Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kubulowy domek - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

Strzała BasH!

U nas prace idą bardzo powoli, kończę rozkładanie SSWiN, CCTV, LAN, SAT-TV, a troche mało czasu zostało, bo po weekendzie tynkarze mają wejść. Ja nie jestem taki samorób ja Ty, NetBet, TomRaider czy inni. Szkoda że nie zobaczyłem waszych dzienników wcześniej. Myślę że wtedy więcej bym sam zrobił. To co mogę(powiedzmy że raczej nie schrzanię) robię sam. Wydaje mi się że będzie wtedy lepiej zrobione niż przez tzw "fachowców"( przynajmniej taką mam nadzieję:) No i oczywiście nie tracę nerw na wykonawców( bo tu coś nie tak, tam coś nie tak, itd). Dziś w pracy udało mi się przeczytać twój dzienniki i komenty, ale nie zdążyłem już napisać że podziwiam Was, zresztą tak samo jak innych samorobów:) Wasze dzienniki to prawdziwe poradniki dla budujących:)

Pozdrawiam i uciekam spać bo jutro znowu rano na 8 do pracy a później druga zmiana(budowa:))

Strzała BasH!

U nas prace idą bardzo powoli, kończę rozkładanie SSWiN, CCTV, LAN, SAT-TV, a troche mało czasu zostało, bo po weekendzie tynkarze mają wejść.

No działaj działaj - mi na kabelki też zeszło pare ładnych dni, tym bardziej że chciałem je puszczać w bruzdach w suporku. Na szczęście w rolę ryjącego bruzdy ofiarnie wcielił się teść, więc najbardziej upierdliwa robota spoczęła na nim. Ale samo rozciąganie instalacji też trochę zajmuje. Spieszyłem się przed tynkarzami, a okazało się, że mieli poślizg i można było spokojnie działać bez nerwów. No ale gra.

Wrzuć jakieś fotki z prac instalacyjnych. Nie zapomnij zrobić podejścia z elektryką pod miejsce, gdzie założysz kiedyś puchy do sterowania bram (prąd, ewentualne kable sygnałowe do spięcia z alarmem, sterowanie z przycisku na ścianie garażu przy drzwiach do domu itp...)

pozdrawiam i powodzenia!!!

aha...

... TomRaider czy inni. Szkoda że nie zobaczyłem waszych dzienników wcześniej. ...

Ten dziennik to sam chciałbym zobaczyć...

• 2 months później...

Witam,

cieszę się bardzo, że właściciel Dziennika pojawił się - czy istnieje możliwość dalszych wpisów w dzienniku ? Bardzo o to proszę - sam buduję taki dom - no może nie dokładnie taki sam bo wersję z podwójnym garażem i chętnie podpatrzę jak to wygląda kilka kroków na przód.

W chwili obecnej mam kończony dach - chyba już w tym roku z oknami nie zdążę - pewnie zabiję je deskami.

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na dalsze wpisy w dzienniku

lootek

• 2 weeks później...