Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam tym razem pytanie z innej beczki, przyszłościowe: jak wygląda infrastruktura Chotomowa pod kątem przedszkoli, szkół, ewentualnie jakiejś rozrywki? mam dwoje dzieci i tak powoli trzeba się rozejrzeć... :lol:

szkoła wiejska...ok

przedszkole i przedsszkole prywatne: "wyspa skarbów"

klub samba

dom strażaka :wink:

Mario,

dziękuję za informacje. Miło wiedzieć,że elektrownia inwestuje w ten teren. :D .

mam jeszcze pytanie: jak poradziliście sobie z rowem mel. :wink: ? Nawoziliście teren ?

Nie ma za co :D

Z rowem sobie nie musieliśmy radzić, bo nie przebiega przez naszą działkę (nie będziemy aż tak bliskimi sąsiadami :wink: ).

A jeśli masz na myśli rów oznaczony tu:

http://www.jablonna.pl/gmina/pliki/plany_zagospodarowania/obowiazujacy_wschod/mpzp_jablonnawsch.htm

taką zielona linią z ząbkami, to należy on do obszarów objętych ochroną, jest częścią Warszawskiego Obszaru Chronionego krajobrazu i chyba jedyne co można z nim zrobić, to polubić :D :wink: .. albo przerzucic przez niego kładkę... :D

A tak na serio, to musisz się dowiedzieć, czy można coś z nim zrobić...

Pozdrawiam, Maria

A ja mam tym razem pytanie z innej beczki, przyszłościowe: jak wygląda infrastruktura Chotomowa pod kątem przedszkoli, szkół, ewentualnie jakiejś rozrywki? mam dwoje dzieci i tak powoli trzeba się rozejrzeć... :lol:

Ja w kwestii przedszkola w Chotomowie...

Pisałam o nim troszkę tu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1174811&highlight=przedszkol%2A#1174811

Proponuję poczytać też pytania i odpowiedzi na stronie UG Jabłonna

http://www.jablonna.pl/index.php

Myślę, że można sobie wyrobić pogląd....

I wygląda na to, że przedszkole w Chotomowie to pomysł na niezły biznes :D

Pozdrawiam, Maria

martkaw1 napisał:

hej Aneta (Christopher) moge prosic o namiary do p. Mareczka?

Dzieki.

bardzo proszę - poszlo na priva.

Renia i Paweł - do Was rónież wysłałam

pozdr.

Aneta

http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty

p.s. kurcze - kiedy będzie wiosna? juz nie mogę doczekać się porządków na mojej działce.

Witam, ja co prawda z Tarchomina, ale mam wielki problem ze znalezieniem dobrego wykonawcy REKU.

Może możecie kogoś polecić.

Mam ofertę od jednego gościa, ale od paru m-cy nie mogę się z nim spotkać i obawiam się, że może nie dojść do tej współpracy.

Będę wdzięczna za pomoc.

mail: [email protected]

MIK i jak mebelki?Ja czekam na drugą wycenę od nich .Jutro ma podjechać do mnie jeszcze jeden z dalekiej Polski.Zobaczymy jak on wyceni

dla mnie bomba,

Kasia zachwycona,

zapraszam do siebie :wink:

To ja również "przyczepię się" tematu mebli kuchennych.

Bardzo proszę o zamieszczenie zdjęć , a jeżeli można to przybliżony koszt na PW.

Temat ten będzie dla nas oktualny za 2 miesiące.

Na razie rozważamy ofertę IKEA.

Pozdrawiamy.

Jeżeli pracujecie w Wawie, to polecam przedszkole Przylesie II na na Dębowej (już w Warszawie) - między Jabłonną, a Warszawą. Moja córka tam uczęszcza i jest zadowolona (żona też, a ja - no cóż mogłoby być taniej)

Mario,

Enickman: a może ten?

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/index.php

Pzdr,

Emmmma

Za małe te pokoje po 10m, brak garderobo-pralnio-suszarni

tylko jedna lazienka

Pozdro i dzieki za pamiec

Co do Twojej oceny projektu Przystan - to ta kubatura to jakieś 20% więcej w stosunku do C114 (ale np. lekki strop co z kolei pomnijeszy koszty), licząc po m2 powierzchni (bez pom. gospodarczego), to jakieś 14% więcej, co daje mi około 500zł za ogrzewanie rocznie więcej - czy warto wydać te pieniądze - kwestia indywidualna

Jeżeli pracujecie w Wawie, to polecam przedszkole Przylesie II na na Dębowej (już w Warszawie) - między Jabłonną, a Warszawą. Moja córka tam uczęszcza i jest zadowolona (żona też, a ja - no cóż mogłoby być taniej)

Moja córka tam chodziła i....

... żałuje, że poszła do szkoły..

Przynajmniej jeśli chodzi o angielski i zajęcia plastyczne..

Ale cóż, pocieszam sie, że młodsza rośnie i jeszcze (mam nadzieję) bedę miał do czynienia z tą ekipą.

Naprawdę: POLECAM

Ale cóż, pocieszam sie, że młodsza rośnie i jeszcze (mam nadzieję) bedę miał do czynienia z tą ekipą.

A jak córka ma na imię i kiedy skończyła?

A jak córka ma na imię i kiedy skończyła?

Imiona moich córek są w stopce.

Swego czasu były tylko dwie Zuzie.

(Na naszym forum jest zresztą mama Zuzi P.) Moja to Zuzia O.

:-D