Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc/Do kogo należy dziennik budowy?

Recommended Posts

Budowlaniec,który nas oszukał,nie skończył prac i wziął prawie całość pieniędzy nie chce nam oddać dziennika budowy,ciągle się wykręca,że czegoś nie uzupełnił,że zapomniał,że zostawił u znajomego i różne inne głupoty.Co robić,bo wiem,że facet ewidentnie nie chce go oddać od kiedy wie,ze mamy zamiar podac go do sądu.Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

Bez ładu i składu ta ostatnia porada :wink: Nie nadmiar dobroci, a można powiedzieć konieczność. Napisz, że żądasz zwrotu dziennika w ciągu powiedzmy 14 dni od dnia doręczenia pisma, bo w przeciwnym razie zgłosisz kradzież a sprawą zajmą się odpowiednie organy państwowe. Tylko koniecznie z potwierdzeniem odbioru.

No właśnie u mnie tylko kierownik i ja miałem dostęp do dziennika budowy, więc jak się znalazł twój w rękach budowlańca???

Ja myślę, że poleconego i tak nie odbierze, więc zgłoś kradzież.

W dzienniku budowy mogą dokonywać wpisów wyłącznie osoby wymienione w rozporządzeniu (§ 9 ust. 1 rozp. MI). Są to:

- inwestor

- projektant

- kierownik budowy (kierownik robót)

-inspektor nadzoru inwestorskiego

- uprawniony geodeta

- pracownicy organów uprawnionych do dokonywania kontroli na budowie....WE.

Nie zapominajmy o tym.Jak autor określi tego "budowlańca"?Może to któryś z nich?

:D :wink:

Dziękuję Wam bardzo,pismo wysłałem teraz tylko czekać co będzie dalej...właśnie a może pomożecie mi w jeszcze jednej rzeczy,szukam prawnika w okolicach Katowic,Chorzowa zresztą może być cały śląsk,jestem z katowic,ale mogę sobie podjechac gdziekolwiek.Z góry dziękuję.