji foto. Wczoraj został posawiony komin z firmy Kom-wen ze Środy Śląskiej - można zaoszczędzic na tym sugerowanym producencie z Horyzontu.Wczoraj dowieźli więźbę kompletną i dzisiaj już są przytwierdzone murłaty. Za tydzień odbieram komplet dachówek Roben Flaming kolor tobago.Myślę że kompletne zadaszenie za 12 dni - potem wiecha grill i duzo soku z ziemniaków, i wejdą magicy instalatorzy. Dzisiaj spędziłem parę godzin na telefonie .Pozdrawia Lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 26.07.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam wszystkich.Zastanawiałam się nad wyborem tego projektu ale zdecydowałam się na inny... Czy będę tego żałować to się okaże. Jednak z wielką ciekawością będę obserwowała wasze dalsze poczynania... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 15.12.2010 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Fiu fiu, zleciało trochę czasu, a Jeżynkowcy zapadli chyba w sen zimowy. U mnie budowa ruszyła 14 września. Teraz trwają zmagania z dachem, bo wykonawca obiecał, że przed świętami będzie deskowanie, papa a nawet dachówka (Rupp Ceramika Sirius antracyt angoba). Oto Jej Wysokość Jeżynka od strony ogrodu. Więźbie proszę się za bardzo nie przyglądać, bo czeka na wymianę. Komuś się omsknęło podczas przycinania... no i za krótka.http://lh4.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TQjtBc4q3qI/AAAAAAAAGIk/Fl4kkHiVVqw/s400/DSC00050.JPG A tu frontalnie, też mam nadzieję nie najgorzejhttp://lh4.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TQjwVsdlvZI/AAAAAAAAGI4/t0-OaxVTNcU/s400/DSC00051.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 15.01.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 http://lh6.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TTH-CnKibCI/AAAAAAAAGJQ/6IliKjUjiUg/s400/DSC00138.JPG http://lh6.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TTH977U5VDI/AAAAAAAAGJM/2k57Gkay890/s400/DSC00130.JPG Teraz Jeżynka czeka na dachówkę A co u reszty budowniczych? hop hooop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk07 21.01.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Jeżynka po małych zmianach głównie dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 22.01.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Patryk07, witam w elitarnym (czyt. kameralnym) gronie Jeżynkowców. Piękna ta Twoja . Widzę, że pozbyłeś się kominka a dach rozciągnąłeś na ściany szczytowe. Twarzowo temu domkowi w ciemnej dachówce. Co położyłeś? U mnie właśnie okładają siriusem Ruppceramika - odetchnęłam z ulgą, chyba jest nieźle. http://lh4.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TTtTXGCQunI/AAAAAAAAGJs/L4avDSi8QRM/s400/DSC00163.JPG http://lh4.ggpht.com/_LNwXhBbHxYA/TTtS0qSifoI/AAAAAAAAGJo/E8vN8tLx_NU/s400/DSC00141.JPG A jak u Ciebie w środku? Sporo zmian? Pozdrowienia z Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk07 23.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Kominka pozbyliśmy się tylko na zewnątrz środkowy został przeniesiony w narożnik sąsiadujący z kotłownią i garażem. Dach rozciągnięty ponieważ nikt z wykonawców nie dawał gwarancji na taki dach jak w projekcie. Na dachu leży Creaton Futura. W środku oprócz kominka powiększyliśmy wc i spiżarkę o 30 cm kosztem kuchni oraz wejście do spiżarki z sieni reszta bez zmian. Pozdrowienia z Płn Wielkopolski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 24.01.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam wszystkich jeżynkomaniaków! My również będziemy budować ten domek. Ze względu na warunki zabudowy musieliśmy zdecydować się na wersję z garażem,chociaż bardziej podoba nam się bez. Jesteśmy na etapie pozwoleń. Nasza Jeżynka troszkę się nam powiększy 11m. na 10m. a garaż 4m. na 8m.dł.W kuchni duże narożne okno min.1.5 m.w każdą stronę ,między kuchnią a salonem podwójne drzwi balkonowe okna w salonie min.2.6m. rezygnujemy z balkoniku. Pod schodami będzie schowek a wc do pomieszczenia gosp. w którym będzie piecyk na gaz. Pomieszczenie nad garażem podzielimy na dwie części,w jednej garderoba a w drugiej pralnia. Jak wszystko sprawnie pójdzie to ruszamy po zimie, pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 26.01.2011 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Patryk07 zaskoczyłeś mnie informacją, że żaden fachman nie chciał się podjąć postawienia odkrytych ścian szczytowych. Wybierając wykonawcę omawiałam projekt Jeżynki z trzema ekipami i nikt nie kwestionował takiego rozwiązania. Muszę jednak przyznać, że moja Jeżynka dostaje rynsztunek ponad normę bo tata inżynier "dzielnie doradzający i czuwający nad wszelką poprawnością" wymarzył sobie chyba dla mnie konstrukcję typu schron dla głowy państwa no i dostało się między innymi ścianom szczytowym, konkretnie to dostały im się po 3 zazbrojone betonowe słupy stabilizujące... Z ciekawością będę obserwowała dalsze Twoje szranki budowlane i piękniejący domek. I dużo zdjęć poproszę, to też się odwdzięczę jacek1101, witamy w gronie. Jeśli masz jakiś szkic (nawet mega amatorski) elewacji po zmianach adaptacyjnych, to śmiało wklejaj, bom ciekawa niezmiernie opisywanych przez Ciebie cudów związanych z rozrośniętą Jeżynką. A jestem wzrokowcem. I zdradź proszę, jak to dokładnie ma być z tą pralnią i garderobą. Podwyższasz garażowy dach, żeby wyrównać poziom i umożliwić wejście przez pokój i łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 27.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wejście do garderoby i pralni będzie po schodkach zmieniliśmy schody będą ze spoczynkiem. wszyscy nam odradzali zabiegowe łącznie z architektem i dlatego zmieniło się wejście do spiżarni. Ale jesteśmy dobrej myśli czekamy na wycenę no i prawdopodobnie ruszamy w kwietniu:D Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 27.01.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 No no, toż to nie Jeżynka a imponująca Jeżyna! Zazdroszczę powiększonych sypialni na poddaszu. Gdyby nie ograniczenia związane z szerokością działki, też bym troszkę poszerzyła. Schody ze spocznikiem lepsze od zabiegowych, a przede wszystkim (co tu kryć) bezpieczniejsze, ale coś za coś, a u mnie była potrzeba wygospodarowania dwóch pracowni no i trzeba jakoś do nich wchodzić. A jak z kolorystyką budynku? U mnie: dachówka oraz cegła klinkierowa na komin i kominek zewnętrzny oraz parapety antracytowe, okna, drzwi, brama garażowa, podbitka białe, tynk jasnoszary, blacha i rynny czarne. Kolor pojawi się za sprawą ogrodu, który będzie bajeczny... gdy go już założymy i wychuchamy. jacek1101 duszę kciuki za wycenę budowy, co byś zawału nie dostał a nam wszystkim życzę krótkiej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts