cysiekhh 09.12.2009 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Tym oto postem rozpoczynamy komentarze do naszej budowy, czekamy na wpisy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 09.12.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Fajnie że jestem pierwsza ) Ja też zaczynam teraz- no właściwie już zaczęłam ale coś mi tempo spada. Na 100% będę wpadać żeby podziwiać postępy. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam się i w szoku jestem Już wszystko podopinane łącznie z kolorem a budowa jeszcze nie ruszyła Ja myślałam, że my tylko tak na wyrost, bo kupiliśmy już pustaki, a budowa też wiosną a tu widzę, że nawet dachówkę już kupiliście Super!!! My dopiero czekamy na wycenę dachu, mąż też chce kupić dachówkę bo podobno teraz zimą najlepsze ceny, ale zobaczymy ile byśmy zaoszczędzili kupując teraz. A gdzie się mieści ta urokliwa działeczka?? Pozdrawiam i do grona podglądaczy się zapisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 14.12.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Yuka, dzięki za komentarz. Miło mi powitać sąsiadkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witaj Sąsiadko! Powiedz mi, dachówkę kupowaliście z 7% VATem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 14.12.2009 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 yUKA -nie, z 22% VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 15.12.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam Domek zapowiada się bardzo fajnie! Z przyjemnością będę śledziła Wasze postępy Widzę,że Wy tak samo jak my szukacie,załatwiacie i kupujecie wiele rzeczy wcześniej I bardzo dobrze! My już się przekonaliśmy,że to dobry sposób... Można kupić wiele rzeczy taniej, ma się więcej czasu na zastanowienie i zdecydowanie bardziej te zakupy cieszą teraz niz potem na siłę i na szybko! Więc jeżeli ma się taką mozliwośc najlepiej kupic jak najwięcej rzeczy wcześniej. Nasi znajomi zostawiali wszystko niemal na ostatnią chwilę, a potem byli zaskoczeni czasem oczekiwania na poszczególne materiały, a czasami to było kwestia miesiąca a czasem trzech jak w przypadku glazury która sobie wymarzyli... i budowa stała i wszystko bardzo się opóźniło Oczywiśnie nie twierdzę,że nasze zachowanie jest "normalne" bo my kupowaliśmy nawet cześć mebli przed zalaniem stropu No ale co tam .... Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 15.12.2009 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ja jestem tego samego zdania, dlatego nie chce budować później na wariata, jeśli mam na razie czas to próbuję obmyślać jak najwięcej rzeczy,zaplanować itd bo jak ruszy budowa to nie będzie na to czasu bo będzie trzeba pilnować pracowników i rozwiązywać problemy które dopiero w pracy wyjdą na jaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.12.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 puk puk Zaglądam troszkę Widziałam, że macie już upatrzoną elewację. Ja uwielbiam wątek http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326.htm oglądaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 15.12.2009 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No jasne ze ten wątek już widziałam, pół niedzieli nad nim spędziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.12.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 wciąga, nie...? ja się miotam między elewacją oscylującą w barwach: grafit dachu i komina, złamana biel ścian, biała stolarka i szara kostka granitowa z ciemniejszymi obwódkami wokół domu a czymś w ciepłych, śródziemnomorskich, ale nowoczesnych jednocześnie klimatach - rudy, piaskowy, waniliowe ściany, stolarka jasny dąb, duże płyty tarasowe piaskowiec połączony z rudą kostką granitową ... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 15.12.2009 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 *milek* obejrzyj sobie na stronie http://www.archon.pl elewacjetam jest cos takiego jak Domy w nowych stylac. sa naprawde super,mysle ze cos znajdziesz dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 15.12.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Widzę,że Wy tak samo jak my szukacie,załatwiacie i kupujecie wiele rzeczy wcześniej I bardzo dobrze! .... Oczywiśnie nie twierdzę,że nasze zachowanie jest "normalne" bo my kupowaliśmy nawet cześć mebli przed zalaniem stropu No ale co tam .... Też uważam, że jak tylko jest możliwość to warto kupować wcześniej. My też, tak jak napisałam, mamy kupione już pustaki (porotherm 25 P+W) ale też okna dachowe i wełnę do ocieplenia poddasza Nie mamy natomiast bloczków fundamentowych, cały czas szukamy dobrych w dobrej cenie Czekamy też na wycenę dachu ale jeszcze nie do końca podjęta decyzja co to ma być, zobaczymy jak cenowo wyjdzie (tzn na pewno dachówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.12.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 My tez chcieliśmy wziąć już okna dachowe,ale ponieważ nie mamy działki ogrodzonej i materiał leży w depozycie dlatego, stwierdziliśmy ze okna mogą jeszcze potanieć zanim je kupimy a poza tym mogą nam je potłuc w magazynie podczas przechowywania. Materiały na ocieplenie to dopiero za rok będą potrzebne:) Pewnie je kupimy następnej jesieni bądź zimy (hmm a może w lecie powinny być tańsze? Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 20.12.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 POWITAĆ Sąsiadów Poprosimy o więcej fotografii! Gratulujemy uroczej działki i wyboru Domu. A coś więcej o lokalizacji? Gdzie obok Zgierza się zaczynacie budować? Będziemy kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 20.12.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 POWITAĆ Sąsiadów Poprosimy o więcej fotografii! Gratulujemy uroczej działki i wyboru Domu. A coś więcej o lokalizacji? Gdzie obok Zgierza się zaczynacie budować? Będziemy kibicować lucjanmarek, dzieki wielkie. Miło poznac sasiada. Niestety fotek wiecej nie ma, bo jeszcze nic sie nie buduje. Od wiosny jak ruszymy to napewno bedzie wiecej zdjęc. Budujemy się na Czaplinku gm Zgierz:) A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 20.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Dwa kilometry od Białej. My najprawdopodobniej styczeń/luty zaczynamy. A Czaplinek baaaardzo blisko nas Szukaliśmy nawet w okolicy w Józefowie ale ceny Pozdrawiamy gorąco trzymamy kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 22.12.2009 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Dwa kilometry od Białej. My najprawdopodobniej styczeń/luty zaczynamy. A Czaplinek baaaardzo blisko nas Szukaliśmy nawet w okolicy w Józefowie ale ceny Pozdrawiamy gorąco trzymamy kciuki. No fakt ceny działek w tym rejonie są wysokie, ale w Białej tez pewnie jest ładnie. My działki nie kupowaliśmy w sumie bo juz ja mieliśmy,ale pewnie jak trzeba byloby i działkę kupić to byśmy sie nie budowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 23.12.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://images49.fotosik.pl/241/350cca3dcb5cd62c.jpg Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 24.12.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Aby Wam się działo...... http://www.urwanizchoinki.pl/U6hYnL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts