Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łóżeczko i przewijak z ikea - proszę o opinie

katyus

Recommended Posts

w marcu przyjedzie na świat nasz synek, zastanawiam się nad kupnem mebelków do pokoju niemowlęcego w ikei. mają tam słodkie białe mebelki z serii HENSVIK - łóżeczko, przewijak, regalik. czy macie jakieś doświadczenia z niemowlęcymi mebelkami ikei? chodzi mi przede wszystkim o jakość wykonania i funkcjonalność. czy maluchowi będzie w takim ikeowym łóżeczku bezpiecznie i wygodnie?

Według mnie jest dużo innych ładnych mebelków dla dzieci niż w Ikei. No i te meble z Ikei nie są aż takie tanie a maja jednolity kolor. ja zdecydowanie mogę polecić te mebelki:

http://www.allegro.pl/item833178646_komplet_safari_klups_poznan_meble_nowosc.html

są prześliczne i nie drogie i sama mam zamiar takie zakupić:)

wg mnie lepiej kupić zwyczajne łózeczko bez akcesoriów w komplecie - przewijak mozesz kupić taki który mozesz postawić na łózeczko jak bedzie trzeba - z przewijaka korzystasz max. do roku czasu, aja korzystałam duzo krócej, zamiast komody z przewijakiem wybrałąbym inne mebelki

W łózeczku maluch bedzie spał do ok. 2 lat

z przewijaka korzystasz max. do roku czasu,

a ja się z tym nie zgodzę. Uważam zakup komody z przewijakiem za jedno z lepszych rozwiązań. Moj synek ma 15 miesięcy i dalej korzystamy z przewijaka. I jak sadze jeszcze długo będziemy korzystać.

Co innego przewijak kładziony na łóżeczko- w takim przypadku dziecko bardzo szybko z niego '' wyrasta''.

Sama mam łóżeczko z Ikei i żałuje tylko tego ze nie ma możliwości przebudowania.

Ja polecam :-D

A poza tym witam wszystkich.

Ja mam łózeczko z Ikea, najzwyklejsze i jestem bardzo zadowolona. Co do przewijaka, to uważam, że te na łóżeczko to porażka. Ja kupiłam duży, solidny przewijak , firmy nie pamiętam.Mam go w łazience, mój syn ma prawie 21 miesięcy i nie wyobrazam sobie życia bez przewijaka. Uważam że to najpozyteczniejszy mebel dla rodziców :wink:

Według mnie jest dużo innych ładnych mebelków dla dzieci niż w Ikei. No i te meble z Ikei nie są aż takie tanie a maja jednolity kolor. ja zdecydowanie mogę polecić te mebelki:

http://www.allegro.pl/item833178646_komplet_safari_klups_poznan_meble_nowosc.html

są prześliczne i nie drogie i sama mam zamiar takie zakupić:)

faktycznie cena bardzo w porządku, ciekawe jak jakość.

Ja kupiłam łóżeczko z szufladą firmy chyba drewex ale wymiar 140/70 zamieniany na tapczan później. Polecam takie rozwiązanie jak ktoś ma miejsce, jakoś mi się wydaje, że mój syn ma jakoś tak swobodniej niż w mniejszym łóżeczku.

tylko nie wiem, czy polecać tą firmę - bo szuflada jakoś mi co chwila wypada z tych prowadniczek.. ale może to tylko u mnie.

Według mnie jest dużo innych ładnych mebelków dla dzieci niż w Ikei. No i te meble z Ikei nie są aż takie tanie a maja jednolity kolor.

a ja właśnie wymyśliłam sobie białe, proste mebelki do pokoju synka :) zamierzam ozdobić je samoprzylepnymi aplikacjami z tej strony: http://www.beautifulhome.pl/index1.php?page=shop&run=list&kat1=12&shop=kids dobranymi do borderu. fajne białe łóżeczko i komodę z przewijakiem ma też drewex (seria hippo), ale znalazłam skrajnie różne opinie na temat jakości ich produktów. ikea wygląda fajnie w internecie, ale z doświadczenia wiem, że na żywo różnie to bywa. małżonek nienawidzi jeździć do Janek i nie przebiera w słowach powszechnie uznanych za obelżywe kiedy stoimy w gigakorkach próbując się tam dostać w soboty :wink: jak już go tam zawlokę, to MUSIMY wyjechać z ikei z mebelkami :wink: