Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Odkąd zamieszkałem w swym domku widzę jak przez dom Ślimaka Maćka (pozdr. Maćku) przelewają się wycieczki i to bez znaczenia czy on tam jest czy też nie. Niektórych udaje się przegonić ale niektórzy powołuję się na znajomość z forum i cóż ja wtedy mogę...

Witam sąsiada! I bardzo dziękuję za sąsiedzką troskę! :D :D

Ale skoro dowiaduję się takich rzeczy... Jak już parę razy pisałem, zapraszam do zwiedzania, ale pod opieką inwestora. Zainteresowani dostali mój numer, zwiedzali, było miło. Z żalem zawiadamiam jednak, że nie przewidujemy zwiedzania indywidualnego, w czasie dowolnym wybranym :-? . My niczyich domów (także w budowie) samodzielnie nie odwiedzamy - i liczymy na zachowanie wzajemności. Jak sądzę, nie tylko my i Nusia mamy takie poglądy.

Marysiu - Tak dla porządku, bo to pewnie już wiecie: w Dachmurze jest CRH (kilka kolorów) i Ceramsus, wienebergerowską Terca'ę mają w ofercie, ale nie na placu.

Rocky - Ja swoich tynkarzy mogę szczerze polecić, efekty pracy do obejrzenia, namiar wysyłam na priv.

aha26- Gratulacje :D ! Teraz chwilę cieszcie się błogim spokojem - dopóki nie staniecie się inwestorami.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki!!!!JA już nie mogę się doczekać kiedy staniemy się inwestorami :D a jak narazie to czy ktoś mógłby mi udzielić info co mam dalej robić jak juz będe włascicielką działki?chodzi mi o to,czy najpierw mam isc do elektrowni załatwiac prąd czy najpierw do gminy i zacząc załatwiać pozwolenie na budowe i pozniej do elektrowni bo szczerze mówiąc to nie wiem... :oops: :wink:

a jak narazie to czy ktoś mógłby mi udzielić info co mam dalej robić jak juz będe włascicielką działki?

Proszę bardzo:

Po prąd - do ZE (zakład energetyczny) na Chopina 5, tel. 774 20 12, im szybciej, tym lepiej. Już do warunków zabudowy (chyba, że działkę obejmuje plan miejscowy) potrzebujesz gwarancji mediów.

Po gaz - do rozdzielni gazu na Kolejowej 32, tel: 774 40 99 (chyba, że masz).

Po wodę/kanalizację - do Przedsiębiorstwa Wodno-Kanalizacyjnego "Legionowo" http://www.pwklegionowo.com - chyba, że was to nie dotyczy.

Jesli jest plan miejscowy - do niego dopasowujesz projekt. Jesli nie - najpierw w UMiasta skladasz wniosek o wydanie warunkow zabudowy - i z nimi projekt musi byc zgodny. Poza tym potrzebujesz aktualnych (do 3 m-cy) map do celow projektowych - wiec musisz dac zarobic geodecie.

To tyle na szybko.

Pozdrawiam,

Maciek

Qrka jak czytam nasze posty to faktycznie: rodzinka-klub wzajemnej adoracji... ale jednak szalenie miło co?

Mik99 było nie było powinieneś się czuc ojcem tej rodzinki, wszystko dzięki Tobie :)

aha26 super, że będziesz właścicielem ziemskim :wink:

Hawajka jeszcze raz dziękuję za Wasze lewkonie :)

elza23 może w ten weekend jak pogoda nie zniechęci? Poza tym będziemy też w piątek (premiera Harrego Pottera nie pozwoli nam wstać rano do pracy 8) )

a ogólnie Kochani... zima idzie a chłopaki u mnie twardo dach majstrują, serducho rośnie :D

Witajcie :)

Dzisiaj nam się oberwało od Pana który u nas pracuje i który pilnuje domu. Ktoś z naszych forumowiczów "nawiedził" budowę o 22.00, otworzył furtkę, kóra była zastawiona kamieniem i wszedł na teren posesji. Gościu się przestraszył bo usłyszał z przyczepy głosy ludzi pod domem. Proszę Was, ktokolwiek to był, nie róbmy takich rzeczy. Nie po to podajemy na priv adresy i telefony, żeby pojawiać się na budowie bez zapowiedzenia i o takiej godzinie. Przecież o 22.00 już nic nie widać?!!! Myślę że inni tez poprą ten apel. Osoba pilnująca dom ma teraz polecenie nikogo nie wpuszczać bez naszej obecności lub zapowiedzi i w przy każdym takim przypadku jak wyżej ma wzywać policję. W dzisiejszych czasach to nie żarty. Wystarczy poczytać forum i wiadomości o niemiłych przygodach innych.

Pozdrawiamy

nusia i byku

Nusia jestem świadoma, że znajduję się w grupie "podwyższonego ryzyka" ale biję się w pierś, że to nie my :o

Oczywiście, ze popieram Twoj apel :) Zawsze można chociaż smsa z pytaniem puścić, prawda? A poza tym faktycznie 22 godzina :o :o :o co tam było widac????

My ostatnio byliśmy u nas o 19 bo akurat podpisywaliśmy kolejny akt notarialny i powiem wam, że nawet z latarką g... widzialam :wink:

A swoją droga pytanie do osób, które posiadaja na swoim stanie drogę prywatną: czy musieliście notarialnie udostępnić kawałek ziemi gazowni??? :o :roll:

Olena Tak musieliśmy aktem notarialnym stworzyć ograniczone prawo rzeczowe (szerokość 1m), dzięki któremu gazownia będzie miała prawo wstępu na nasz teren, ale tylko i wyłącznie w celach konserwacji lub naprawy gazociągu. Jesteś właścicielem ziemskim, to musisz znosić takie niedogodności :lol:

pozdrawiam

Byku

Qrka jak czytam nasze posty to faktycznie: rodzinka-klub wzajemnej adoracji... ale jednak szalenie miło co?

Mik99 było nie było powinieneś się czuc ojcem tej rodzinki, wszystko dzięki Tobie :)

aha26 super, że będziesz właścicielem ziemskim :wink:

Hawajka jeszcze raz dziękuję za Wasze lewkonie :)

elza23 może w ten weekend jak pogoda nie zniechęci? Poza tym będziemy też w piątek (premiera Harrego Pottera nie pozwoli nam wstać rano do pracy 8) )

a ogólnie Kochani... zima idzie a chłopaki u mnie twardo dach majstrują, serducho rośnie :D

oj faktycznie dobrze pracują u Was, co przejeżdżamy to chłopaki czapki nasunięte na uszy i wciągają te wielkie pale drewniane...

idziecie z budową jak burza - i oby tak dalej!

Byku

Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom??

prosze o podpowiedzi...

No Skierdy osobiście mam niezbyt po drodze... a Chotomów Wam nie pasuje? Mogę zasięgnąć języka bo ostatnio mój wykonawca mówił coś o domach na sprzedaż - zawsze to miejscowy i trochę wie :)

Tak poza tym - polecam weekendową wycieczkę po okolicach - naprawdę mozna trafić na coś fajnego :)

Ja tez uniknęłam cudem agencji :)

Kochani - znalezlismy w necie oferte sprzedazy domu w Skierdach - ok 167 mkw powierzchni uzytkowej, 500 mkw dzialki - ale chcemy jakos ominac agencje - moze ktos z Was zna wlasciciela. kojarzy dom??

prosze o podpowiedzi...

Spróbuj skontaktować się z maxymovem - może coś będzie wiedział....

Maria

Szpila - Maciek ma rację , chociaż pisze to z lekkim usmiechem . Budować się samemu to jest coś pięknego . Budowanie to proza życia, ba -rzekłbym nawet iż poezją jest . Człowiek cieszy się i smuci , przeżywa wzloty i upadki . Jest zakładnikiem samego siebie . Różnice zdań....... z drógą połową . Idziemy wtedy na kompromis i robimy to co chce / żona/. Ale efekt końcowy w postaci pięknego domu jest nagrodą za wszystkie przeciwności , które nas spotkały . Zyczę Ci z całego serca wielu miłych wzruszeń przy BUDOWIE WŁASNEGO DOMU . Jest takie chińskie przysłowie, ten co zaczął to zrobił już połowę . Nie kupujcie , budujcie sami . Będziecie mieli to co sobie wymarzycie . Życzę odwagi .[/b]