Ślimak Maciek 22.11.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Odkąd zamieszkałem w swym domku widzę jak przez dom Ślimaka Maćka (pozdr. Maćku) przelewają się wycieczki i to bez znaczenia czy on tam jest czy też nie. Niektórych udaje się przegonić ale niektórzy powołuję się na znajomość z forum i cóż ja wtedy mogę... Witam sąsiada! I bardzo dziękuję za sąsiedzką troskę! Ale skoro dowiaduję się takich rzeczy... Jak już parę razy pisałem, zapraszam do zwiedzania, ale pod opieką inwestora. Zainteresowani dostali mój numer, zwiedzali, było miło. Z żalem zawiadamiam jednak, że nie przewidujemy zwiedzania indywidualnego, w czasie dowolnym wybranym . My niczyich domów (także w budowie) samodzielnie nie odwiedzamy - i liczymy na zachowanie wzajemności. Jak sądzę, nie tylko my i Nusia mamy takie poglądy. Marysiu - Tak dla porządku, bo to pewnie już wiecie: w Dachmurze jest CRH (kilka kolorów) i Ceramsus, wienebergerowską Terca'ę mają w ofercie, ale nie na placu. Rocky - Ja swoich tynkarzy mogę szczerze polecić, efekty pracy do obejrzenia, namiar wysyłam na priv. aha26- Gratulacje ! Teraz chwilę cieszcie się błogim spokojem - dopóki nie staniecie się inwestorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.11.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Dzięki!!!!JA już nie mogę się doczekać kiedy staniemy się inwestorami a jak narazie to czy ktoś mógłby mi udzielić info co mam dalej robić jak juz będe włascicielką działki?chodzi mi o to,czy najpierw mam isc do elektrowni załatwiac prąd czy najpierw do gminy i zacząc załatwiać pozwolenie na budowe i pozniej do elektrowni bo szczerze mówiąc to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 22.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Nusia - kupujecie w MTM (dzięki, Maxymov )? To może wybierzemy się razem, a nuż jeszcze coś urwiemy? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 22.11.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 a jak narazie to czy ktoś mógłby mi udzielić info co mam dalej robić jak juz będe włascicielką działki? Proszę bardzo: Po prąd - do ZE (zakład energetyczny) na Chopina 5, tel. 774 20 12, im szybciej, tym lepiej. Już do warunków zabudowy (chyba, że działkę obejmuje plan miejscowy) potrzebujesz gwarancji mediów. Po gaz - do rozdzielni gazu na Kolejowej 32, tel: 774 40 99 (chyba, że masz). Po wodę/kanalizację - do Przedsiębiorstwa Wodno-Kanalizacyjnego "Legionowo" http://www.pwklegionowo.com - chyba, że was to nie dotyczy. Jesli jest plan miejscowy - do niego dopasowujesz projekt. Jesli nie - najpierw w UMiasta skladasz wniosek o wydanie warunkow zabudowy - i z nimi projekt musi byc zgodny. Poza tym potrzebujesz aktualnych (do 3 m-cy) map do celow projektowych - wiec musisz dac zarobic geodecie. To tyle na szybko. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.11.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Dziękuje bardzo ślimak Maciek!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 22.11.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Nusia - kupujecie w MTM (dzięki, Maxymov )? To może wybierzemy się razem, a nuż jeszcze coś urwiemy? Pozdrawiam, Maciek Bardzo dobry pomysł. Na Priv wysyłam Ci namiary na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 22.11.2005 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Qrka jak czytam nasze posty to faktycznie: rodzinka-klub wzajemnej adoracji... ale jednak szalenie miło co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 22.11.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Qrka jak czytam nasze posty to faktycznie: rodzinka-klub wzajemnej adoracji... ale jednak szalenie miło co? Mik99 było nie było powinieneś się czuc ojcem tej rodzinki, wszystko dzięki Tobie aha26 super, że będziesz właścicielem ziemskim Hawajka jeszcze raz dziękuję za Wasze lewkonie elza23 może w ten weekend jak pogoda nie zniechęci? Poza tym będziemy też w piątek (premiera Harrego Pottera nie pozwoli nam wstać rano do pracy ) a ogólnie Kochani... zima idzie a chłopaki u mnie twardo dach majstrują, serducho rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 23.11.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witajcie Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych. Pozdrawiamy nusia i byku Nusia jestem świadoma, że znajduję się w grupie "podwyższonego ryzyka" ale biję się w pierś, że to nie my Oczywiście, ze popieram Twoj apel Zawsze można chociaż smsa z pytaniem puścić, prawda? A poza tym faktycznie 22 godzina co tam było widac???? My ostatnio byliśmy u nas o 19 bo akurat podpisywaliśmy kolejny akt notarialny i powiem wam, że nawet z latarką g... widzialam A swoją droga pytanie do osób, które posiadaja na swoim stanie drogę prywatną: czy musieliście notarialnie udostępnić kawałek ziemi gazowni??? Olena Tak musieliśmy aktem notarialnym stworzyć ograniczone prawo rzeczowe (szerokość 1m), dzięki któremu gazownia będzie miała prawo wstępu na nasz teren, ale tylko i wyłącznie w celach konserwacji lub naprawy gazociągu. Jesteś właścicielem ziemskim, to musisz znosić takie niedogodności pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 23.11.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Qrka jak czytam nasze posty to faktycznie: rodzinka-klub wzajemnej adoracji... ale jednak szalenie miło co? Mik99 było nie było powinieneś się czuc ojcem tej rodzinki, wszystko dzięki Tobie aha26 super, że będziesz właścicielem ziemskim Hawajka jeszcze raz dziękuję za Wasze lewkonie elza23 może w ten weekend jak pogoda nie zniechęci? Poza tym będziemy też w piątek (premiera Harrego Pottera nie pozwoli nam wstać rano do pracy ) a ogólnie Kochani... zima idzie a chłopaki u mnie twardo dach majstrują, serducho rośnie oj faktycznie dobrze pracują u Was, co przejeżdżamy to chłopaki czapki nasunięte na uszy i wciągają te wielkie pale drewniane... idziecie z budową jak burza - i oby tak dalej! Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 23.11.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 oj faktycznie dobrze pracują u Was, co przejeżdżamy to chłopaki czapki nasunięte na uszy i wciągają te wielkie pale drewniane... idziecie z budową jak burza - i oby tak dalej! Byku Wiesz Byku... bierzemy przykład z sąsiadów na końcu ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 23.11.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 23.11.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... No Skierdy osobiście mam niezbyt po drodze... a Chotomów Wam nie pasuje? Mogę zasięgnąć języka bo ostatnio mój wykonawca mówił coś o domach na sprzedaż - zawsze to miejscowy i trochę wie Tak poza tym - polecam weekendową wycieczkę po okolicach - naprawdę mozna trafić na coś fajnego Ja tez uniknęłam cudem agencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 23.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Olena - Chotomow z checia! mowilam o Skierdach bo znalazlam tamta oferte....jesli moge liczyc na jakies info od Ciebie to bede bardzo wdzieczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 23.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 a wycieczke planujemy w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 23.11.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 a wycieczke planujemy w sobote Jeśli szukacie gotowego, dwa na sprzedaż są Chotomowie przy Bagiennej, w prawo za delikatesami 'Tokaj'. Ale nie lepiej sobie zbudować? Czego to się człowiek nie nauczy, co ludzi fajnych pozna... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 24.11.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Maciek - a moze masz jakies namiary na wlasciceli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 24.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... Spróbuj skontaktować się z maxymovem - może coś będzie wiedział.... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 24.11.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Szpila - Maciek ma rację , chociaż pisze to z lekkim usmiechem . Budować się samemu to jest coś pięknego . Budowanie to proza życia, ba -rzekłbym nawet iż poezją jest . Człowiek cieszy się i smuci , przeżywa wzloty i upadki . Jest zakładnikiem samego siebie . Różnice zdań....... z drógą połową . Idziemy wtedy na kompromis i robimy to co chce / żona/. Ale efekt końcowy w postaci pięknego domu jest nagrodą za wszystkie przeciwności , które nas spotkały . Zyczę Ci z całego serca wielu miłych wzruszeń przy BUDOWIE WŁASNEGO DOMU . Jest takie chińskie przysłowie, ten co zaczął to zrobił już połowę . Nie kupujcie , budujcie sami . Będziecie mieli to co sobie wymarzycie . Życzę odwagi .[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.11.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom?? prosze o podpowiedzi... Wyślij mi info na priv a wtedy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts