Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Kupowaliście może takie papierowe szalunki na słupy betonowe. Szukam konkretnie 38cm, a jeśli już mają to przeważnie 35 i 40cm.

Rocky chodzi o kolumny? Ja chcę kupić gotowe, podobno takie "prawdziwe" i niedrogie są do kupienia w zakładzie kamieniarskim w Rembertowie. Niestety jakoś nie mam tam po drodze... :)

Colby ja po 20 września będę "sprawdzała" szeroko polecaną ekipę, która buduje też u Nusi i Byka - może chcesz sobie zaklepać termin na przyszły rok? :)

Witam,

dla odmiany sąsiad z Białołęki.

Większość ekip, które do tej pory u mnie coś robiły pochodzi z rejonu Legionowskiego i mam nadzieję, że i tym razem znajdę u Was dobre i sprawdzone ekipy.

Mam już stan surowy i poszukuję do kolejnych etapów do wykonania jeszcze w tym roku:

- elektryk

- hydraulik

- tynkarze i posadzkarze - tynki tradycyjne cem-wap.

Z góry dziękują za pomoc.

Colby ja po 20 września będę "sprawdzała" szeroko polecaną ekipę, która buduje też u Nusi i Byka - może chcesz sobie zaklepać termin na przyszły rok? :)

Właśnie to rozważam, chętnie zapoznam sie z wynikami Twojego sprawdzania. Być może zaklepię jakiś termin na przyszły rok. Daj znać jak już się wszystkiego o nich wywiesz :)

Z góry dziękuje.

Szukam ekipy do kartongipsu i ocieplenia stropu drewnianego,

Może Ktoś słyszał o dobrych i sprawdzonych fachowcach?

U mnie będzie robiła ekipa, która wykonała mi ocieplenie. Jeśli robią tak samo dobrze to będę mógł ich polecić. Zaczynają za 2-3 tygodnie i robota ma potrwać ok 2 tyg. Jeśli nie będzie dla Ciebie z późno to przypomnij mi.

Pozdrawiam

już czekam i przypominam

Ale tu pustooooo ..... :roll:

Witam wszystkich,

a my z Nusią możemy pochwalić się zakończeniem pewnego etapu - we wtorek zalano nam strop, więc jakby to powiedzieć parter już mamy :lol:

wierzę, że budowa dalej będzie rozwijała się w takim tempie jak do tej pory, bo wtedy jest szansa na szybką przeprowadzkę - jeszcze w tym roku, o czym marzymy.

Olena - co do ekipy, to patrząc na to jak chłopaki budują oraz biorąc pod uwagę ich profesjonalizm myślę, że możecie być spokojni - robiąc nawet nie zapowiedziane "naloty" przekonaliśmy się jak ciężko pracują - zresztą to jest czysta ekonomia skończą szybciej będą mieli szansę zarobić dodatkowo na innej budowie.

Rocky - napisz jak postępy na Waszej budowie - jestem ciekawy.

Sylwek - ale macie piękny dom - ostatnio przejeżdżaliśmy obok Was :D

pozdrawiam wszystkich

Byku

Ale tu pustooooo ..... :roll:

Skoro narzekasz, że pusto, to podzielę się z Grupowiczami wrażeniami z naszej niedzielnej wizyty na pewnej budowie.... :D

Otóż w niedzielne popołudnie odwiedziliśmy budowę niejakiego maxymova :D i stwierdziliśmy, że buduje bardzo ładny domek :D 8) , w ładnej okolicy (las całkiem niedaleko). A jaką ma więźbę dachową!!! Jeszcze nigdy takiego cuda nie widziałam! :o I domek jest ładnie usytuowany na działce: z zacisznego tarasu (którego co prawda jeszcze nie ma :( ) jest widok na znaczną część ogrodu z pięęęękną sosną.

A my pracujemy nad ogrodzeniem (zamówiona brama i sztachety :D ) i domkiem ogrodowym (więźba już stoi :D ).

Pozdrawiam, Maria

a my z Nusią możemy pochwalić się zakończeniem pewnego etapu - we wtorek zalano nam strop, więc jakby to powiedzieć parter już mamy :lol:
Gratulacje, to możecie już pochodzić po górze !!!

Rocky - napisz jak postępy na Waszej budowie - jestem ciekawy.
Jeszcze dotrzymujemy Wam kroku :), jutro zalewamy strop. Ale po pokryciu dachu schodzimy z trasy, żeby wziąć drugi oddech :wink:

Byłem dziś w tartaku, o którym wspominałem. I jestem pod wrażeniem. Tartak jest ogromny (!), mnóstwo różnego rodzaju drzewa, porządek na placu, na pewno kilkudziesięciu pracowników. Drewno o długościach do 9,60m jest impregnowane w komorach ciśnieniowych. Cena 640zł netto za krótsze i 700zł netto za dłuższe bale (chyba powyżej 9m). Na rabaty raczej nie ma co liczyć. Transport w okolice Legionowa 500zł. Porobiłem zdjęcia, zamieszczę kilka jak tylko wywołam. Na więżbę czeka się aktualnie do dwóch tygodni. Widok naprawdę był niezwykły i cieszę się, że tam pojechałem.

Witam!

I uaktualniam informacje o naszych postępach :D W zasadzie - stan surowy otwarty z pokryciem dachu mamy wykonany - zostały drobne poprawki/regulacje. Dołożyłem kilka zdjęć, więc widać, jak wygląda dom pod skończonym dachem (IMHO bardzo ładnie :wink:).

Zaczynamy robić instalacje: elektryk już pracuje, w przyszłym tygodniu ma do niego dołączyć hydraulik. Poza tym dopinamy okna, bramy (dzięki, mik99!) i drzwi.

Chętnych do odwiedzin oczywiście zapraszamy :D

Pozdrawiam,

Maciek

No my bierzemy sie od soboty do roboty :) Jesli ma ktos ochote na spacerek w nasze rejony - zapraszamy :)

Olena będziecie przez całą sobotę na działce? co zamierzacie zrobić? pewnie będziemy u siebie, więc chętnie Was odwiedzimy - ale wszystko zależy od tego jak szybko uda się nam pozałatwiać sprawy na "mieście" 8)

Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć :D

Rocky - no więc jeszcze nie chodziliśmy po naszym stropie - schnie, ale niebawem tam wejdziemy. Gratulacje z dotychczasowej budowy - rozumiem, że jesteście zadowoleni z wykonanych prac i nie mieliście żadnych niemiłych niespodzianek?!

Mik - będziesz tylko między 9.00 a 9.15 u siebie?

pozdrowienia w ten jakże upalny dzień 8)

Byku

witam wszystkich!!!!!!!!!!

Mam pytanko,może ktoś z Was cos wie,czy gmina Jablonna uchwaliła ten cholerny plan zagospodarowania przestrzennego dla pólnoc-zachod częsci jablonny.Na stronie gminy nic nie piszą ,dodzwonić sie tam nie moge,będę musiała wybrać sie niestety osobiście chyba,ze ktoś z Was ma jakąś choćby malutka informacje.... :( :cry:

Mario - no to pięknie - tak naprawdę tylko szlifujecie i wykańczacie domek - pozazdrościć :D

Ale jakim kosztem :( : nerwy z powodu nierzetelnych wykonawców (te nieszczęsne tynki) i znowu walka z bankiem :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

I tu moja kolejna rada:

OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!!

aha26, ja miałam więcej szczęścia z dodzwonieniem się do urzędu gminy (udało się za pierwszym razem) i oto wieści:

plan został uchwalony 1 września, teraz jest u wojewody, wróci za 30 dni, potem będzie ogłoszony w dzienniku urzędowym. Jednym słowem za ok. 2 miesiące wejdzie w życie :D

Pozdrawiam, Maria

i znowu walka z bankiem :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

I tu moja kolejna rada:

OMIJAJCIE Z DALEKA MULTIBANK!!!!!!!!!

Mario, możesz napisać coś więcej o tych problemach z bankiem - jestem bardzo ciekawy, bo Multibank był jednym z tych, który braliśmy pod uwagę starając się o kredyt. Przy następnym kredycie chciałem poznać dobrze ich ofertę...

pozdrawiam

Byku