daggulka 08.12.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 19 grudnia kończy mi się OC na Milusia - od zawsze mam w PZU , bo współwłaścicielem auta zrobiłam tatę coby mieć lepsze zniżki - a tato od lat namiętnie ino w PZU Tak więc chyba chcę zmienić na tańsze bo w tym PZU żadnych rewelacji .... tylko gdzie? może ktoś ma info o jakichś fajnych ofertach? wiem, trza zabrać tyłek i połazić .... ale czasu deficyt .... więc zbieram najpierw informacje tutaj .... acha - i jak to jest naprawdę z tym przenoszeniem zniżek? liczą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Właśnie ubezpieczaliśmy nowy nabytek córy, nieźle wyszło (i na to padło) w Allianz. Zdaje się, że przeniesienie ulg zadziałało, bo przedtem córka miała trzy pojazdy i wszystkie w PZU. No i się w końcu załapała na kategorię wiekową, bo poniżej 25 roku życia stawki są wyższe. Grupa ryzyka hehe. Ale Ty zdaje się masz nadal 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 09.12.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 może mały oftopic - jeśli chodzi o ubezpieczenie motocykla to najtaniej w PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.12.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 może mały oftopic - jeśli chodzi o ubezpieczenie motocykla to najtaniej w PZU. maamy, maamy http://users.telenet.be/honeybee1/harley.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.12.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Ale Ty zdaje się masz nadal 20 jasssne ... do setki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 09.12.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 daggulka - najlepiej wybrac się do agencji pośrednictwa ubezpieczeniowego, która ma umowy z wieloma firmami i tam już najlepiej sprawdzą i wyliczą gdzie najtaniej i najkorzystniej przy Twoich warunkach (poj silnika, wiek pojazdu, kieriwcy, zniżki itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 09.12.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 19 grudnia kończy mi się OC na Milusia - od zawsze mam w PZU , bo współwłaścicielem auta zrobiłam tatę coby mieć lepsze zniżki - a tato od lat namiętnie ino w PZU Tak więc chyba chcę zmienić na tańsze bo w tym PZU żadnych rewelacji .... tylko gdzie? może ktoś ma info o jakichś fajnych ofertach? wiem, trza zabrać tyłek i połazić .... ale czasu deficyt .... więc zbieram najpierw informacje tutaj .... acha - i jak to jest naprawdę z tym przenoszeniem zniżek? liczą się? Mój tata też od zawsze w PZU, jak dostałam ich stare autko i skończyło się OC to podpisałam umowę z Commercialem (teraz chyba Aviva) były najlepsze warunki. Tacie skończyło się niedawno OC i jak usłyszał jaka jest różnica w cenie między PZU, a Avivą to od razu zmienił zdanie i po chyba 20 latach zrezygnował z PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 09.12.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Polecam mBank Poza tym, że tanio, to można to zrobić w czasie pracy - kolejna oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 09.12.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 U mnie najtaniej wyszło w AXA. Było taniej o połowę niż w link 4 (AC+OC).Dodam, że 3 dni po opłaceniu AC rozbiła mi się szyba, której koszt wymiany był porównywalny z wartością ubezpieczenia i Axa mi zwrociła koszty wymiany bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.12.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 U mnie najtaniej wyszło w AXA. Było taniej o połowę niż w link 4 (AC+OC). Dodam, że 3 dni po opłaceniu AC rozbiła mi się szyba, której koszt wymiany był porównywalny z wartością ubezpieczenia i Axa mi zwrociła koszty wymiany bez problemu. Tez przenioslam sie do nich pol roku temu, za oc+ac zaplacilam 1/3 stawki, ktora chcieli w pzu (bylismy tam kilkanascie lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.12.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Polecam bre ubepieczenia.Ale trzeba miec konto w multibanku lub mbanku, internetowe.Cale zycie mialam oc w pzu, a teraz juz drugi rok w banku.Ale ubezpieczaja samochody nie starsze, niz z 1988 roku.Za siecento zaplacilam okolo 160zl za caly rok.Ale mam wszystkie mozliwe znizki. Z wiekem na czele, niestety.Na ich stronie mozna sobie wyliczyc oc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.12.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 kurde ... ja mam chyba jakąś sklerozę właśnie otwarłam list z pzu - a tam pismo że teraz mam zapłacić drugą składkę .... czyli jeszcze nie będę zmieniać przez pół roku - bo NW zapłaciłam przy pierwszej składce (chyba mi się coś z mężowym ubezpieczeniem pomyliło ) no ale dobrze , że założyłam wewontek - mam kilka miesięcy żeby zebrać opinie i zmienić ubezpieczyciela ... może ktoś też skorzysta na tych informacjach tu zawartych .... ta, że dziękuję za dotychczasowe i prosze o dalsze opinie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.12.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Miałem w PZU, teraz całość w Interisk. Różnica ceby spora, ale... należy mieć kogoś dobrze obeznanego na wypadek jakiejkolwiek większej szkody, bo z reguły na dzień dobry masz odmowę. Tyle, że znajomy który mi (i nie tylko) sprawę bardzo skutecznie poprowadził, uważa że większe firmy mają lepszych prawników - więc finalnie i tak to kwestia widzimisię ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 11.12.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 daggulka - najlepiej wybrac się do agencji pośrednictwa ubezpieczeniowego, która ma umowy z wieloma firmami i tam już najlepiej sprawdzą i wyliczą gdzie najtaniej i najkorzystniej przy Twoich warunkach (poj silnika, wiek pojazdu, kieriwcy, zniżki itp) Pracuję "w branży". - w takiej agencji to najlepiej sprawdzą gdzie agent zgarnie największą prowizję. Nie liczyłbym na jakieś niesamowite doradztwo "pro-klienckie". Zasadniczo najtańsze są obecnie wszystkie cuda typu "direct". Przy OC to zasadnioczo kalafiorem wisi gdzie się człowiek ubezpiecza. Ewentualne problemy będzie miała osoba, która będzie likwidowała szkodę z naszego OC. Ale wybierając AC i kalkulując ubezpieczeni w tej samej firmie typu Direct i przez agenta - polecam dokładną lekturę OWU. Tańsze wersje Direct nie są spowodowane jedynie brakiem prowizji dla agenta. Najcześciej poprostu to są zupełnie dwa różne produkty - gdzie po dokupeiniu kilku/kilkunastu opcji w Direct - dostaniemy dopiero ten produkt jaki może nam za większą kasę w standardzie zaoferować agent. Nie jestem agentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 12.12.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 MTU skoda felicia 1,3 OC 222zł/rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newsky 18.12.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Najtańsze OC na rynku jakie znalazłem jest w AXA Direct, zresztą znajomi też mi mówili. Mało tego, ostatnio jechałem na wczasy i o 3.00 nad ranem siadła mi pompa paliwowa. Szybki telefon i holowanie gratis do najbliższego mechanika, nie wierzyłem za bardzo że tak szybko to można załatwić. Dodatkowo AXA oferuje 50zł. obniżki na OC i 100zł. na AC jeżeli na ich stronie przy wpisywaniu danych do umowy wpiszecie czyjś numer polisy (niestety, mnie to ominęło, bo nie zwróciłem uwagi na tą opcję). Jeżeli ktoś nie ma znajomego w AXA podam mój numer- BA1211932/09 . Natomiast swój numer polisy można wykorzystać i polecić znajomym, zrobiłem tak raz i przysłali mi bon wartości 50zł. który mogę wykorzystać w wybranych sklepach. Naprawdę groszowe sprawy w porównaniu ze złodziejami z którymi miałem wcześniej podpisaną umowę. (!) Na stronie ubezpieczalni jest kalkulator który pomaga łatwo wyliczyć składkę, tańszej na rynku nie znalazłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 19.12.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 U nas najtaniej wyszło (duuużo taniej) w Link4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 15.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Może są nowe opinie ? Planuję ubezpieczenie OC i AC w AXA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.02.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 u nas też najtaniej wyszło w mBanku (za cały rok o 1/3 mniej niż w Warcie chcieli za kwartał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 23.02.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja mam w liberty direct punto 1910jtd 325zł/rok 60%zniżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts