michu77 08.12.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Budowlaniec,który nas oszukał,nie skończył prac i wziął prawie całość pieniędzy nie chce nam oddać dziennika budowy,ciągle się wykręca,że czegoś nie uzupełnił,że zapomniał,że zostawił u znajomego i różne inne głupoty.Co robić,bo wiem,że facet ewidentnie nie chce go oddać od kiedy wie,ze mamy zamiar podac go do sądu.Pomocy!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.12.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Pismo polecone z potwierdzeniem odbioru , z żądaniem zwrotu dziennika do dnia tego i tego. A co na to kierbud ? Warto zrobić do niego kopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Powinien leżeć na budowie, a budowlańcowi nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 To zwykła kradzież jest! Pismo polecone ze zwrotką to już i tak nadmiar dobroci. Zażądać w nim zwrotu w podanym terminie, a następnego dnia iść na policję i zgłosić kradzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 08.12.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Bez ładu i składu ta ostatnia porada Nie nadmiar dobroci, a można powiedzieć konieczność. Napisz, że żądasz zwrotu dziennika w ciągu powiedzmy 14 dni od dnia doręczenia pisma, bo w przeciwnym razie zgłosisz kradzież a sprawą zajmą się odpowiednie organy państwowe. Tylko koniecznie z potwierdzeniem odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amanna 08.12.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Masz do czynienia z kradzieżą dokumentu urzędowego, ja bym zgłosiła zaraz na Policję i do sądu z partaczem Mam nadzieje, że posiadasz udokumentowane wpłaty - Urząd Skarbowy lubi takie tematy, myślę że Pan budowlaniec zaraz otrzeźwieje. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 09.12.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A co budowlańcowi do dziennika budowy? Po co mu go w ogóle dawałeś. Dziennik budowy powinien wypełniać kierownik budowy i budowlańcowi nic do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 09.12.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 No właśnie u mnie tylko kierownik i ja miałem dostęp do dziennika budowy, więc jak się znalazł twój w rękach budowlańca??? Ja myślę, że poleconego i tak nie odbierze, więc zgłoś kradzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.12.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 No właśnie u mnie tylko kierownik i ja miałem dostęp do dziennika budowy, więc jak się znalazł twój w rękach budowlańca??? Ja myślę, że poleconego i tak nie odbierze, więc zgłoś kradzież. W dzienniku budowy mogą dokonywać wpisów wyłącznie osoby wymienione w rozporządzeniu (§ 9 ust. 1 rozp. MI). Są to: - inwestor - projektant - kierownik budowy (kierownik robót) -inspektor nadzoru inwestorskiego - uprawniony geodeta - pracownicy organów uprawnionych do dokonywania kontroli na budowie....WE. Nie zapominajmy o tym.Jak autor określi tego "budowlańca"?Może to któryś z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu77 10.12.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Dziękuję Wam bardzo,pismo wysłałem teraz tylko czekać co będzie dalej...właśnie a może pomożecie mi w jeszcze jednej rzeczy,szukam prawnika w okolicach Katowic,Chorzowa zresztą może być cały śląsk,jestem z katowic,ale mogę sobie podjechac gdziekolwiek.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts