ELKA 21.04.2002 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 jesteśmy na etapie poszukiwania odpowiedniego kotła/ CO i ciepła woda/ - pow. do ogrzania - ok. 130 m2 Podobno sprawdzają się kotły firmy Ulrich. Czy ktoś ma taki kocioł i może go polecić ewentualnie coś doradzić? I jeszcze drugie pytanie - Czy można zbiorniki na olej zamontować na zewnątrz domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszT 21.04.2002 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 A czemu na olej?-Japońce są też na gaz-myślę o kondensacyjnym-a gazu nie mam-baniak przed domem-myślę że koszty tańsze na przyszłośc niż olej-hejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 22.04.2002 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Ja też robię kotłownie olejową do ogrzewania 130m2.W piec Ederlich jakoś nie bardzo wierzę w rzeczywistości wygląda mało poważnie choć ma kilka zalet :małe wymiary ,dwufunkcyjność .Podpada mi tylko niska cena , musi być w tym jakiś hak.Osobiście zdecydowałem się na Viessmanna Vitorond 222.Zbiornik robię w garażu wolnostojącym i tam też robię całą kotłownie.Do budynku mieszkalnego poprowadzę rury preizolowane. Zbiornik na olej można wkopać w ziemie ale jest drogi 3m3 u producenta w sąsiednim mieście to brutto 7,5 tyś. PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELKA 23.04.2002 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Rzeczywiście - cena Ulricha jest niezwykle kusząca. A o minusach wiedzą tylko użytkownicy. Liczę, że odezwie się ktoś, u kogo taki piec działa. Dużo informacji dot. ogrzewania olejowego znależliśmy w najnowszym "Muratorze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts