yuka 16.05.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Na początku chcieliśmy oddać, ale ponieważ podnieśliśmy troszę poziom "0" to zagospodarujemy ją i nie wiem czy jeszcze nam nie braknie;) Pod trawnik kupiliśmy 1 wywrotkę bo myśleliśmy, że przywiozą nam lepszeą niż mamy ale kiszka... i tylko pod częścią z sadem jest nasypana warstwa nowej (innej) ziemi. Pozostała część trawnika jest na naszej rodzimej glinie:) A nie znam nikogo, kto chciałby oddać, ale będę miała na uwadze:yes: A dużą tą górkę chcecie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.05.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 My musimy najpierw wyrównać teren i zrobić górkę pod budynek ok 30-50cm wyżej niż asfalt. Na długości 80m jest różnica 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.05.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Pod trawnik kupiliśmy 1 wywrotkę bo myśleliśmy, że przywiozą nam lepszą niż mamy A ile za wywrotkę ziemi płaciliście??? czytałam ze ziemia jest dosc droga ok 300zl za wywrotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.05.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Tak płaciliśmy, dlatego stwierdziliśmy, że bez sensu jest podnosić trawnik do góry i niepotrzebnie wyrzucać pieniądze:) Chcieliśmy zaoszczędzić sobie pracy, bo pod trawnikiem rozkładaliśmy siatkę przeciw kretom, a skoro nie dosypywaliśmy ziemi, to musieliśmy przekopywać swoją Wrażenia - bezcenne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.05.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Chcieliśmy zaoszczędzić sobie pracy, bo pod trawnikiem rozkładaliśmy siatkę przeciw kretom, a skoro nie dosypywaliśmy ziemi, to musieliśmy przekopywać swoją Wrażenia - bezcenne;) Widzę ze niezłe sie przygotowaliście do budowy, Siatka przeciw kretom??? Pierwsze słyszę o czym takim. Kurcze my nie bardzo wiemy za co sie wziąć jeśli chodzi o działkę, może jakieś sugestie??? Czy ty jestes projektantem ogrodów z wykształcenia? Znasz sie na kwiatkach, roślinkach..jak wiesz ja jestem zielona ale zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.05.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja jak mam zielono też jestem zadowolona:lol2:Na poważnie, nie jestem projektantem ogrodów (ale myślałam, żeby może jakiś kurs chociaż ukończyć) Lubię roślinki, trochę czytam (głównie FM;)) A tak na serio w roślinach zkochałam się chyba jak jeszcze podczas studiów odwiedzałam taką wystawę "zieleń to życie" Ponieważ było to na terenie naszego campusu organizowane to nie przepuściliśmy żadnej okazji... A takie cudeńka tam pokazywali:yes:, że już wtedy pragnęłam mieć działkę i to wszystko u siebie;)A teraz jak chcę coś posadzić, to najpierw szukam co to jest, jakie ma wymagania i staram się chociaż trochę dobrać roślinki którym źle u mnie nie będzie... ale oczywiście popełniam też błędy, niestety:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.05.2010 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 No to fajnie ze masz taka kolorowa pachnąca pasję. Będę juz znikala z tego FM..dobrej nocki życzę i kolorowych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.05.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Dobrej nocki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 26.05.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witajcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 03.06.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 I jeszcze raz witać Państwa. Uzupełniać dziennik ale i zaglądać do komentarzy bo tu czytający się niecierpliwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 03.06.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witaj Jędruśki, dzieki za powitanie:) Co u Was ciekawego??? Wasz domeczek to mała rezydencja:) Piękny. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.06.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ej, co to za smutasy:) Uszy do góry:DBudowa idzie do przodu, już dzisiaj pogoda niezła była, ogólnie świat jest piękny!!! (niestety z dziurami w asfalcie, wrrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.06.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ale żeś doła złapała Wszystko się ułoży, daj sobie trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 17.06.2010 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witajcie Milek, YukaA no troszkę musiałam pomarudzić. Bo chyba nie mogę się przyzwyczaić do bycia w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 20.06.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ładny domek Będę dopingował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.07.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Cześć Fajnie, że nowe fotki wkleiłaś - widać postępy. A marudzeniu nie ulegaj - trzeba być twardym i nie pozwalać wchodzić sobie na głowę. Trzymaj ich krótko - w końcu widzieli projekt, zanim się zgodzili wziąć to zlecenie. A ja mam dylemat odnośnie poziomu zero w stosunku do drogi - pisałaś że masz spadek, może coś doradzisz. Ja mam też drogę wyżej niż poziom działki w miejscu pod dom i zastanawiam się, czy robić wyżej od drogi (tak mam w projekcie) - wiąże się to z dużymi kosztami tarasu - mam spory, a w tym miejscu miałabym go jakieś 90 cm nad gruntem... zasypać i ubić takie coś, to duża kasa , a do tego jeszcze nawiezienie i obsypanie dookoła ziemią... chyba jednak obniżę poziom 0 i będę miała niżej niż droga - myślę tu o zrobieniu odpływu liniowego w podjeździe do garażu, żeby ewentualna woda z drogi nie spływała do garażu. Chyba wyjdzie taniej niż przy wariancie z wyższym "0". Co o tym myślisz? Pozdrawiam milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.07.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No, kochani, wreszcie coś pokazaliście:)Super, widać postępy:) (powiem Wam, że tak mnie ciekawość zżerała, że kiedyś wracając od siebie przejechaliśmy obok Waszej działeczki sprawdzić jak postępy, niestety nikogo u Was nie było:() Wstawiajcie fotki z budowy, bo inaczej będziemy kontrolować "na żywca";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.08.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Halooooo!!!! Jest tu kto???? Jak strop, zalany??? A Wy? Pozdrawiamy sąsiadów serdecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Puk, puk!!!! Żyjecie?!?!?! Jak domek??? Jak zdrówko??? Odezwijcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.12.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy Yukowa rodzinkahttp://images1.hiboox.com/images/5008/911be98e3f1bec65ac09515ad9cc10e9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts