Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Moi Drodzy!!!!Zwracam się do Was z pytaniem zupełnie z innej beczki,ale mam nadzieje,ze mi pomozecie wyjasnić tą sprawę!!!Otóz przez pół roku miałam pod swoim nickiem emblemacik i wszystko było ok aż do przedwczoraj kiedy to mój emblemacik z nieznanych mi przyczyn wyparował z pod mojego nicka pozostawiając napis-odwiedż stronę xxx,odwiedziłam tę stronę z tymi animacjami,znalazłam mój emblemacik,zainstalowałam go ponownie u siebie i.....kurde blaszka,jak wyłącze komputer i pózniej otworze ponownie to ZNOWU nie mam emblematu tylkoten cholerny napis więc znowu dokonuję tej samej operacji i wszystko jest ok dokąd nie wyłącze kompa.Co sie dzieje,co ja robie nie tak :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hejka :lol: :lol: :lol:

Olena - jasne, ze tak. Byc moze sie okaze, ze nasze domy sa zlokalizowane nie tak daleko od siebie - ale bedzie numer :lol: :lol:

My jestesmy na etapie tynkow, powinni w czwartek skonczyc, ale "odbior" byc moze zrobimy im wlasnie w sobote, bo teraz dni takie krotkie i po pracy niewiele juz widac.

Ty jestes codziennie w Chotomowie czy wlasnie w sobote sie wybierasz?

Bedziesz zaskoczona, bo o ile dobrze widzialam zdecydowalas sie nawet na taka sama dachowke - nam w styczniu tego roku polozyli kasztanowa angobe :D :D

Marian44 i UKF - skoro mowicie o odbiorach domu, to na pewno wybor okien jest juz za Wami. Czy moglibyscie podzielic sie Waszym doswiadczeniem odnosnie wyboru okien? Opinie innych tez mile widziane :p :p

Dzieki z gory za odpowiedz.

A moze ktos z Chotomow Grupa moze polecic dobrego hydraulika? W czym jest problem z zalozeniem przydomowej oczyszczalni? My wlasnie sie zastanawialismy, ale napotkalam Wasze wypowiedzi, ze w Chotomowie to nie ma opcji na takie rozwiazanie. I woda nie jest az tak dobra jak myslelismy?? :cry: :cry: :cry:

My jestesmy na etapie tynkow, powinni w czwartek skonczyc, ale "odbior" byc moze zrobimy im wlasnie w sobote, bo teraz dni takie krotkie i po pracy niewiele juz widac.

HAWAJKA jakie tynki robiliście, jak sie sprawdziła ekipa i jakie mają ceny?

Czy moglibyscie podzielic sie Waszym doswiadczeniem odnosnie wyboru okien? Opinie innych tez mile widziane

Specjalistą od okien na forum jest jareko. Prowadzi własny sklep na Bemowie i chętnie doradza we wszystkim co dotyczy okien. Najważniejsze, żeby okna pochodziły od pewnego producenta i były dobrze zamontowane. Reszta zależy tylko od kwoty, jaka możesz przeznaczyć :wink:

A moze ktos z Chotomow Grupa moze polecic dobrego hydraulika?

Chyba inni potwierdzą, żebys w tej sprawie skontaktowała się z niezły'm z forum.

HAWAJKA jakie tynki robiliście, jak sie sprawdziła ekipa i jakie mają ceny?

Rocky - robimy tradycyjne tynki cementowo-wapienne; byl zarzucony szpryc, potem kolejna warstwa, teraz piasek kwarcowy. Przyznam, ze ekipa jest u nas przez totalny przypadek, bo od kilku miesiecy bylismy umowieni - a raczej my bylismy przekonani, ze jestesmy umowieni - z Panem Krzysztofem spod Ostroleki. Tak jak juz pisalam Pan Krzysztof przestal odbierac telefony i zostalismy z niczym. Tynkowanie mialo sie zaczac pod koniec wrzesnia, a zaczelo sie dobrze po polowie pazdziernika. Jak do tej pory ich praca w miare sie podoba, trzeba przyznac, ze staraja sie chlopaki. Tydzien temu bylam w srode na budowie zobaczyc jak wyglada ich praca i niestety od razu znalazlam w dwoch czy trzech miejscach - w naroznikach - odchylenia od pionu. No i te nieszczesne listwy - pytalam na forum czy te listwy podtynkowe powinny zostac pod tynkiem (sama nazwa sugeruje, ze tak; ale ja mialam watpliwosc). Odnosnie ceny - musze jeszcze dopytac meza, ale o ile dobrze mi sie wydaje, to 16 PLN.

Czy moglibyscie podzielic sie Waszym doswiadczeniem odnosnie wyboru okien? Opinie innych tez mile widziane

Specjalistą od okien na forum jest jareko. Prowadzi własny sklep na Bemowie i chętnie doradza we wszystkim co dotyczy okien. Najważniejsze, żeby okna pochodziły od pewnego producenta i były dobrze zamontowane. Reszta zależy tylko od kwoty, jaka możesz przeznaczyć :wink:

Dzieki Rocky - myslimy o oknach drewnianych i my mamy dylemat czy okna Urzedowskiego sa godne polecenia. Opinie rozne przeczytalam na forum. Moze odezwie sie ktos ma te okna montowane w tym lub zeszlym roku? A masz adres JAREKO - czy to tajemnica?

Chyba inni potwierdzą, żebys w tej sprawie skontaktowała się z niezły'm z forum.

Dzieki once again Rafale :lol: :lol: :lol:

Witam wszystkich, także nowo przybyłych do Grupy!

Niniejszym w imieniu całej naszej budującej się rodziny składam uroczyste i publiczne podziękowania zbudowanej rodzinie UKFów

za bezcenną osobistą pomoc fachową okazaną w kwestiach:

1. pielęgnacji świeżych posadzek betonowych;
    2. przechowywania szybkomarznących kobiet w wieku rozmaitem;
    3. że o karmieniu głodnych i pojeniu spragnionych nie wspomnę :D :D :D

Tutaj podziękowania zamieszczam, coby powszechnie wiadomo było, jakie to dobre ludzie są (to głównie informacja dla nowych, bo ugoszczeni przez Marię już dawno o tym wiedzą :D )

Odnosnie ceny - musze jeszcze dopytac meza, ale o ile dobrze mi sie wydaje, to 16 PLN.

Za takie same tynki płaciłem podobnie, ponoć to przyzwoita cena. A listwy muszą zostać - coś powinno zabezpieczać kruche narożniki przed obtłukiwaniem. Nie przejmujcie się, farba je przykryje.

myslimy o oknach drewnianych i my mamy dylemat czy okna Urzedowskiego sa godne polecenia. Opinie rozne przeczytalam na forum. Moze odezwie sie ktos ma te okna montowane w tym lub zeszlym roku? A masz adres JAREKO - czy to tajemnica?

O Urzędowskim faktycznie opinie są różne, co zdaje się jest w dużej mierze zasługą ich sieci sprzedaży. Myśmy zamówili drewniane okna od lokalnego producenta z Kobyłki: http://www.kusiak.pl, p. Ryszard Kusiak, tel. 606423747. Będą u nas do obejrzenia za dwa tygodnie (już! :D). IMHO bardzo wysoka jakość, a cena przyzwoita (nie mylić z najniższą).

Gdybyście jednak chcieli dobre plastiki, to chyba tylko przez jareko: http://www.jar-eko.home.pl/

Potwierdzam słowa Rockyego - niezły: http://hydraulik.kfd.pl/ jest naprawdę dobry: fachowiec, rozsądny cenowo - tylko gaduła straszna... Moja żona twierdzi, że to dlatego mam z nim dobry kontakt... :oops:

Co sie tyczy wody z własnego ujęcia - jest kiepska. U nas mamy przekroczony mangan i żelazo. To przypadłość całego regionu warszawskiego, więc mówi się trudno i szuka pieniędzy na filtry... :cry: Lekko licząc, 5000 złociszczy w plecy (a raczej więcej) :evil:

Istotne są wiarygodne wyniki badań. Nie polecam SANEPIDU - przynajmniej warszawskiego. Badają przywiezioną próbkę dopiero następnego dnia albo później - żelazo sie przez ten czas utlenia i wynik pokazuje zaniżone wartości, za to większą mętność i ciemniejszy kolor. Wg. laboratorium na Żelaznej (nomen-omen) mamy żelazo w normie - a tymczasem widać je gołym okiem jako rdzawy osad. W efekcie można dobrać zbyt słabe filtry. Lepiej więc wybrać się z wodą do WIHiE: http://www.wihe.waw.pl/ - robią badania od ręki, wynik jest następnego dnia, na dodatek kilkanaście złotych taniej.

Pozdrawiam,

Maciek

Ślimak Maciek, -kriss-

Jaka decyzja w kwestii szamba?

Eko-trans wstępnie obgadany (patrz kilka postów wyżej), P.T. Koleżeństwo może się zdeklaruje wiążąco?

Ślimak Maciek (Chotomów, Obrońców Modlina): 10m3 w pionie (1675 pln)

mik99 (Dąbrowa Chotomowska): ?

-kriss- (Rajszew): ?

rafal9 (stolyca w części nam najbliższej, Sprawna): ?

Pomocy!!!

Znacie dobrego, sumiennego elektryka??? Pan Zieniewicz (znany z forum)był umówiony z nami od pół roku. Miał wejść w zeszłym tygodniu....nie udało się, umówiliśmy się na poniedziałek (ostatecznie!!!!).... Dzisiaj z ciekawości zadzwoniłam do Szefa Ekipy czy jest pan elektryk i co!! nie ma go!!! Zdziwił się bardzo kiedy do niego zadzwoniłam. Na moje pytanie czy jest na budowie odpowiedział mi "a pani jest??" :evil: To chyba jakiś żart. Przeprowadziłam z nim poważną rozmowę i ma wejść jutro, ale wolę mieć coś zastępczego w rękawie,bo przekonać mnie nie przekonał.

Kurde a w poniedziałek mają zacząć tynki :cry:

Pomóżcie!!!!

nusia

Ślimak Maciek, -kriss-

Jaka decyzja w kwestii szamba?

Eko-trans wstępnie obgadany (patrz kilka postów wyżej), P.T. Koleżeństwo może się zdeklaruje wiążąco?

Ślimak Maciek (Chotomów, Obrońców Modlina): 10m3 w pionie (1675 pln)

mik99 (Dąbrowa Chotomowska): ?

-kriss- (Rajszew): ?

rafal9 (stolyca w części nam najbliższej, Sprawna): ?

Ja się deklaruję.

Też chcę 10 m3. Czy są jakieś przeciwwskazania na zbiornik w pionie? Np. wysokość wód gruntowych?

Czy oni oferują usługę montażu do rury kanalizacyjnej wystającej z budynku?

Myślę, że przy tak dużym zamówieniu możnaby coś wynegocjować. Czy ktoś z Was już próbował?

Na kiedy chcecie zamówić?

Po pierwsze - DZIEKI MACKU ZA MILE POWITANIE I CENNE WSKAZOWKI

A listwy muszą zostać - coś powinno zabezpieczać kruche narożniki przed obtłukiwaniem. Nie przejmujcie się, farba je przykryje.

Macku - o te listwy w naroznikach, to ja sie nie martwie.. moze nieprecyzyjnie sie okreslilam: nasi fachmani zostawili listwy posrodku scian... Marian44 uspokajal mnie w tej kwestii, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok

O Urzędowskim faktycznie opinie są różne, co zdaje się jest w dużej mierze zasługą ich sieci sprzedaży. Myśmy zamówili drewniane okna od lokalnego producenta z Kobyłki: http://www.kusiak.pl, p. Ryszard Kusiak, tel. 606423747. Będą u nas do obejrzenia za dwa tygodnie (już! :D). IMHO bardzo wysoka jakość, a cena przyzwoita (nie mylić z najniższą).

Dzieki za namiar - jednak ta ich strona nie bardzo sklonna do wspolpracy :( :( Czy moglbys troche rozjasnic temat i podpowiedziec jak wyglada cena Urzedowskiego na poziomie 19,5 tys - 21 tys PLN za 18 okien (86 mb okien) w porownianiu z oferta Pana Kusiak? Jakby mozna bylo obejrzec okna u Ciebie za te dwa tygodnie, to byloby super :p :p

Potwierdzam słowa Rockyego - niezły: http://hydraulik.kfd.pl/ jest naprawdę dobry: fachowiec, rozsądny cenowo - tylko gaduła straszna... Moja żona twierdzi, że to dlatego mam z nim dobry kontakt... :oops:

Super. Tylko podejrzewam, ze Pan Niezly jest super zajety, abstrahujac juz od tego czy Chotomow jest dla niego atrakcyjny pod katem odleglosci. A nam potrzeba hydraulika praktycznie na gwalt :cry: :cry:

Co sie tyczy wody z własnego ujęcia - jest kiepska. U nas mamy przekroczony mangan i żelazo.

Dzieki sliczne za wskazowki w tym temacie :D czy juz ktos z WAS ma zakupione filtry? co polecacie?

Pozdrawiam,

Maciek

Dzieki za namiar - jednak ta ich strona nie bardzo sklonna do wspolpracy :( :( Czy moglbys troche rozjasnic temat i podpowiedziec jak wyglada cena Urzedowskiego na poziomie 19,5 tys - 21 tys PLN za 18 okien (86 mb okien) w porownianiu z oferta Pana Kusiak? Jakby mozna bylo obejrzec okna u Ciebie za te dwa tygodnie, to byloby super :p :p

Nie przeliczałem okien na metry szkła, po prostu wysłałem listę okien do wyceny. Powiem tak - z dwudziestu paru ofert cenowych Kusiak był trzeci lub czwarty od dołu tj. nie najtańszy, ale w dolnej strefie cen. Prosto od producenta, bez marż dilerów. Najlepiej zadzwoń i umówcie się na wizyte w zakładzie - warto zobaczyć, co i jak robią.

Strona faktycznie nie chodzi - ponoć ma ruszyć jutro. A na wizję lokalną zapraszam, jak tylko zamontują.

Super. Tylko podejrzewam, ze Pan Niezly jest super zajety, abstrahujac juz od tego czy Chotomow jest dla niego atrakcyjny pod katem odleglosci. A nam potrzeba hydraulika praktycznie na gwalt :cry: :cry:

Mikołaj faktycznie jest zapracowany, ale Chotomów jak najbardziej mieści się w jego normalnym zasięgu działania - choćby domy mik99 i nasz są tego najlepszym dowodem. Po prostu emigruje zarobkowo z Podlasia do stolicy - ale tylko od poniedziału do piątku. W weekendy za to przyjmuje gości na swoich oryginalnych mozaikach z terakoty :wink:

czy juz ktos z WAS ma zakupione filtry? co polecacie?

Właśnie szukam, a niedługo już kupić muszę, więc dam znać.

Pozdrawiam,

Maciek