Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do noxilowego marudnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety tydzień zaczął sie dla mnie wizytą W Bardzo Waznym Urzędzie u Bardzo Kompetentnej i Profesjonalnej Pani Urzędniczki i dodatkowo w Banku więc dobre samopoczucie diabli wzieli. Naprawdę trudno pisać coś fajnego gdy człowiek zastanawia sie ile kosztuje uzywany miotacz płomieni albo tona trotylu.Czasem zastanawiam sie czy tylko dla nas tak styczeń "dopieszcza" czy to juz taka powszechna "nowa ,świecka tradycja".

Postaram sie jutro , zamyknę sie w biurze z ambicja napisania wreszcie końcówki o duchach która niestety rozrosła sie w mojej łepetynie strasznie. Przypomniały sie dodatkowe wątki.Będzie dość dziwnie, dość osobiście(jak zawsze gdy człowiek gdy chce napisać o czyś co go poruszyło).

no ładnie......nie dosyć, że dom z duszą, to jeszcze z duchem :o :o super, ale i troche straszno :roll: :roll: dobrze, że to piesek a nie jakaś biała dama :wink: :wink: Zwierzęta wyczują dobrych ludzi, więc lgną do nich. Pewnie i ta ciepła i pełna miłości, suka wiedziała, do kogo się przymilić. Odwiedziła was jeszcze ???

Zwierzęta wyczują dobrych ludzi, więc lgną do nich.

Jakoś wszystkie zwierzaki mnie tolerują , tu na nowym domu aż sam sie dziwie.

http://img13.imageshack.us/img13/7411/bild3158.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/3592/bild2482.jpg

Pewnie i ta ciepła i pełna miłości, suka wiedziała, do kogo się przymilić. Odwiedziła was jeszcze ???

W pewnym sensie tak . Jakiś czas potem(rok) zjawiła sie u nas taka biedna suka której nikt nie chciał, z wygladu by sie nawet zgadzała . I potem nagle i niewytłumaczalnie znikła. Mam szczeniaka po niej .

Noxili - już Cię bardzo lubię. :D

Wychodzi mi, że jesteś Facetem z Naszego Świata, gdzie myszki są ładne, stare domy mają duszę, a duchy też się czasem zdarzą. :D

I gdzie nie lubi się zadęcia. :wink:

Uśmiałam się dzisiaj i - trudno Ci odmówić talentu literackiego!!! :lol:

Dziękuję Ci za tę chwilę uśmiechu, była mi właśnie dzisiaj potrzebna.

O duchu psa to jeszcze nie słyszałam. Dobre by to było na powieść. Duch wiernej suki, który nie chce opuścić domu, bo czeka na swego pana - tego, co to pod Grunwald czy Legnicę wyruszył... nie, coś pochrzaniłam, gdzie ten Benko poległ?

Podeprę się portalem historycznym, to było tam ,....7 grudnia 1428 r. stoczona została bardzo ważna bitwa, w której wojska husyckie rozgromiły oddziały śląskie pod wodzą księcia Jana ziębickiego. Sam książę zginął, a 350 jego żołnierzy zostało pochowanych właśnie w Szalejowie Dolnym. Czyli Benko jednak nie jest raczej w tej krypcie pochowany.

Jakiś czas potem(rok) zjawiła sie u nas taka biedna suka której nikt nie chciał, z wygladu by sie nawet zgadzała . I potem nagle i niewytłumaczalnie znikła. Mam szczeniaka po niej .

To w takim razie, był to znak dla ciebie !!!! że pojawi się w przyszłości i sprawdziła cię, czy ją przyjmiesz czy nie. Twój odruch, dał jej do zrozumienia, że to dobry wybór :p :p A i po zdjęciach zwierzaczków widać, jaki dobry !!!!!! Nie każde dzikie stworzonko, pozwoli na taką poufałość.

A z innej beczki - okolicę waszego domku, to tylko pozazdrościć. Pełna niespodzianek, historii i tajemnic. Czekam oczywiście na ciąg dalszy!!!!! Z niecierpliwością ~!!~~