Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Kochani !!!

Bardzo potrzbuje Waszej pomocy: czy ktos z Was ma namiary na ekipe, ktora wykonuje tzw. suche posadzki - miksokretem? W przyszlym tygodniu powinnismy polozyc te posadzki, a z fachmanami krucho :oops: :cry: :oops: :cry: :oops: :cry:

U mnie tydzień temu robiła ekipa, która jest polecana w tym wątku:

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=921629#921629

Sprawili się dobrze.

Poza tym jest kilka kontaktów w dziale Ogłoszenia.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pan Zieniewicz (znany z forum)był umówiony z nami od pół roku. Miał wejść w zeszłym tygodniu....nie udało się, umówiliśmy się na poniedziałek (ostatecznie!!!!).... Dzisiaj z ciekawości zadzwoniłam do Szefa Ekipy czy jest pan elektryk i co!! nie ma go!!! Zdziwił się bardzo kiedy do niego zadzwoniłam. Na moje pytanie czy jest na budowie odpowiedział mi "a pani jest??" :evil:

:o, a już myślałem, że mamy porządnego elektryka, a tu taka plama :evil: Nie lubię takich ludzi i mam nadzieję, że nie będę zmuszony skorzystaś z jego usług. Nusia może powołanie się na kierownika budowy, który go poleca, coś tu jeszcze pomoże.

Pomocy!!!

Znacie dobrego, sumiennego elektryka???

Nusia, informacja na priv.

Ja tez poproszę ten namiar, napisz Maciek coś więcej.

Hawajka-odnośnie wylewek zadzwoń pod numer:692 240 012 pan Stasio. powierzchnia 250m2 w jeden dzień , prawie idealnie w cenie 11 zł m2 . Ocieplenie układałem sam.Cena z sierpnia. Okna -zorientuj się w ANACIE w Legionowie przy ul.Sowińskiego.my kupiliśmy drewniane w kol maranti i jesteśmy zadowoleni i z okien i z montażu. Kupujemy tylko blisko .Nie ma póżniej problemów z ew.reklamacją regulacją i konserwacją.

Kochani !!!

Bardzo potrzbuje Waszej pomocy: czy ktos z Was ma namiary na ekipe, ktora wykonuje tzw. suche posadzki - miksokretem? W przyszlym tygodniu powinnismy polozyc te posadzki, a z fachmanami krucho :oops: :cry: :oops: :cry: :oops: :cry:

Sprawili się dobrze.

Poza tym jest kilka kontaktów w dziale Ogłoszenia.

Dziekuje SLICZNIE za pomoc :D :D

Juz zanotowalam namiary na Pana Andrzeja i jutro zadzwonie. Czy moglbys byc jeszcze tak mily i uchylic rabka tajemnicy odnosnie ceny za taka prace? JESLI robia to w jeden dzien i jestes zadowolony, to wlasnie tego szukam :lol:

Przegladam tez ogloszenia drobne i rzeczywiscie jest tam wiecej namiarow, ale to sprawdzone sa najlepsze.

DZIEKUJE

PA PA

Hawajka-odnośnie wylewek zadzwoń pod numer:692 240 012 pan Stasio. powierzchnia 250m2 w jeden dzień , prawie idealnie w cenie 11 zł m2 . Ocieplenie układałem sam.Cena z sierpnia. Okna -zorientuj się w ANACIE w Legionowie przy ul.Sowińskiego.my kupiliśmy drewniane w kol maranti i jesteśmy zadowoleni i z okien i z montażu. Kupujemy tylko blisko .Nie ma póżniej problemów z ew.reklamacją regulacją i konserwacją.

DZIEKI MARIAN44 za namiary :lol: :lol:

Odnosnie okien - super, ze udalo sie Wam znalezc dobre okna, moge zapytac jaka to firma?

Sprawili się dobrze.

Widzę, że nie tylko obawy o wylewki, ale i wykonawcę tychże mieliśmy jednego ;) Tyle, że inne ekipy z tej samej firmy. Potwierdzam - dobry wykonawca, na forum ogłasza się jako Eimund. Cena za rozłożenie i wylanie z materiałem, bez styropianu - 27 pln/m2. U nas zajęło im to półtora dnia.

Co do szamba - przeciwwskazania dla głębokiego szamba to wysokie wody gruntowe, to na Białołęce może być problem, choć raczej nie w twojej okolicy. Eko-trans w cenie transportu ma też montaż, ale nie sprawdziłem, co się kryje za tym pojęciem - podłączenie rury, czy też może jedynie wstawienie do wykopu i ew. przyklejenie pokrywy/kominka.

Rocky - poleciłem mojego elektryka, robi instalację odgromową (u nas zrobił bardzo fajnie, kryjąc większość zwodów), instalację elektryczną i alarmową (z tej ostatniej opcji nie korzystałem). Ceny ma rozsądne, bardzo porządny i uczciwy. Myśli przy pracy, konsultuje wątpliwości i niekiedy doradza: Jan Dzięgielewski, tel. 601 280 066.

Pozdrawiam,

Maciek

Ślimak Maciek, -kriss-

Jaka decyzja w kwestii szamba?

Eko-trans wstępnie obgadany (patrz kilka postów wyżej), P.T. Koleżeństwo może się zdeklaruje wiążąco?

Ślimak Maciek (Chotomów, Obrońców Modlina): 10m3 w pionie (1675 pln)

mik99 (Dąbrowa Chotomowska): ?

-kriss- (Rajszew): ?

rafal9 (stolyca w części nam najbliższej, Sprawna): ?

Bierzmy te szamba, jeżeli dobre one są i nie czekajmy, bo zima za pasem i o wykopy trudniej będzie.

Tylko cenę trzeba by ponegocjować.

Marian44 i UKF - skoro mowicie o odbiorach domu, to na pewno wybor okien jest juz za Wami. Czy moglibyscie podzielic sie Waszym doswiadczeniem odnosnie wyboru okien? Opinie innych tez mile widziane :p :p

My okna kupowaliśmy w firmie Mark-Bud w Łomiankach, białe, plastikowe, trzykomorowe. Widzę, że Ciebie bardziej interesują drewniane... ale jakby co, to służę informacjami.

Maćku, te publiczne podziękowania...aż mnie zawstydziłeś :oops: :oops: ....jakbyśmy nie wiem co zrobili......

Pozdrawiam, Maria

....jakbyśmy nie wiem co zrobili......

No jak to?! Uchroniliście:

1. człeka przed listopadowym noclegiem przymusowym w stanie surowym otwartym;

2. dziecię nadzwyczaj małoletnie przed przemarznięciem i brakiem kontaktu z rówieśnikami (sam nie wiem, co straszniejsze);

3. niewiastę (z natury swej wszak delikatną) przed ww. przemarznięciem oraz zbędnymi acz dolegliwymi obawami o wymienionego w pkt. 1 :wink:

...to mało?!

Niechaj Muratorowie wżdy postronni znają

Że UKF w potrzebie łacno pomagają

:wink: :lol: :lol:

Witajcie!

Pozdrawiam z drugiego końca W-wy (Wawer).

Przy okazji szukania szamba, ostatnio trochę czytałem ten wątek i dzięki niemu zdecydowałem się na Eko-trans - mają przyjechać w najbliższą sobotę

Jak już założą, to napiszę wrażenia :)

pochwalę się że mam już szambo, kupione w Eko-transie: poza tym że samochód im się nieźle zakopał obok mnie, to wszystko przeszło gładko, więc polecam :)

.com.pl/pca/wnetrza/img/miniaturki/1-kuchnia_1d.jpg[/img]

nmie mam pojecia jak potuszac sie po tym forum

1) jak ma pisać jakchce wiadomośc tylko w grupie chotomowskiej ( wykańczam domek:))

2) zdecydowałam sie na kocioł viessmanna Vitopend 100 z zamknieta komora spalania ale zasłyszałam że robia promocje bo chca sie pozbyc towaru, coś nie tak z tymi kotłami?

prosze o opinie

pozdrawiam

Witaj Marto z!!!

Jak na kogoś nie mającego pojęcia o poruszaniu się po Forum poszło Ci bardzo dobrze :D : umieściłaś wiadomość tam, gdzie chciałaś :D (czyli w Grupie Chotomowskiej).

Niestety, o kotłach Viessmanna nic nie wiem - my mamy DeDietricha.

Pozdrawiam, Maria

jakiego? jak sprawuje się? pytam, bo ja przymierzam się do stojącego żeliwnego atmosferycznego (nazywa się ELITEC)

co do Viessmanna i wszystkich innych wiszących niekondensatów, to wiele osób które się zajmują CO twierdzą że wszystkie wiszące kotły (niezależnie od producenta) to zabawki dobre do małych mieszkań, ale nie do domów.

Witajcie :)

Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych.

Pozdrawiamy

nusia i byku

Czesc Kochani,

Od wtorku nie mialam okazji napisac - male problemy, zawirowania ze szpitalem, ale juz jest ok...

Dzieki za namiary na mixokrecikow - ostatecznie wybor padl na Pana Andrzeja, wczoraj spotkalismy sie ok. 17ej na naszej budowie i uzgodnilismy szczegoly. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z ekipa i przede wszystkim z pogoda.

pozdrawiam,

Witajcie :)

Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych.

Pozdrawiamy

nusia i byku

horror... ale to nie my :wink: