mik99 12.08.2005 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Wszystkim WAM! udanego weekendu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 aha26 jakie aktualne wieści? Zaczynasz jeszcze w tym sezonie budowlanym? Hello!!!Wszystkim!!!! Renatko! Zacząć wielkie chęci byśmy mieli,ale przecież muszę czekać na zatwierdzenie tego planu zagospodarowania przesyrzennego{zresztą tak samo jak Ty ,moja towarzyszko niedoli }.Myśle,że przy dobrych wiatrach może zaczniemy na sam koniec września,początek pażdziernika,ale szczerze w to wątpie znając nasze urzędy .Jeżeli się nie uda to dopiero na wiosnę . Narazie to ciągle oglądamy nasz projekt i cieszymy sie nim a dzisiaj świętujemy bo to nasza 3 rocznica ślubu . Pozdrawiam Wszystkich !!!!!!!BUZIAKI!!!!! P.S na koniec dodam troche gorszą informacje{dla tych ktorzy wiedzą o co chodzi!!}zrezygnowałam z mieszkania ,ktore mialam otrzymac w testamencie bo pani z PCK osiagnęła już apogeum w swoich złoścliwościach i kłamstwach Witam Rozmawiałam z panią Agnieszką Niezabitowską, która powiadomiła mnie że plan zagospodarowania przestrzennego dla Chotomowa północnego zostanie wyłożony za ok. 4-5 miesięcy, a zatwierdzony za kolejne 6 miesięcy. Jeżeli Twoja działka znajduje się w tej części Chotomowa o której piszę to rozpoczniemy budowę wrzesień/październik ale 2006 roku pozdrawiam Grażyna Witaj Grazia!!! Moja działka leży po stronie Jabłonny więc mam nadzieje,ze moze nie będę musiała az tak długo czekać.Załamałaś mnie tym terminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.08.2005 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Kochani, sonduję ceny styropianu fs 20. Styropian Fs 20:Kto kupował? Jakiego producenta? Po Ile? Gdzie? Dziękuję za wszelkie pełne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.08.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witaj Grazia!!! Moja działka leży po stronie Jabłonny więc mam nadzieje,ze moze nie będę musiała az tak długo czekać.Załamałaś mnie tym terminem Może rzeczywiście nie będziesz musiała tak długo czekać. Pytałam panią Niezabitowską konkretnie o teren za torami, okolice Wypoczynkowej. Mam nadzieję że na wiosnę już będzie uchwalony, bo chcielibyśmy zacząć już coś budować.... G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.08.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Moi drodzy, czy ktoś może mi polecić niedrogą i solidną ekipę do prac wykończeniowych - ocieplenia wewnątrz, karton gipsy itp.? Baardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeline 15.08.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam, mieszkamy teraz na Tarchominie,mamy swoje mieszkanko... niestety ja i dzieciaki mamy alergie i chyba przeszkadza nam sasiedztwo Polfy,a bardzo fajnie nam sie mieszka w tej okolicy.Mama sasiadki bardzo zachwala Chotomow-niby blisko,ale jzu zupelnie inny klimat.Mozecie mi pwiedziec jak tam jest?Tj czy czuc Polfe?No i tak orientacyjnie ile kosztuje dzialka?Bardzo nam odpowiada mieszkanie z tej strony Warszawy,bo pochodzimy z Podlasia i czesto smigamy do Rodzicow.Co prawda mialam zamiar wyniesc sie daleko od Polfy,ale moze nie jest to konieczne?Chetnie sie wybierzemy w tamte okolice i troszke pozwiedzamy.Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.08.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Moi drodzy, czy ktoś może mi polecić niedrogą i solidną ekipę do prac wykończeniowych - ocieplenia wewnątrz, karton gipsy itp.? Baardzo proszę. też jestem na etapie wykończeniówki mam kilka namiarów ale bez konkretów, na razie, cenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Dzięki mik Rozglądamy się więc dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 16.08.2005 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam, mieszkamy teraz na Tarchominie... Witaj Madeline - my też mieszkamy na Tarchominie. W Chotomowie nie czuć Polfy - szczerze mówiąc, nie czujemy jej już na naszych Nowodworach, tę subtelną woń znamy tylko z przejazdów Modlińską. Jak jest w Chotomowie, najlepiej oceń sama, okolica niedaleka i warta wycieczki. Wszystkim tu obecnym wyraźnie odpowiada, skoro się tam budują Co do cen działek: są niższe, niż na Białołęce, choć działki tańsze - już były Trudno o konkrety, bo cena zależy od części Chotomowa i rozwoju infrastruktury, oczywiście. Nie polecam agencji nieruchomości (szczególnie lokalne są bardzo nieprofesjonalne) - najlepiej przeznaczyć kilka-kilkanaście dni na samodzielne objazdy/obchody okolicy i dopytywanie się sąsiadów o dostępność interesujących terenów. My tak zrobiliśmy - i nie żałujemy. Służymy odpowiedziami na szczegółowe pytania. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 16.08.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 MIK Ja kupiłem - jak byłeś u mnie to go właśnie układałem - FS20 "Genderki" po 155 zł /m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 16.08.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 w Leroy Żerań kupowałem: 5 cm FS20 3,6 za sztukę czyli 144 zł/ m3 w okolicznych hurtowniach drożej... najtaniej widziałem na allegro - firma z Góry Kalwarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.08.2005 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dziękuję WAM za udział w sondzie styropianowej.Dzięki Waszej pomocy uzyskałem ofertę: 120 netto z transportem. Jagna : w sezonie o dobrą ekipę raczej ciężko, moi fahowcy są "zakontraktowani" na październik/listopad, azanm takich którzy mają już zamknięty cały przyszły rok!!! Madeline: pod słowami Maćka podpisuję się obiema rękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celam 16.08.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam grupę Chotomowską. Przepraszam, że tak się wtrącam, ale może mi pomożecie. Buduje dom z kolekcji biura projektowego Lipińscy z Wrocławia LMP95A (oczywiście zezmianami), w Legionowie, a dokładniej w Łajskach przy osiedlu młodych. Zmiany dotyczą przedewszystkim powiększenia garażu i zmiany konta nachylenia połaci dachowej z 45 do 40 stopni. Moja budowa trwa od czerwca tego roku z niewielkimi przestojami. Buduję z BK 24 Faelbet odmiana 600. Jestem na etapie kończenia ścian parteru i rozpoczęcia układania stropu (gęstożebrowy Teriva I keramzytowy). Zamierzam w tym roku postawić stan surowy z pełnym deskowaniem i pokryciem papą. Docelowo dach będzie pokryty dachówką cementową. I tu mam do Was pytanie, gdzie kupowalisci materiał na więźbe i po ile? Powierzchnia dachu około 230m2. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 16.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witaj celam!Jeszcze nie kupowałem więźby, ale rozglądałem się już, ponieważ jak dobrze pójdzie sam na początku października będę potrzebował. Z tych namiarów, które zdobyłem zdecyduję się chyba na tartak, który polecił użytkownik pattaya. Przesyłam numer telefonu do tartaku na priv, a jeśli chodzi o szczegóły to na pewno pattaya więcej Ci powie. Tartak jest pod Radomiem, a więźba jest impregnowana ciśnieniowo. Ostatnia cena jaką znam, bodajże z kwietnia tego roku, to 640zł/m3 netto + transport ok.300zł. Gdybyś się tam wybierał to daj znać, też myślę odwiedzić ten tartak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 17.08.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Wrrrr "odśledziło" mi naszą grupę... Witam, mieszkamy teraz na Tarchominie Madeline ja mieszkam teraz po drugiej stronie Modlinskiej - między Polfą a Polleną Aromą... Chotomów poznałam dopiero rok temu... i nie zamieniłabym go na nic innego A co do działek - Ślimak Maciek ma 100% rację - chodzić, szukać, pytać Sama o mały włos nie skorzystałam z usług agencji Na szczęście mam dobrego Anioła Stróża Kochani ja tak monotematycznie (aczkolwiek zaczyna mi się robić gorąco): macie jakieś namiary na sprawdzoną (może na Waszych budowach) ekipę? Mam aktualnie ofertę na 110 tys (budowa z materiałami i więźbą) i cuś mi cię chulercia drogo wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 18.08.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Dziękuję WAM za udział w sondzie styropianowej. Dzięki Waszej pomocy uzyskałem ofertę: 120 netto z transportem. mik99, pochwal się, gdzie i jaki - inni może też skorzystają Jakieś wieści w sprawie szamb? Wygląda na to, że razem z SylwkiemW będziemy rozglądać się za ofertą uzdatniania wody - bo musimy, niestety . Jeśli są inni chętni, niniejszym samowolnie ogłaszam się kierownikiem podgrupy uzdatniaczy i zbieram zgłoszenia. A poza tym mamy już kawał dachówki i okna dachowe - zaraz dorzucę nowe zdjęcia. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 18.08.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Olena, sprawdź skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 18.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Wygląda na to, że razem z SylwkiemW będziemy rozglądać się za ofertą uzdatniania wody - bo musimy, niestety . Jeśli są inni chętni, niniejszym samowolnie ogłaszam się kierownikiem podgrupy uzdatniaczy i zbieram zgłoszenia. Maćku , a o jakim uzdatnianiu wody myślisz? Mogę Ci polecić człowieka od filtrów odwróconej osmozy. Firma Kuna i nie naciągacze "osławieni" w telewizji. Filtry instaluje się w kuchni pod zlewozmywakiem. Mają dobrą wydajność, są estetyczne (na zewnątrz tylko widoczny kranik) Ja taki filtr mam już 7 lat i bardzo sobie chwalę. Muszę tylko wymieniać wkłady co 9 mies., ale ten pan zapewnia cały serwis. Jeśli o takie uzdatnianie chodzi , to służę namiarami A obiecane zdjęcia dachówki to gdzieee??? No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 18.08.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witajcie wszyscy po dłuższej przerwie:))) Wróciliśmy z podróży poślubnej i od razu wpadliśmy w wir budowy. Jeśli chodzi o zdjęcia ze ślubu to bardzo bym chciała je zamieścić i się pochwalić, ale niestety nie wiem jak. Może dacie mi jakąś krótką lekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 18.08.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Renatka- dzięki, ale chodzi nam o usuwanie manganu i żelaza, mojej Lepszej Połowie dodatkowo o zmiękczanie - odwrócona osmoza nic tu nie da, poza tym potrzebne są filtry do całej instalacji - kiepska woda nie służy także rurom i zaworom A zdjęć bodaj osiem nowych właśnie dokleiłem Nusia- musicie najpierw umieścić swoje zdjęcia w gdzieś w sieci i wklejać do postów linki do poszczególnych obrazków. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts