Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA! UWAGA!

Poproszę o przepisy na przyniesione ciasta.

I na marynatę do skrzydełek też.....

"moje" ciasto.... cóż.... wstyd się przyznać ale było z proszku... :oops: :oops: :oops: tort dr.Oetkera śmietankowo-amaretto tylko w tej "ulepszonej" wersji :) W każdym razie polecam - 10 minut roboty 8)

Zaprawa do skrzydełek to taka wena twórcza :) Miód, sos sojowy, oliwa, przyprawa do kurczaka i musztarda - powinno być w miare gęste (na sobotę wyszło za rzadkie...) i tyle :)

Pozdrawiam i lece na naszą działeczkę spotkać się z (mam nadzieję) naszym przyszłym kierownikiem budowy - w każdym razie na pewno "grupowym" - scheda po miku, Sylwku a i Nusiowy ma być ;)

Pozdrawiam i lece na naszą działeczkę spotkać się z (mam nadzieję) naszym przyszłym kierownikiem budowy - w każdym razie na pewno "grupowym" - scheda po miku, Sylwku a i Nusiowy ma być ;)

A i u nas Pan Włodzimierz ma też kierownikować, już papiery złożone.

A humus u mnie jeszcze nie zdjęty, koparkowy zawalony robotą miał to zrobić do końca tygodnia, ale oczywiście tydzień zleciał a on nic nie ruszył. A co jeszcze ciekawsze robiąc mi szambo człowiek ten obiecał mi zdjęcie humusu w cenie szamba, a wczoraj postawił oczy, o tak :o , jak tylko dla jasności mimochodem wspomniałem, że to ta robota gratis. Z uśmiechem na ustach udaje zaskoczonego i mówi jakoś to będzie... Oj czytało sie o tym nie raz na forum, ale nie ma to jak przekonać się na własnej skórze :evil: .

Po elektryku, który zawołał 200zł więcej po skończonej robocie, to druga moja wpadka, a domu jeszcze nie ma nic a nic...

Ale z drugiej strony patrząc, żeby tylko takie kłopoty były... 8)

Witam Wszystkich serdecznie,

Z wielką przyjemnością dołącze do Was. Już się cieszę, że tu trafiłem.

Z budową domu ruszam niebawem. Jestem na etapie poszukiwania kogoś, kto mi zdejmie humus, prowizorka elektryczna już się robi, woda wkrótce, za chwilę będę potrzebował wszystkiego co jest niezbędne aby zrobić fundamenty. Buduję w Jabłonnie w pobliżu os. Bukowy Dworek.

Czy beton z betoniarni na ul. Czajki za 160 zł i bloczki po 2,10 bez rachunku to dobra cena? A może polecicie mi jakąś lepszą betoniarnie? Generalnie byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie kontakty i namiary na wykonawców i materiały potrzebne na moim etapie budowy. Chętnie zrobię zakupy z kimś, kto też teraz właśnie zaczyna, być może wtedy udało by nam się wynegocjować lepszą cenę?

Kierownikiem mojej budowy ma być Pan Łapiński (biuro- nadzory budowlane ma na ul. Kopernika w Legionowie) , czy ktoś ma może jakieś opinie na jego temat? Być może kierował budową u kogoś?

Doradźcie początkującemu inwestorowi, proszę.

Z góry dziękuję.

MK

Witaj Colby,

no nareszcie i my doczekaliśmy się bliższego sąsiada. Bo w Chotomowie budują się całą grupą - hurtem, można powiedzieć. A my do tej pory jako jedyni (chyba) byliśmy w okolicach Bukowego Dworku. Możesz okreslić bliżej, gdzie masz działkę? A macie już pozwolenie na budowę? Bo my właśnie czekamy na ten "święty" papierek. No i ruszamy...

Też będziemy potrzebowali jakiejś koparki.

Miłego dnia dla wszystkich,

Monika

Witaj Colby :D

Nareszcie Jabłonna troszkę rusza w naszej Grupie :D :D - do tej pory byliśmy tylko my i elza23.

Fajnie, że w ramach spaceru można będzie pójść do Grupowicza na budowę :)

Początkowy etap budowy to domena mojego męża - spróbuję wieczorem zapędzić go do komputera, to może coś Ci podpowie.

Pozdrawiam, Maria

Ja na temat wiercenia wody, wstępnie rozmawiałem ze swoim sąsiadem, który się dorywczo tym zajmuje, podał mi cenę 30 zł/m jak dla sąsiada, mówił że normalnie bierze 40 zł. Dodatkowo trzeba kupić wszelkie materiały i jakieś wiertło. Wieczorem po powrocie do domu mogę Ci podać namiary na niego.

Witaj Colby !

za chwilę będę potrzebował wszystkiego co jest niezbędne aby zrobić fundamenty. (..) Czy beton z betoniarni na ul. Czajki za 160 zł i bloczki po 2,10 bez rachunku to dobra cena? A może polecicie mi jakąś lepszą betoniarnie?

Ja się skłaniam ku betoniarni W.Progres z Legionowa (sprawdzeni przez UKF). Cena za B15 - 140zł/netto, B20-150zł/netto, pompa 350zł do zapłacenia bez względu na ilość betonu, dolewka, niepełna gruszka bez dodatkowych opłat. Bloczki tez mają tam po 2,10zł netto (tak samo u Mańka), to najtańsza cena, po ile wogóle znalazłem bloczki.

Chętnie zrobię zakupy z kimś, kto też teraz właśnie zaczyna, być może wtedy udało by nam się wynegocjować lepszą cenę?

Do 14 lipca zamierzam zakupic folię budowlaną, stal, bloczki betonowe, dysperbit, folię do izolacji poziomej, cement, deski. W Twoim wypadku masz pod ręką DachMur, skład polecany tu na forum, ze współpracy z którym na pewno będziesz zadowolony, chociaż co do cen to, jak ktoś ostanio wspominał na spotkaniu, mają najlepsze jakościowo materiały w najniższych cenach, co oznacza tyle, że nie mają najtaniej, ale za to sprzedają materiały najlepszych producentów. Sam jeszcze zastanawiam się, z którą hurtownią podjąć współpracę, w zasadzie waham się między DachMurem i Mańkiem.

Piach na pewno będę zamawiał u polecanego tu Arka Łomy.

Pustaki ceramiczne na ściany nośne i działowe jestem zdecydowany zamówić bezpośrednio od producenta w Hadykówce U-220 po 1,82 brutto, K3 po 1,57 brutto, DZ-220 po 1,52 brutto z dowozem i wyładunkiem.

Colby a Ty z czego budujesz i przede wszystkim wg jakiego projektu?

Dzięki za miłe przyjęcie.

Nasz projekt domu to Andromeda z pracowni DOMUS tutaj można ją zobaczyć: http://www.dobredomy.pl/?id_project=20

Budować zamierzam z BK 24 cm+ 12 styropian, no chyba, że mnie przekonacie do czegoś innego jeszcze. Na razie zrobię tylko fundamenty a ściany dopiero wiosną przyszłego roku.

Pod wpływem emocji nie doczytałam o terminie budowy. My chcemy zakończyć stan surowy w tym roku, więc zapraszamy do siebie na oglądanie:lol:

SUPER. :D Bardzo chetnie skorzystamy z zaproszenia, chociazby dziś będziemy w Jabłonnej, bo już jutro wybieramy się nad morze. Podaj mi tylko namiary jak do Ciebie trafić?

Colby

Osiedle Bukowy Dworek jest na ul. Szkolnej w Jablonnie, jadąc od Warszawy skręcasz w prawo jakieś 200m jak się skonczy dwupasmówka na Modlińskiej w ulicę Dębową, potem do końca tej ulicy wybrukowanej kostką i w lewo w ulicę Marmurową (chyba) prosto jakieś 150 m i po prawej stronie jest osiedle Bukowy Dworek.

Nusia- widzę że teraz jesteśmy na tym samym etapie budowy, może porównalibyśmy nasze wyceny itp.., podaj tel. to zadzwonię wieczorem-pogadamy.

Rocky Dzieki wielkie za info.

Moze przytocze Twoją wiadomośc na forum dla wszystkich takich początkujacych jak ja:

"Betoniarnia- W.Progres , tel. 793-04-16, Legionowo-Łajski, ul.Suwalna.

Hurtownia Mańk mieści się przy ulicy Płochocińskiej, jadąc z Jabłonny w stronę mostu Grota ul Modlińską, należy skręcić w lewo na Nieporęt i tam za jakieś 2 km, prawie naprzeciwko stacji benzynowej będzie Mańk tel. 676 98 62 www.mank.pl"