wieslawpyza 02.02.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam ,kto miał do czynienia z odbiorem budynku? a zna i podałby namiary na kominiarza z naszych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam ,kto miał do czynienia z odbiorem budynku? a zna i podałby namiary na kominiarza z naszych okolic. Kominiarz: 609-270-111 Jaka jest procedura odbioru ? Jakie potrzebne są dokumenty i ile czasu to trwa ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 03.02.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam ,dzięki za namiary najważniejszego człowieka do odbioru-kominiarza.Co do dokumentów wszystko jest opisane na stronie Starostwa w Legionowie,z tej strony można sciągnąć dwa ważne dokumenty do tej procedury ,a są to zawiadomienie o zakończeniu budowy i wniosek o udzielenie pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego.http://www.powiat-legionowski.pl,tel,do tego działu ;7745153. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Oddaje się tylko jeden z tych dokuemtów w zależności co jest napisane w pozwoleniu na budowę - ja też przeczytałem dopiero jak mi w PINB-ie pokazali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeddicus 05.02.2009 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 "O cie pępek" - posługując się cytatem z dziecinnej książki ze szczenięcych lat, witam Was wszystkich. Działka kupiona w Rajszewie. I dalej katastrofa! Im więcej czytam tym bardziej wątpię, i jako ta blondynka różniąca się od żaby: "nie kumam". Chociaż wiary w postawienie chałupki jeszcze trochę mi zostało. Wśród znajomych ani rodziny nie mam NIKOGO kto budował własne ściany(może dziwne lecz prawdziwe) Siwieję. Pytania będą zapewne naiwne dla osób które już wykańczają swoje domy ale innego źródła rad, zupełnie mi brak. Jak każdy, nie chcę dać się wpuścić w kanał, więc proszę o rady bo nawet nie wiem od czego zacząć teraz. Zwłaszcza, że tyram w Warszawie (miejscowy z urodzenia, ale w dopilnowaniu budowy i czegokolwiek innego nie będzie miał mi kto pomóc). Woda przede mna chyba głęboka, ale może nie utonę dzięki Waszej pomocy. Co czynić teraz po zakupie? (radę pt:przeczytaj forum - mam po części już za sobą z własnej inicjatywy.Niestety, całego przeczytać się nie da, a może są świerzaki jak ja, ale już z doświadczeniami w Jabłonnej i okolicy. A na słowa doświadczonych, liczę również, albo jeszcze bardziej) Wierzący w ludzką i forumową uczciwość i pomocne dłonie. Zed, czyli ja.(rozpisałem się strasznie - choroba zawodowa - sorry)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.02.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 (radę pt:przeczytaj forum - mam po części już za sobą z własnej inicjatywy.Niestety, całego przeczytać się nie da, a może są świerzaki jak ja, ale już z doświadczeniami w Jabłonnej i okolicy. A na słowa doświadczonych, liczę również, albo jeszcze bardziej) Witamy, a i owszem. BTW: Jabłonnie - tak jak "wannie" Jak masz działkę to wybierz/kup projekt i złóż w Starostwie w Legionowie dokumenty dot. pozwolenia na budowę. Wszystkie info znajdziesz na stronie starostwa. Równocześnie idź do elektrowni i kup "trochę prądu" - niestety nie podam ulicy w Legionowie, bo ich po prostu nie znam. Oczywiście jeśli chcesz sie budować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.02.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 jeśli po prąd w Legionowie to obok BlueCity jest ich budynek a tam powiedzą co jak i gdzie na początek - plan zagospodarowania - mapki - odpis z rejestru gruntów - xero aktu - projekt - prąd no i witamy w grupie info NA prv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 05.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 poszukuję namiarów -gdzie można kupić drewniane sztachety na ogrodzenie.Będę wdzięczna również za namiar na kogoś kto zamocuje takie sztachety.Z góry wielkie dziękiIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeddicus 06.02.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 O rany! Po takim odzewie, to nawet najmniejsza biała myszka odzyskuje wiarę w ludzi I kombinuje, że dzięki ludziom można pożyć Starsznie Wam dziękuję za podpowiedzi i obiecuję, że niejedno pytanie jeszcze zadam:) Witamy, a i owszem. BTW: Jabłonnie - tak jak "wannie" quote] To już wiem, ale pora pisania była niesprzyjająca przytomności umysłłu. Ale Mea culpa. Pozdrawiam Wszystkich Zed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 07.02.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich, wyglada na to ze pogoda pozwoli nam juz startowac z budowa. Po pierwszym spotkaniu z ekipa wiem juz co potrzebuje - bloczki betonowe, beton B20 i drut zbrojeniowy. O ile podejrzewam ze drut kupimy w Janbudzie, tak nie bardzo wiemy gdzie jest jakas sprawdzona betoniarnia. Znacie jakas sprawdzona firme w okolicy chotomowa ? (budowa bedzie w olszewnicy starej) Pytania z serii dodatkowych - Ma ktos moze barak po budowie ? Z okazji panujacej pogody - zjazd z glownej drogi na nasza droge prywatna jest dosc blotnisty (dzis 10 min budowlancy samochodem osobowym probowali wyjechac na asfalt). Macie jakis pomysl czym to niedrogo wysypac ? Bo podejrzewam ze jak przejada ciezarowki to juz nie bedzie szans zeby tam samochodem osobowym wjechac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.02.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 beton- 022-774-15-15 stal -Modlińska 156 firma Stawex za naszych czasów mieli dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 08.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dzieki wielkie - od jutra zaczynam dzwonienie... i podejrzewam ze caly wir przygotowan.pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.02.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Beton - zobacz w Hydrobudowie na Czajki - ja kiedyś miałem dobre ceny za beton i bloczki. stal - potwierdzam stawex, chociaż są firmy które tną na wymiar w dobrej cenie, niema odpadów a i ceny są hurtowe, mi np się opłacało przywozić z pod płońska dobierałem w stawexe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawan 09.02.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 mozg a w którym miejscu rozpoczynasz budowę w Olszewnicy Starej, ja buduję się w okolicy Polnej, mam do oddania za niewielką opłatą sporo stępli, może bedziesz zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozg 11.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja... Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja... Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow. pozdrawiam u nas postawili od razu całą skrzynkę w granicy działki ale na niej zamontowali na czas budowy wyjście na prąd aby mieć prąd docelowy musisz mieć odebrany budynek POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 12.02.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nieprawdato obiegowa opinia - jest (swego czasu był) specjalny wniosek w zakładzie energetycznym o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nieprawda to obiegowa opinia - jest (swego czasu był) specjalny wniosek w zakładzie energetycznym o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych ...no nie wiem może i tak i nie byłbym tego taki pewien .... ale napisze jak będę to załatwiał w Z.E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.02.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No ja to przerabiałam w zeszłym miesiącu. Ale najpierw miałam skrzynkę w granicy - docelową - z której bokiem szło naziemne przyłącze budowlane. Jak budowę skończyliśmy to elektryk zrobił wtedy podłączenie od jej spodu, zakopane w ziemi. Przed odbiorem budynku podobno nie można było tego zrobić. A jak już mieliśmy odebrany to złożyliśmy właśnie wniosek o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 i to jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts