Ślimak Maciek 04.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 300 zł to chyba z 5 godzin koparka pracowała? Płaciłeś od dziury czy od godziny? Cena od dziury, wg wymiarów zbiornika (), zaproponowana przez koparkowego polecanego przez członków Grupy. Do kopania jeszcze nie doszło. Sugerujesz, że to zdzierstwo? Pozdrawiam, Maciek nie wiem czy zdzierstwo, ale ja jak będę wkopywał oczyszczalnię to będę brał na godziny. W takim razie rzucam publicznie pytanie - czy 300 złociszczy za wykonanie na włości naszej dołu 2,5x3x4m to propozycja godna uwagi? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 04.11.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Jesli mowa o Ułanowiczu Domyślnyś acan! BTW -> najprawdopodobniej w końcu jednak kupuję szambo (w składzie na Chotomowskiej) Coś chyba kiepską ofertę wyszukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 04.11.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 W takim razie rzucam publicznie pytanie - czy 300 złociszczy za wykonanie na włości naszej dołu 2,5x3x4m to propozycja godna uwagi? Pozdrawiam, Maciek Zazwyczaj kopacze biorą 70-80 zł/godz. Wiadoma sprawa że jesli wykopanie dołu pod szambo zajmie godzinę to nikomu nie będzie opłacało się przyjechać po marne 70 zł - stąd te "kosmiczne" ceny. Dzwoniłem do kilku osób: chcieli za wykop pod szambo 350-450 zł (pewnie im dłuższy dojazd tym drożej). Myśle że najlepszą metodą na zaoszczędzenie jest zatrudnienie kopacza przy okazji do innych prac takich jak np. wyrównanie powierzchni działki (tak będzie u mnie - w ogóle nie pytałem o cene za kopanie pod szambo bo przyjmuje ze policzy mi godzinowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.11.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witaj Renatko, jak twoja budowa, wiesz kiedy startujesz??? jak będziesz u siebie to zapraszamy do nas - legalettu już prawie nie widać, ale za to można obejrzeć inne rzeczy... pozdrawiam Byku Ja bardzo jestem ciekawa Waszej budowy !!! I tak się ogromnie cieszę, że już macie taki kawał domku. Ja Wam wszystkim kochani bardzo kibicuję i trzymam kciuki za każdy etap budowy. Nawet gdy się tu nie odzywam, aby nie zaśmiecać zbytnio Waszych merytorycznych rozmów, to i tak czytam każdy post i dzienniki, i zdjęcia ogladam. Byku za zaproszenie bardzo dziękuję i z radością obejrzę Wasz domek. Odezwę się wkrótce na komórkę Ani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 04.11.2005 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dodatkowe informacje dla zainteresowanych śmierdzącą inwestycją - koszt wykopu pod szambo + ew. rozsypanie ziemi po działce - 300 pln od dziury. Pozdrawiam, Maciek Myślę, że do zaakceptowania.. ale popytam u sasiadów bo koparkę mają, jutro bedę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 05.11.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witam wszystkich uczestników forum.Od dłuższego czasu czytam Wasze wypowiedzi.Jestem pod wrażeniem determinacji i zaangażowania jakie prezentujecie.U mnie jest etap wykończeniówki.Z racji wieku i przeżytych trudności mogę służyć skromnymi radami.Chciałbym dołączyć do Waszej grupy i mam nadzieję, że przyniesie obopólną korzyść.Pozdrawiam i do usłyszenia[/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.11.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witaj Marian 44 Ty też umiłowałeś sobie Chotomów? Ja się bezczelnie "pochwalę" Dziś wybraliśmy w końcu dachówkę i klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 05.11.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Witaj Marian44 ! Miło że zechcesz podzielić się z nami swoimi doświadczeniami, mam nadzieję, że i my będziemy pomocni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.11.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Ja się bezczelnie "pochwalę" Dziś wybraliśmy w końcu dachówkę i klinkier Super, to będę miała co oglądać u Ciebie. Witaj Marian44 fajnie, że się zarejestrowałeś. Lepiej późno niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 06.11.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Ja się bezczelnie "pochwalę" Dziś wybraliśmy w końcu dachówkę i klinkier Super, to będę miała co oglądać u Ciebie. Renatko na razie tylko wybraliśmy... Do oglądania jeszcze troszkę... Chociaż jak bardzo chcesz zobaczyć... To jest dachówka: http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1122014066807.jpg A to klinkier: http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1080545462466,0.jpg "Na żywo" jakos lepiej wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.11.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Olena dachóweczka jest śliczna i tak pasuje do klinkieru. Już nie mogę się doczekać, kiedy pokażesz mi gdzie położysz ten klinkierek. Widzę, że zrezygnowałaś z karpiówki. Wiem, rozsądek zwyciężył, ale ta też będzie pięknie wyglądać na domku w lewkoniach Rocky trzymam kciuki za Wasz dach. To już jutro - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 06.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Dziękuję za miłe przywitanie. Olenko gratuluję wyboru dachówki.Ja mam to za sobą. Jak będziesz miała pytania to słóżę doświadczeniem. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 06.11.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Rocky trzymam kciuki za Wasz dach. To już jutro - prawda? Dzięki Renatka! Tak, właśnie jutro rano ekipa ma przyjechać. Czy ktoś z Was ma może okna Rehau, chyba na takie się zdecydujemy. Gdzie w naszej okolicy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwiami wejściowymi, a gdzie lepiej nie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.11.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witaj Marian44!!!!!Miło.ze postanowiłeś dołączyć!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 06.11.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Wiem, rozsądek zwyciężył, ale ta też będzie pięknie wyglądać na domku w lewkoniach Renatko rozsądek rozsądkiem, na karpiówkę po prostu by nam nie wystarczyło . Ta suwakowa też jest w miarę płaska a kasztanowy kolor moze fajnie wyglądać na ul. Kasztanowej... Budowa to nieustanne kompromisy Już dwa "poważne" wybory mamy za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 06.11.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Rocky trzymam kciuki za Wasz dach. To już jutro - prawda? Dzięki Renatka! Tak, właśnie jutro rano ekipa ma przyjechać. Czy ktoś z Was ma może okna Rehau, chyba na takie się zdecydujemy. Gdzie w naszej okolicy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwiami wejściowymi, a gdzie lepiej nie ?. Ja mam drzwi ze Zbigmet-u i bramę Krispol. Zbigmet kupiłem w Zbigmecie na Modlińskiej w Jabłonnie a bramę w firmie Coliber także w Jabłonnie przy Modlińskiej. Obie firmy polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 07.11.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 no, moje szambo już osadzone http://www.extrafotka.pl/fotos/12950.jpgbrałem 10 m3 z hurtowni na Chotromowskiejnie mogą powiedzieć zeby górny zbiornik miał idealnie takie same wymiary boków jak dolny, po za tym w niektórych miejscach szczelina między nimi była wielkości do 2 cm ale uszczelniłem pianką i zaprawą klejącą (podobno wodoszczelną) także ogólem jestem w miarę zadowolony. http://www.extrafotka.pl/fotos/12948.jpga to pracownik p. Ułanowicza - jak dla mnie fachowiec 1 klasa http://www.extrafotka.pl/fotos/12949.jpga to sam Ułanowicz (jak napisalem uprzednio - jesli ktoś by tu na niego narzekał to by na pewno zgrzeszył) BTW -> Ułanowicz prosił mnie o umieszczenie ogłoszenia: ma do sprzedania wywrotkę kamieni polnych (idealnych np. na skalniak) za 300 zł. Jesli ktoś zainteresowany ofertą to niech zajrzy do działu OD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 07.11.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Witaj Marian44 - miło że wpadłeś do nas Rocky, co do bramy i furtki to człowiek, który będzie u nas robił dopiero wziął wymiary, więc co do efektu końcowego możemy opowiedzieć dopiero jak zakończy pracę. Jest to człowiek polecany, więc wierzymy, że zrobi rzetelnie. pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 07.11.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Rocky trzymam kciuki za Wasz dach. To już jutro - prawda? Dzięki Renatka! Tak, właśnie jutro rano ekipa ma przyjechać. Czy ktoś z Was ma może okna Rehau, chyba na takie się zdecydujemy. Gdzie w naszej okolicy rozejrzeć się za bramą garażową i drzwiami wejściowymi, a gdzie lepiej nie ?. ups, trochę nie doczytałem i napisałem Tobie o bramie wjazdowej i furtce - mój błąd Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 07.11.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 ups, trochę nie doczytałem i napisałem Tobie o bramie wjazdowej i furtce - mój błąd Byku Też sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts