Renatka 18.11.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Moi Drodzy chcę podzielić się z Wami tą cudowną {przynajmniej dla mnie} wiadomoscią ,ze 28 listopada staniemy się szczesliwymi posiadaczami działki!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nareszcie!!!!!!!!!!! Noo! Nareszcie! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 19.11.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witajcie Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych. Pozdrawiamy nusia i byku Nusia jestem świadoma, że znajduję się w grupie "podwyższonego ryzyka" ale biję się w pierś, że to nie my Oczywiście, ze popieram Twoj apel Zawsze można chociaż smsa z pytaniem puścić, prawda? A poza tym faktycznie 22 godzina co tam było widac???? My ostatnio byliśmy u nas o 19 bo akurat podpisywaliśmy kolejny akt notarialny i powiem wam, że nawet z latarką g... widzialam A swoją droga pytanie do osób, które posiadaja na swoim stanie drogę prywatną: czy musieliście notarialnie udostępnić kawałek ziemi gazowni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.11.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witajcie Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych. Pozdrawiamy nusia i byku To faktycznie okropne,ale zapewniam,ze nam taki pomysł nie przyszedłby do głowy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.11.2005 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Jestem po rozmowie z ekipą, która zabezpieczy docieplenie obu budynków, wykona cały syfit (wełna izolacja kartongips) i podbitkę. Prace ruszyć mają od 15 marca. Czas pokaże czy zima skończy się wcześnie i fochowcy ruszą w terminie....oby. Sredeczne podziekowania dla kolegi maxymov'a za miłe przyjęcie mojej rodzinki na budowie.... Ślimak Maciek cieszę się że sprawa szamb ruszyła z miejsca... dzięki Tobie, rzecz jasna Rocky imprezka, jak zwykle u WAS jest SUPER!!! http://www.sklepabc.pl/images/upload/19777.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.11.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=926679#926679 zapraszam Rocky, friend of mine... http://www.sklepabc.pl/images/upload/20043.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 20.11.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 WitamSzukamy działki w okolicach Warszawy.Biorę pod uwagę również te okolice.Może macie namiary na jakieś działeczki (raczej małe). Najbardziej zależy mi stacji PKP w pobliżu. Będę wdzięczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 21.11.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 mlk Nasz DeDietrich to piec olejowy GTU1203. Pracuje sobie od ponad roku i nie mamy jak do tej pory zastrzeżeń. Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 21.11.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Niezła heca - zwiedzanie o 22.00 Ale skąd pewność ze to był ktoś z forumowiczów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 21.11.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Ta osóbka była dwa razy pod naszą nieobecność i dwa razy się przedstawiła, że zna nas z forum i że niebawem się z nami skontaktuje Do tej pory nie było sms'a ani telefonu, nic.... My wiemy kto to jest ale po co na forum złościć się na kogoś imiennie. Myślę, że zrozumie, że odwiedziny o 22.00 to przesada. Tak jak pisałam, jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć nasz domek, zapraszam serdecznie, ale po uprzednim umówieniu się. Za dużo ekip teraz przebywa na terenie budowy, żebyśmy mogli sobie pozwolić na brak kontroli. nusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elza23 21.11.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witajcie kochani, Nusia to także nie my Was nawiedziliśmy. Co prawda umawiałam się wstępnie na oglądanie postępów prac, ale z Oleną (pozdrawiam Olenko), ale nic z tego nie wyszło, bo byłam w szkole a mąż się rozchorował. A po drugie - do głowy by nam nie przyszło wdzierać się samodzielnie komuś do ogródka. Pozdrawiam,monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 21.11.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 My wiemy kto to jest ale po co na forum złościć się na kogoś imiennie. ...żeby inni nie czuli się "podejrzewani" i nie tłumaczyli się, że to nie oni . A samo wydarzenie....bez komentarza..... Już ktoś kiedyś pisał, że czasami jest tu, na Forum, tak dużo informacji identyfikujących budujących, że gdyby ktoś chciał wykorzystać do niecnych celów to .... lepiej nie mówić.... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 21.11.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 KOCHANI PORATUJCIE!!! Szukam namiarów na firmy w naszej okolicy oferujące bruk klinkierowy! Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 21.11.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Coś Wam powiem i nie zrozumcie mnie źle. Stworzyliście swego rodzaju rodzinę, odwiedzacie się wzajemnie i czujecie sie u innych jak u siebie. Super sprawa. Odkąd zamieszkałem w swym domku widzę jak przez dom Ślimaka Maćka (pozdr. Maćku) przelewają się wycieczki i to bez znaczenia czy on tam jest czy też nie. Niektórych udaje się przegonić ale niektórzy powołuję się na znajomość z forum i cóż ja wtedy mogę... Więc w sumie sami jesteście sobie winni. Sądzę, że trzeba być ostrożnym z podawaniem adresów i tyle. Kłopotów będzie na pewno mniej, i sen spokojniejszy, i stróż się nie denerwuje. Wszyscy są zadowoleni. Serdeczne pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 21.11.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam Serdecznie !!! Nusia współczuję , napisz jak tam sprawy kominkowe Aha26 gratulacje, buduj się i to szybciutko mik99 zawstydzasz mnie. Jednocześnie muszę się pochwalić, że byłem z rewizytą u mika i jego sympatycznej żony. Bardzo fajny domek sobie budują, z wielkim i zadaszonym tarasem. Przyznam szczerze, że nie wiem jak im się udało kupić działkę w cywilizowanej, zabudowanej okolicy a jednocześnie będącej na uboczu, zdala od zgiełku i chałasu. No nic, gratulacje UKF Jak tam niwelacja ogrodu ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.11.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Dzięki Maxymow,mam nadzieje,ze ruszymy w kwietniu{takie jest przynajmniej moje Pobożne życzenie} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.11.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 mam nadzieje,ze ruszymy w kwietniu{takie jest przynajmniej moje Pobożne życzenie} aha26 28.11 to już za tydzień !!! A co do rozpoczęcia budowy, to podobno najpóźniej w dwa lata po zarejestrowaniu się na forum ma się już stan surowy . Szukam namiarów na firmy w naszej okolicy oferujące bruk klinkierowy! Mario Ty nie masz lekko, jako jedna z niewielu już mieszkasz i musisz przecierać szlaki Ale za to już mieszkasz Poradźcie, gdzie dobrze doradzą i solidnie wykonają szafy wnękowe. Może macie jakiś sprawdzony punkt? I jeszcze jedno, może macie jakiś kontakt do dobrych tynkarzy cementowo-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAWAJKA 22.11.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 I jeszcze jedno, może macie jakiś kontakt do dobrych tynkarzy cementowo-wapiennych? czesc Rocky, U nas wlasnie skonczyli w sobote takie tynki (byla u nas wlasnie Olena - mam nadzieje, ze podobaly Ci sie nasze lewkonie ), ale po ostatecznych ogledzinach chyba nie moge jednak ich polecic. Znalezlismy kilka istotnych niedociagniec, niestety. Na pierwszy rzut oka jest ok, co prawda ciezko tez bylo ocenic, bo czesc tynkow wyschla, a czesc byla mokra i sciany wygladaly przez to dziwnie. Jak calkiem wyschnie, to zapraszam na ogledziny. I JESZCZE MALE SPROSTOWANIE: kilka dni temu pisalam, ze cena to 16 PLN - my zaplacilismy po 12 PLN za metr. Wyglada juz duzo lepiej pozdrawiam, EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 22.11.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 maxymov, niwelacja działki ciągle w planach..... Rocky, to przecieranie szlaków trudne bywa Wiem, że póki co jesteśmy jednymi z nielicznych szczęśliwców (czyt. mieszkających już w swoim domku), ale myślałam, że przy okazji innych zakupów ktoś zauważył bruk klinkierowy. O szafach napiszę za chwilę, bo dyrekcja wzywa...... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 22.11.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Już jestem... My tydzień temu zamówiliśmy drzwi do szaf wnękowych w systemie Sevrol. Nasi byli sąsiedzi mają takie szafy (jedną już 3 lata), wyglądają (szafy, nie sąsiedzi ) bardzo przyzwoicie. Sąsiedzi zadowoleni z montażu. Mocnym argumentem jest też cena Dla porównania ceny naszych drzwi: Raumplus 3,5 tys zł, Stanplus 2,8 tys. zł, Sevrol 2 tys. zł. W razie zainteresowania służę namiarami. Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 22.11.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Maxymov dziękujemy za namiary na kominek. Jeszcze nie dzwonilismy ale zrobimy to w tym tygodniu. Ile czekałeś na wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts