Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kubulowy domek - komentarze

Recommended Posts

Na początku chcieliśmy oddać, ale ponieważ podnieśliśmy troszę poziom "0" to zagospodarujemy ją ;) i nie wiem czy jeszcze nam nie braknie;) Pod trawnik kupiliśmy 1 wywrotkę bo myśleliśmy, że przywiozą nam lepszeą niż mamy ;) ale kiszka... i tylko pod częścią z sadem jest nasypana warstwa nowej (innej) ziemi. Pozostała część trawnika jest na naszej rodzimej glinie:) A nie znam nikogo, kto chciałby oddać, ale będę miała na uwadze:yes: A dużą tą górkę chcecie zrobić?

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak płaciliśmy, dlatego stwierdziliśmy, że bez sensu jest podnosić trawnik do góry i niepotrzebnie wyrzucać pieniądze:) Chcieliśmy zaoszczędzić sobie pracy, bo pod trawnikiem rozkładaliśmy siatkę przeciw kretom, a skoro nie dosypywaliśmy ziemi, to musieliśmy przekopywać swoją :) Wrażenia - bezcenne;)

Chcieliśmy zaoszczędzić sobie pracy, bo pod trawnikiem rozkładaliśmy siatkę przeciw kretom, a skoro nie dosypywaliśmy ziemi, to musieliśmy przekopywać swoją :) Wrażenia - bezcenne;)
Widzę ze niezłe sie przygotowaliście do budowy, Siatka przeciw kretom??? Pierwsze słyszę o czym takim. Kurcze my nie bardzo wiemy za co sie wziąć jeśli chodzi o działkę, może jakieś sugestie??? Czy ty jestes projektantem ogrodów z wykształcenia? Znasz sie na kwiatkach, roślinkach..jak wiesz ja jestem zielona ale zadowolona:)

Ja jak mam zielono też jestem zadowolona:lol2:

Na poważnie, nie jestem projektantem ogrodów (ale myślałam, żeby może jakiś kurs chociaż ukończyć) Lubię roślinki, trochę czytam (głównie FM;)) A tak na serio w roślinach zkochałam się chyba jak jeszcze podczas studiów odwiedzałam taką wystawę "zieleń to życie" Ponieważ było to na terenie naszego campusu organizowane to nie przepuściliśmy żadnej okazji... A takie cudeńka tam pokazywali:yes:, że już wtedy pragnęłam mieć działkę i to wszystko u siebie;)

A teraz jak chcę coś posadzić, to najpierw szukam co to jest, jakie ma wymagania i staram się chociaż trochę dobrać roślinki którym źle u mnie nie będzie... ale oczywiście popełniam też błędy, niestety:oops:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Cześć :)

Fajnie, że nowe fotki wkleiłaś - widać postępy.

A marudzeniu nie ulegaj - trzeba być twardym i nie pozwalać wchodzić sobie na głowę. Trzymaj ich krótko - w końcu widzieli projekt, zanim się zgodzili wziąć to zlecenie.

A ja mam dylemat odnośnie poziomu zero w stosunku do drogi - pisałaś że masz spadek, może coś doradzisz. Ja mam też drogę wyżej niż poziom działki w miejscu pod dom i zastanawiam się, czy robić wyżej od drogi (tak mam w projekcie) - wiąże się to z dużymi kosztami tarasu - mam spory, a w tym miejscu miałabym go jakieś 90 cm nad gruntem... zasypać i ubić takie coś, to duża kasa :roll:, a do tego jeszcze nawiezienie i obsypanie dookoła ziemią... chyba jednak obniżę poziom 0 i będę miała niżej niż droga - myślę tu o zrobieniu odpływu liniowego w podjeździe do garażu, żeby ewentualna woda z drogi nie spływała do garażu. Chyba wyjdzie taniej niż przy wariancie z wyższym "0". Co o tym myślisz?

Pozdrawiam

milek

No, kochani, wreszcie coś pokazaliście:)

Super, widać postępy:) (powiem Wam, że tak mnie ciekawość zżerała, że kiedyś wracając od siebie przejechaliśmy obok Waszej działeczki sprawdzić jak postępy, niestety nikogo u Was nie było:()

Wstawiajcie fotki z budowy, bo inaczej będziemy kontrolować "na żywca";)

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy

Yukowa rodzinka

http://images1.hiboox.com/images/5008/911be98e3f1bec65ac09515ad9cc10e9.gif