maxymov 18.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Podniosę bo nic się nie dzieje. Przy okazji pochwalę się, że dzisiaj pierwszy raz napaliłem w mojej nowiuteńkiej Tarnavie. Fantastyczne doznanie. Siedziałem później ponad dwie godziny i jak głupek gapiłem się w ogień nie mogąc oderwać wzroku. Pozdrawiam Gratulacje! A przy okazji pytanko. W przyszłym miesiącu czeka mnie zabudowanie wkładu kominkowego. Swoją Tarnawę zabudowaliście sami czy może masz do polecenia jakiegoś fachowca od kominków? Mile widziany solidny i rozsądny cenowo Podłączyłem sam i obudowę będę robił razem z gościem, który wykonuje u mnie G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.10.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam! I nadrabiając zaległości informuję, że odwiedziłem jakiś czas temu budowę powyższego Motocyklisty - bardzo ładny domek, bardzo sympatyczny gospodarz. Maxymov - widzę, że z Lepszą Połową mamy u was do obejrzenia nie tylko tynki, ale i kominek, za którym się właśnie rozglądamy. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.10.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Już niedługo, więc raz jeszcze pytam. Wg. zaktualizowanego harmonogramu, wstawianie szamba wychodzi nam na 26-28 października. Są chętni do kooperacji? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 20.10.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 na czym miałaby polegac kooperacja?sam aktualnie szukam szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 20.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 przed chwilą zamiesciłem ogłoszenie o deskach na sprzedaŻjesli ktos byłby zainteresowany podaje link http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=57398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 20.10.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 od 30 września jestem podwójnym ojcem. Tak urodził mi się drugi syn - Stanisław " Stasiek" na 10 pkt i 60 cm waga: 3840g. Cała rodzinę mam już w domu i czas wracać na forum i do budowy Cieszcie się razem ze mną. Mikołaj serdeczne gratulacje. Wiele radości dla Rodziców i zdrowia dla Stasia życzę i przesyłam bukiet kwiatów dla Mamy Stasia http://a80.g.akamai.net/f/80/71/6h/www.ftd.com/pics/products/FF68_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 20.10.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam! I nadrabiając zaległości informuję, że odwiedziłem jakiś czas temu budowę powyższego Motocyklisty - bardzo ładny domek, bardzo sympatyczny gospodarz. Maxymov - widzę, że z Lepszą Połową mamy u was do obejrzenia nie tylko tynki, ale i kominek, za którym się właśnie rozglądamy. Pozdrawiam, Maciek Dziękuję i oczywiście zapraszam. W kominku palę za każdym razem jak jestem na budowie. Jeśli jesteś zainteresowany Tarnavą to służę namiarami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 21.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 na czym miałaby polegac kooperacja? sam aktualnie szukam szamba Na wspólnym zakupie, oczywiście - może urwiemy coś choć z transportu Ja potrzebuję jakieś 10m3, najchętniej w 1 kawałku. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 21.10.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Jeśli jesteś zainteresowany Tarnavą to służę namiarami. Bardzo podoba nam się Tarnava z pionową szybą, 12 kW - ale widzieliśmy ją tylko na stronie producenta. Dystrybutorzy o takiej milczą. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 21.10.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 na czym miałaby polegac kooperacja? sam aktualnie szukam szamba Na wspólnym zakupie, oczywiście - może urwiemy coś choć z transportu Ja potrzebuję jakieś 10m3, najchętniej w 1 kawałku. Pozdrawiam, Maciek Myslisz o tej firmie z okolic Radomia do której podałes link? Dzwonilem tam - za transport zaspiewali 500 zł. Gdyby przywieźli za tyle zbiorniki dla nas obu to może byłoby to opłacalne. W przeciwnym wypadku wychodzi tyle samo ile chcą za szambo w składzie w Jabłonnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 21.10.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Sprawozdaję przegląd szambowego tematu (szczęśliwi posiadacze kanalizacji komunalnej mogą zatkać nos i nie czytać ) Przegląd dotyczy zbiorników jednokomorowych ok. 10 m3, transport= transport + wstawienie + montaż Probud - IMHO najlepsze technicznie, jedyne z aprobatą techniczną Instytutu Ochrony Środowiska, niewysoki zbiornik, bez żadnych spoin, cena 2100 + transport 1800 (spod Częstochowy, cena transportu do podziału przez ilość zbiorników) Z ceny zbiornika można jeszcze urwać z 3% przy zbiorowym zamówieniu. WAF-POL - standardowy wyrób podradomski (SWP): B20, spoina w połowie wysokości, malowane abizolem, tylko atest PZH, 1700 + 600 transport (cena transportu raczej do podziału) JESBET - SWP, dodatkowo świadectwo jakości na wyroby betoniarskie, 1600 + 500 (cena transportu do podziału) EKO-TRANS - SWP, ale bez spoiny, niski a długi. 