Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Heja,

Po konsultacjach z "budowniczym" planuję wykorzystać plastikowe beczki ok. 200L na każdą z rynien. I tu pojawił się problem, bo w składach, marketach budowlanych tudziez hurtowniach ogrodniczych beczek brak.

Też myślałam nad beczkami. Jednak przy okazji robienia kostki panowie (polecam!) zrobili mi drenaż - z każdej rynny idzie rura drenażowa obsypana otoczakami i od góry osłonięta folią (na babskie oko wyglądała jak aluminiowa ale taką samą chyba kładli mi pod podłogówkę ;)). W sumie w ten sposób woda rozchodzi się po większej powierzchni ogrodu...

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Mkomon,

Pytaliście o stemple budowlane, my też mamy do odsprzedania po rozsądnej cenie około 80 szt stempli od 3 m do 3,30 m. Poniżej 3 też by się znalazły ( w sumie jest ich ponad 300 szt, a nie było mniejszych niż 2,5m ), ale muszę przyznac , ze jesteśmy w trakcie rozszalowywania i jak na razie wszystkie leżą na jednej kupie.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witajcie Grupowicze na 100 stronie!

Zalogowałam się tutaj prawie 5 lat temu na 23.

Naszła mnie dzisiaj nostalgia więc się wpisuję aby ............. się pożegnać z Grupą i podziękować Wam.

Miałam wielkie nadzieję, że przeprowadzę się do Chotomowa, na moją śliczną Polanke i zamieszkam wśród Was. Wielu z Was poznałam, z kilkoma osobami zawarłam bliższą znajomość. Tych, których poznałam na zawsze zapamietam jako osoby wyjątkowe, otwarte i bardzo życzliwe. Pozwolę sobie w sposób szczególny podziekować UKF, grazii111, Olenie, Maćkowi Ślimakowi, Rocky'emu, mikowi99, nusi, aha26, SylwkowiW i innym, których miałam przyjemność poznać.

Nie ułożyło się. Musiałam sprzedać działkę. Tak czasem w życiu się plecie, że nasze misterne plany biorą w łeb.

Nowym nabywcom życzę aby byli bardzo szczęśliwi w tym miejscu.

Ja pozostanę w Częstochowie co nie znaczy, że nie chcę z Wami utrzymywać kontaktu.

Kupiłam działkę pod Częstochową i jestem na etapie adaptacji projektu i rozmów z wykonawcami. Pewnie zaloguje się w Grupie Częstochowskiej, ale tak mi jakoś głupio, jakbym zdradzała Chotomów Grupę - jak ja nazwał mik99.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szczęśliwego mieszkania w domkach- dla tych, którzy już mieszkają i bezproblemowego ukończenia budów- dla tych, którzy jeszcze się zmagają.

Renata[/b]

Renatko przecież zmiana życiowych planów to nie zdrada! Ty po prostu poznasz nowych ludzi ;) A jak Grupa Częstochowska Ci nie pomoże rozwiązać budowlanych problemów to wal do nas jak w dym! I na kawę też zapraszam :)

Mik99 czy Ty mi dziś nie mignąłeś na ulicy? Szwęda mi się toto pod płotem a na kawę się nie wprosi, no co za paskuda ;))

Znajomy odsprzedaje część swojej działki, szczegóły poniżej:

Chotomów pow. Legionowo

ul. Dworcowa 15 (ok 600 do stacji PKP Chotomów)

Ładna spokojna okolica pow. 844m2

cena: 282'000 brutto

tel. do właściciela: 601 208 018 (bezpośrednio)

przy kontakcie proszę podać hasło: Murator (obowiązuje żniżka) :wink:

• 2 weeks później...

witam.

mam do sprzedania stemple w dużych ilościach- nie liczylam , ale na pewno więcej niż 200sztuk.

deski szalunkowe- luzem, niektóre zbite w szalunki.- nie liczyłam ilości, deski calowe, w różnych długosciach.

ok 100 sztuk cegły klinkierowej Roben 16.

siatka leśna na ogrodzenie tymczasowe- mogę dorzucić gratis do zakupów :)

tel. 60 30 40 777 Monika

odbiór- okolice Legionowa k/Warszawy.

transport własny, mogę dać namiary na samochód który nam przywoził.

w niedzielę policzę i bedą dokładniejsze informacje, ale zapraszam chętnych :D

mam też nadmiar ziemi i chętnie odstąpie za darmo - jeśli ktoś potrzebuje wyrównać działkę, albo wypełnić fundamenty- wg oceny fachowego oka- ilośc "1 kamaz"

hej.

nam dach kładla firma ZAKPOL- to hurtowia budowlana, ale mają też swoja ekipę dekarzy.

jesteśmy bardzo zadowoleni. Pan Dariusz który sprzedaje dachówki służy wszelkimi radami i podpowiedziami- zarówno o technice kładzenia jak ipodpowiedziami estetycznymi.

co nam sie podobało- w umowie są zawarte terminy jak i kary umowne za niedotrzymanie terminu- sami na siebie te kary wg umowy nakładają w razie nieociągnięć.

w dzienniku efekt widać.

kierwnik sprawdzał na naszą prośbę membrane i starannośc kładzenia i ogólnie chwalił ekipę- poza jakimis kosmetycznymi porawkami.

w każdym razie ja polecam.

O! tam jeszcze nie byłem

Byłem w:

Topdach - dobre ceny na miateriały, ale nie mają własnych dekarzy - mają niby poleconych ale nie wiadomo jaki się trafi

Dach Ceramik - kładli u sąsiada - jest zadowolony

EkoDach - tu nie mam opinii

dawałem też do wyceny dla forumowych:

Michała Dąbrowicza i statka (z Minoxu)

generalnie przy wycenie całego dachu na poziomie 55 tys. różnice między niektórymi wynoszą 300 zł - pewnie wszędzie można zbić do tego samego poziomu

mi sie w topdachu nie podobało właśnie to, że z dekarzem mam się sama dogadywać..ceny porónywalne z tymi z zakpolu jeśli chodzi o materiały, coś było nawet w zakpolu torszke tańsze.

a w zakpolu to wycene miałam na całośc, łącznie z robocizną, mają swoje ekipy (oni są też firmą deweloperską), słyszałąm 3 opinie zadowolonych klientó.

u nas było tak, że potargowaliśmy się jeszcze troche za dużo nie dało rady ale kilka stówek urwałam. zabrakło dachówki za jakies 100zl, to o tym sie dowiedziałam po fakcie- nikt nie dzownił że mamy dopłacić- to po prostu dostarzyli na budowę i założyli na własny koszt- nic nie dopłacałam.

dodatkowo zrobili daszko na kominy- tego nie było w cenie bo niektorzy maja betonowe czapeczki..u nas nic nie było to smai dekarze zaproponowali że zrobą- za 4 daszki z blachy zapłaciłam 450zl.

można zapytać o namiary na dachy przez nich robione i pojechać- my byliśmy w olszewnicy starej bo chciałąm zoabczyć dachówkę na dachu całą.

wyceniał też jakiś dekarz z mazur- podobno dobry, ale droższy ok 3 tyś..

nasza ekipa miala swoją przyczepe camp. i spali na budowie - po budowie zabrlai przyczepę, poskładali odpadkiw jendo miejce (nie mielismy kontenera- resztki blachy zawiozłam do gościa któy zbiera i sprzedaje złom a pokruszona dachókę wyrzuciliśmy w doły na drodze).

posprzatali po sobie w miarę nieźle- na placu znalazłam 3 trebki po herbacie i folię po parówce- więc jak na możliwości ekip- nieżle..

nasz kierownik czepiał się cięcia w koszach, ale P.Dariusz powoływał się na katalogi firmowe i zdjęcia z katalogów i udowodnił, że tak to wygląda i tak ich dkarze byli na szkoleniach uczeni..

no uwierzyliśmy i odpuściliśmy ten temat, a w razie czego podobno możemy jeszcze pomarudzić :wink: ..zobaczymy

poprawki bez marudzenia- na jednej polaci linia dachówek troszke krzywa- poprawili bez szemrania.

czekam jeszcze na jakiś większy deszcz..

to co mi się najabrdziej poodbało to dobry kontakt z firmą i uprzejmy stosunek do klienta.

pozdrawiam

tylko kurcze mam nadzieję że gdybyś się decydował to będziesz zadowolony..to zawsze odpowiedzialność tak kogoś polecać...

3majsię

W koncu sie moge pochwalic - prawie dotarlismy do etapu "lejemy strop"

Poszukuje w zwiazku z tym ok 100 stempli 2.9 m - w miare pilnie :)

Ma ktos moze tego troche w okolicach Olszewnicy Starej ?

Wokolo naszego domku powstaje mnostwo nowych budowli - jest tu ktos moze kto aktualnie buduje w tamtych okolicach ?

A trzecia sprawa - zaczynamy szukac dekarzy. Narazie na forum znalazlem zakpol i dachlux. Warto uderzac do kogos jeszcze ?

enickman statka odradzam! Ja brałam od niego dachówkę :/ I bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się na Michała Dąbrowicza i ekipę chyba "Diablo"? Widziałam jak robią - tylko film nakręcić, mało mi szczęka nie opadła!

Lobelka osobiście jeszcze nie korzystałam z usług ale na dniach/tygodniach mam zamiar skorzystać: Piotr Stańczak z Kątów Węgierskich, 604 251 567. Ostatnio czyścił kominy mojej mamie na Białołęce (piec na węgiel). Była bardzo zadowolona.