Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do noxilowego marudnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WWWRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takie kończenie odcinków to w "Modzie na Sukces" stosują, tu, wśród poważnych ludzi i szanujących się czytelników, to nie uchodzi. I powinno być karalne!

PROSZĘ MI NATYCHMIAST NAPISAĆ, CO BYŁO W TEJ STUDNI!!!!

J.

Proszę bardzo! Zakończenie(?) powieści jest juz w Marudniku.

No! :)

Swoją drogą... poszukaj może jakiegoś hobbysty - grotołaza, może ta studnia/niestudnia ma jakiś ciąg dalszy?

A co do tej drugiej, wewnątrz domu umieszczonej... zaraz po wykonaniu przed naszym domem szamba chodził mi po głowie pomysł wykonania pochylni spod okolic wiatrołapu wprost do tegoż szamba prowadzącej (i mniejsza o to, do czego owa pochylnia miałaby służyć, dodam tylko, że zapadka zwalniająca miała być podpięta do centralki alarmowej), pomysł jednak upadł w obliczu niemożności uszczelnienia takiego wynalazku :)

J.

Wiesz zawsze można ekstra wyciszona piwniczke do przetrzymania gości zbudować i zpiąć z zapadka wpietą pod alarm.W sumie ja coś nawet takiego wykutego w skale pod domem to juz mam Dorobić tylko właz z zapadnią i I loszek -pieszczoszek (kto grał w Dungeon Kepeera to wie co to jest)jak znalazł. po 10 dniach u o samej wodzie włamywacz zaczołby sie zastanawiać która noge sobie zjeść sobie najpierw.

http://img265.imageshack.us/img265/4370/piwnicas.jpg

A tak na powaznie to w tej studni chcę z czasem dorobić taka winde kosz na łańcuchu i skazywać na dożywocie tam co "ślachetniejsze trunki". I u góry dorobić stalowa klapę ,potężny kołowrót z zębatkami i voila piwniczka na wino.

A co do Cośia poczekam aż w polsce Unia wymusi takie prawo jak w Anglii Jak znajdziesz coś wartościowego to nalezy ci sie prawnie odstępne w cywilizowanej wysokości .

Ostatnio facet za znalezienie trzech pozłacanych mieczy z przed 1200 lat dostał na spółkę z właścicielem gruntu 1000 000 funciaków. Poczatkowo miał dostać 10 razy mniej ale wysądził tyle.

Warto poczekać bo jak teraz w Polsce znajdziesz coś wartościowego to tylko po komisariatach będa cię ciagać czy nie zachomikowałeś czegoś na czarna godzine.

• 1 month później...
Z uwagą czytam "Noxilowy marudnik" - świetnie piszesz. Czekam na ciąg dalszy. Teraz moje trzy grosze co do drugiej studni. W moim rodzinnym domu, który wybudowali dziadkowie, studnia także jest w piwnicy. Dlaczego? bardzo prosto mi to babcia wytłumaczyła. Dom powstał, gdy o bieżącej wodzie z kranu można było śnić. Dziadek nie chciał, aby babcia nosiła w zimie wodę ze studni na dworze. I tak jak robiła pranie w pralni obok to do studni miała dwa kroki. Może w przypadku Twojej drugiej studni było tak samo.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Toś nas uraczył... i właściwie nie dziwię się, że mając za sobą takie przeżycia jesteś tak wrażliwym człowiekiem :yes: W przeciwieństwie do Ciebie wierzę w te rzeczy a sam jesteś kolejnym przykładem na istnienie innego bytu.... choć neurolodzy mówią o psikusach mózgu. Ale nie mózg wytrącił Ci wiertarkę z ręki :cool: Mam nadzieję, że już bardziej uważasz :eek:

Krótko napiszę, bo jestem dopiero na etapie Alexa wciskającego się w uchylone okno, ale już wiem: uwielbiam Twój Dziennik, żeby nie napisać - właścicieli http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Confus/xrougi3.gif :yes: Rzuciłam jeszcze okiem na ostatnie komentarze i już wiem, od czego zacznę jutrzejszą lekturę :D