2000 + 700 (cena transportu dwóch, czyli do podziału) Skład na Chotomowskiej - 2200 za SWP nieznanego producenta, transport gratis, bez montażu. Wspominany wcześniej Sałexpol odpuściłem - ma kiepską opinię na forum. Dla porównania - warszawskie szambo z kompletem dokumentów, wysokiej jakości (Wifabet, Bysławska) - 3900 + ok. 200 transport... Jakieś inne propozycje? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 22.10.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Przed chwilą dzwoniłem do EKO-TRANS bo wymiary ich zbiornika o poj. 10m3 najbardziej mi odpowiadają. I tak: 1) transport 2 zbiorników (czyli samochód z przyczepą) to min. 1000 zł, o cenie 700 zł nie chciał słyszeć - no, chyba ze za kurs z jednym pojemnikiem, 2) na zbiorniki 10 m3 trzeba czekać około 2 tyg. (na 8m3 tydzień), Jesli o mnie chodzi to z uwagi na pkt.2 oferta mi nie odpowiada. Próbuję szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 22.10.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Przed chwilą dzwoniłem do EKO-TRANS bo wymiary ich zbiornika o poj. 10m3 najbardziej mi odpowiadają. I tak: 1) transport 2 zbiorników (czyli samochód z przyczepą) to min. 1000 zł, o cenie 700 zł nie chciał słyszeć - no, chyba ze za kurs z jednym pojemnikiem, 2) na zbiorniki 10 m3 trzeba czekać około 2 tyg. (na 8m3 tydzień), Jesli o mnie chodzi to z uwagi na pkt.2 oferta mi nie odpowiada. Próbuję szukać dalej Branża betoniarska nie przestaje mnie zadziwiać... Z EKO-TRANSEM rozmawiałem kwadrans przed wysłaniem postu, facet rzucił cenę transportu do Warszawy 500, ale kiedy usłyszał, że chodzi o dwa zbiorniki, podwyższył do 700 "do podziału między was". Chwilę wcześniej dzwoniłem na Chotomowską, pytałem, skąd są zbiorniki, które sprzedają: "gdzieś spod Radomia". Na tejże Chotomowskiej szambo kupił Maxymov, który spisał z dokumentów zbiornika namiary jego producenta: firmy z Mińska Maz. Dobry z niego kolega, to i namiary rzeczone podesłał, przed chwilą dzwoniłem do Minska: "a, do Chotomowa, to my tam mamy takiego, na Chotomowskiej, co nasze szamba sprzedaje, tam pan nawet taniej kupisz, niż ode mnie". Potrzebuję sporego zbiornika, niezbyt wysokiego, bez dodatkowych spoin, o pewnej jakości. Kurcze, zostaje mi Probud? http://www.probud.pl/szamba.htm Tylko trzeba więcej chętnych, żeby zjechać trochę choć z transportem... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.10.2005 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Maćku!!! Ja też chcę do spólki wejść moje potrzeby to 10m3, niestety totalnym brakiem czasu swoją absencję na forum, tłumaczyć jedynie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.10.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Koleżanki, koledzy, kto tam jest zbiornikiem na nieczystości szczelnobetonowym zainteresowany: Skłonny jestem zdecydować się na Probud, tym bardziej, że robią transporty łączone, co pozytywnie odbija się na kosztach Konkrety poznamy wtedy, gdy zdeklarujemy się co do wielkości zamówienia. Niestety, możliwy termin dostawy to połowa listopada. Ja jeszcze mógłbym poczekać - a jak inni? Zbieram deklarację do czwartku i wysyłam zapytanie. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 27.10.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 wstępnie się deklaruję ale tak naprawdę zadecydują te "konkrety" - czyli koszty transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 27.10.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam wszystkich, Również się piszę na "śmierdzący temat" tylko nie wiem czy 10m3 w jednym czy w dwóch zbiornikach!Orientujecie się panowie w cenie wykopu? Może znacie kogoś z rozsądną ceną zajmującego się wykopami!!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 27.10.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam wszystkich, Również się piszę na "śmierdzący temat" tylko nie wiem czy 10m3 w jednym czy w dwóch zbiornikach! Orientujecie się panowie w cenie wykopu? Może znacie kogoś z rozsądną ceną zajmującego się wykopami!!!? Wykopami zajmuje się wielokrotnie polecany tutaj pan Ułanowicz. Sam korzystałem kilka razy z jego usług i byłem zadowolony. Telefon do niego to: 0-603-355-612. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 28.10.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Bo do szamba trzeba czworga... Ok, wysyłam zapytanie o cztery zbiorniki - 10m3, jednokomorowe. -kriss- - wydaje mi się, że pojedyncze są lepsze, bo nie ma problemów z oczyszczaniem drugiej komory (no, chyba że masz bardzo wysoko wody gruntowe albo z każda komora będzie oczyszczana oddzielnie). To z Probudu ma od dna do górnej krawędzi kominka ok. 2 m, więc jest średnio głębokie. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 28.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Oferta Probudu: 2200 za zbiornik, transport z montażem 2000 za dwa (czyli do podziału), dostarczane w dwóch transportach w drugiej połowie listopada. Przy trzech byłoby taniej, bo wyślą jednym samochodem, wtedy będzie 2300 do podziału na trzech. Dotychczasowym zainteresowanym wysyłam swój nr na priv.Proszę o deklaracje do poniedziałku. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts