Rocky 05.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witajcie, Kupowaliście może takie papierowe szalunki na słupy betonowe. Szukam konkretnie 38cm, a jeśli już mają to przeważnie 35 i 40cm. Olena, mik99, grazia111 niestety nie mam żadnych namiarów na takich fachowców . Colby zerknij na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.09.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witajcie, Kupowaliście może takie papierowe szalunki na słupy betonowe. Szukam konkretnie 38cm, a jeśli już mają to przeważnie 35 i 40cm. Rocky chodzi o kolumny? Ja chcę kupić gotowe, podobno takie "prawdziwe" i niedrogie są do kupienia w zakładzie kamieniarskim w Rembertowie. Niestety jakoś nie mam tam po drodze... Colby ja po 20 września będę "sprawdzała" szeroko polecaną ekipę, która buduje też u Nusi i Byka - może chcesz sobie zaklepać termin na przyszły rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.09.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hej ! Tu sąsiadka z zaprzyjaźnionej grupy Wawer Jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego. Może ktoś z Was ma ekipę godną polecenia? Start budowy na wiosnę. Bardzo proszę o namiary na priv. Pozdawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam,dla odmiany sąsiad z Białołęki. Większość ekip, które do tej pory u mnie coś robiły pochodzi z rejonu Legionowskiego i mam nadzieję, że i tym razem znajdę u Was dobre i sprawdzone ekipy. Mam już stan surowy i poszukuję do kolejnych etapów do wykonania jeszcze w tym roku:- elektryk- hydraulik- tynkarze i posadzkarze - tynki tradycyjne cem-wap. Z góry dziękują za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Colby 07.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Colby ja po 20 września będę "sprawdzała" szeroko polecaną ekipę, która buduje też u Nusi i Byka - może chcesz sobie zaklepać termin na przyszły rok? Właśnie to rozważam, chętnie zapoznam sie z wynikami Twojego sprawdzania. Być może zaklepię jakiś termin na przyszły rok. Daj znać jak już się wszystkiego o nich wywiesz Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.09.2005 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Szukam ekipy do kartongipsu i ocieplenia stropu drewnianego, Może Ktoś słyszał o dobrych i sprawdzonych fachowcach? U mnie będzie robiła ekipa, która wykonała mi ocieplenie. Jeśli robią tak samo dobrze to będę mógł ich polecić. Zaczynają za 2-3 tygodnie i robota ma potrwać ok 2 tyg. Jeśli nie będzie dla Ciebie z późno to przypomnij mi. Pozdrawiam już czekam i przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 08.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ale tu pustooooo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 08.09.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ale tu pustooooo ..... Witam wszystkich, a my z Nusią możemy pochwalić się zakończeniem pewnego etapu - we wtorek zalano nam strop, więc jakby to powiedzieć parter już mamy wierzę, że budowa dalej będzie rozwijała się w takim tempie jak do tej pory, bo wtedy jest szansa na szybką przeprowadzkę - jeszcze w tym roku, o czym marzymy. Olena - co do ekipy, to patrząc na to jak chłopaki budują oraz biorąc pod uwagę ich profesjonalizm myślę, że możecie być spokojni - robiąc nawet nie zapowiedziane "naloty" przekonaliśmy się jak ciężko pracują - zresztą to jest czysta ekonomia skończą szybciej będą mieli szansę zarobić dodatkowo na innej budowie. Rocky - napisz jak postępy na Waszej budowie - jestem ciekawy. Sylwek - ale macie piękny dom - ostatnio przejeżdżaliśmy obok Was pozdrawiam wszystkich Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 08.09.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ale tu pustooooo ..... Skoro narzekasz, że pusto, to podzielę się z Grupowiczami wrażeniami z naszej niedzielnej wizyty na pewnej budowie.... Otóż w niedzielne popołudnie odwiedziliśmy budowę niejakiego maxymova i stwierdziliśmy, że buduje bardzo ładny domek , w ładnej okolicy (las całkiem niedaleko). A jaką ma więźbę dachową!!! Jeszcze nigdy takiego cuda nie widziałam! I domek jest ładnie usytuowany na działce: z zacisznego tarasu (którego co prawda jeszcze nie ma ) jest widok na znaczną część ogrodu z pięęęękną sosną. A my pracujemy nad ogrodzeniem (zamówiona brama i sztachety ) i domkiem ogrodowym (więźba już stoi ). Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.09.2005 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Fajnie jest czytać o postępach na Waszych budowach... Pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 08.09.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 No my bierzemy sie od soboty do roboty Jesli ma ktos ochote na spacerek w nasze rejony - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.09.2005 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Olena: Mam zamiar rano ok. 9.00-9.15 być u siebie, też zapraszam ranne ptaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 08.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Mik my nie jestesmy w soboty takie skowroneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 08.09.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 a my z Nusią możemy pochwalić się zakończeniem pewnego etapu - we wtorek zalano nam strop, więc jakby to powiedzieć parter już mamy Gratulacje, to możecie już pochodzić po górze !!! Rocky - napisz jak postępy na Waszej budowie - jestem ciekawy. Jeszcze dotrzymujemy Wam kroku , jutro zalewamy strop. Ale po pokryciu dachu schodzimy z trasy, żeby wziąć drugi oddech Byłem dziś w tartaku, o którym wspominałem. I jestem pod wrażeniem. Tartak jest ogromny (!), mnóstwo różnego rodzaju drzewa, porządek na placu, na pewno kilkudziesięciu pracowników. Drewno o długościach do 9,60m jest impregnowane w komorach ciśnieniowych. Cena 640zł netto za krótsze i 700zł netto za dłuższe bale (chyba powyżej 9m). Na rabaty raczej nie ma co liczyć. Transport w okolice Legionowa 500zł. Porobiłem zdjęcia, zamieszczę kilka jak tylko wywołam. Na więżbę czeka się aktualnie do dwóch tygodni. Widok naprawdę był niezwykły i cieszę się, że tam pojechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 09.09.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam! I uaktualniam informacje o naszych postępach W zasadzie - stan surowy otwarty z pokryciem dachu mamy wykonany - zostały drobne poprawki/regulacje. Dołożyłem kilka zdjęć, więc widać, jak wygląda dom pod skończonym dachem (IMHO bardzo ładnie ). Zaczynamy robić instalacje: elektryk już pracuje, w przyszłym tygodniu ma do niego dołączyć hydraulik. Poza tym dopinamy okna, bramy (dzięki, mik99!) i drzwi. Chętnych do odwiedzin oczywiście zapraszamy Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 09.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No my bierzemy sie od soboty do roboty Jesli ma ktos ochote na spacerek w nasze rejony - zapraszamy Olena będziecie przez całą sobotę na działce? co zamierzacie zrobić? pewnie będziemy u siebie, więc chętnie Was odwiedzimy - ale wszystko zależy od tego jak szybko uda się nam pozałatwiać sprawy na "mieście" Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć Rocky - no więc jeszcze nie chodziliśmy po naszym stropie - schnie, ale niebawem tam wejdziemy. Gratulacje z dotychczasowej budowy - rozumiem, że jesteście zadowoleni z wykonanych prac i nie mieliście żadnych niemiłych niespodzianek?! Mik - będziesz tylko między 9.00 a 9.15 u siebie? pozdrowienia w ten jakże upalny dzień Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 witam wszystkich!!!!!!!!!! Mam pytanko,może ktoś z Was cos wie,czy gmina Jablonna uchwaliła ten cholerny plan zagospodarowania przestrzennego dla pólnoc-zachod częsci jablonny.Na stronie gminy nic nie piszą ,dodzwonić sie tam nie moge,będę musiała wybrać sie niestety osobiście chyba,ze ktoś z Was ma jakąś choćby malutka informacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 09.09.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć Ale jakim kosztem : nerwy z powodu nierzetelnych wykonawców (te nieszczęsne tynki) i znowu walka z bankiem I tu moja kolejna rada: OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!! aha26, ja miałam więcej szczęścia z dodzwonieniem się do urzędu gminy (udało się za pierwszym razem) i oto wieści: plan został uchwalony 1 września, teraz jest u wojewody, wróci za 30 dni, potem będzie ogłoszony w dzienniku urzędowym. Jednym słowem za ok. 2 miesiące wejdzie w życie Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 O Boże!!!!!Dzięki !!!!UKF- Kochana jesteś!!!!Buziaczki dla Ciebie!!!!!! Juz myślałam,ze sie nigdy nie doczekam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 09.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 i znowu walka z bankiem I tu moja kolejna rada: OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!! Mario, możesz napisać coś więcej o tych problemach z bankiem - jestem bardzo ciekawy, bo Multibank był jednym z tych, który braliśmy pod uwagę starając się o kredyt. Przy następnym kredycie chciałem poznać dobrze ich ofertę... pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts