Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Maxymov dziękujemy za namiary na kominek. Jeszcze nie dzwonilismy ale zrobimy to w tym tygodniu. Ile czekałeś na wkład?

Na wkład czekałem ok tygodnia. Dzisiaj dowiedziałem się, że wystawiają już faktury z 7% vatem + opisane przeze mnie zniżki dają już spore oszczędności. Dogadaj się ze Ślimak Maciek a będzie jeszcze łatwiej.

mam pytanie do tych którzy są już po odbiorze domu...chcemy zgromadzić od razu wszystkie potrzebne papiery a słyszeliśmy że potrzebna jest jeszcze umowa na wywóz szamba i śmieci...czy to prawda??

Jestem już po i potrzebne były tylko oświadczenie kierownika budowy, protokół z przeglądu kominiarskiego i oświadczenie elektryka. Kominiarza i elektryka mogę polecić.

mam pytanie do tych którzy są już po odbiorze domu...chcemy zgromadzić od razu wszystkie potrzebne papiery a słyszeliśmy że potrzebna jest jeszcze umowa na wywóz szamba i śmieci...czy to prawda??

U nas "odbiór" dokonał się w listopadzie 2004 r. i już go wcześniej opisywałam:

"U nas było tak: moja połówka udała się do powiatowego INB i wypytała co jest potrzebne. Udzielono mu informacji, że trzeba wypełnić druczek (wziął oczywiście), załączyć wypełniony dziennik budowy (wpisy kierownika budowy, odbioru instalacji elektrycznej, odbioru kominiarskiego - kominiarz skasował "jedyne" 400 zł :evil: ) mapkę inwentaryzacyjną, decyzje o nadaniu numeru porządkowego (czyli nadanie adresu przez Urząd Gminy) i kopię pozwolenia na budowę.

Chyba o niczym nie zapomniałam.

Kiedy ze wszystkimi papierzyskami mąż udał się do tegoż urzędu, dowiedział się, że to nie wszystko...np. oświadczenie kierownika budowy musi być na osobnym druczku, a nie w dzienniku budowy (gdzie jest na to specjalne miejsce).

Powiedziano mu też, że naszą sprawą będzie zajmowała się pani X (której akurat nie było) i żeby do niej zadzwonić, bo może ona będzie jeszcze czegoś potrzebowała :o :evil: . "

Oprócz powyższego nie mieliśmy negatywnych doświadczeń, nikt nie był u nas z wizytą.

Nie potrzebowaliśmy umowy o wywóz śmieci i odbiór ścieków.

Pozdrawiam, Maria

NADESZŁA WIELKOPOMNA CHWILA!!!!!Dzisiaj o godzinie 15 stej staliśmy się włascicielami działki o powierzchni 1000 metrow,położonej w pobliżu ul.Kisielewskiego!!!!!!HURRRRAAA :D :D :D

Gratulacje! :D :D :D

A na dobry początek...

http://www.fiskars.com/digitalAssets/141754_2416_PL.jpg

Pozdrawiam,

Maciek

NADESZŁA WIELKOPOMNA CHWILA!!!!!Dzisiaj o godzinie 15 stej staliśmy się włascicielami działki o powierzchni 1000 metrow,położonej w pobliżu ul.Kisielewskiego!!!!!!HURRRRAAA :D :D :D

Gratulacje!

to najgorsze masz za sobą, teraz to już z górki... :lol:

pozdrawiam

Byku

Dobre !!! Byku !!! :lol: :lol: :lol:

Wzorem Maćka i ja coś dorzucam :wink:

http://handlowy.prefamet.com.pl/img_p/img_handel/maszyny_budowlane/betoniarki_mieszadlowe.gif

aha26, no to możesz już zaczynać.

Tak na poważnie, to bardzo się cieszę razem z Tobą.

Dziś czas na GRATULACJE,

bo za dzień, dwa czas na WYDATKI.... bez końca,

ale po trudach.... szczęście bez granic. http://www.mediarun.pl/images/i_8992x.jpg

A ta łopata podarowana przez Maćka, to narzędzie wysokiej klasy :D

U nas już trochę pokopała, m.in. studzienkę na deszczówkę :D

Maria

UKF to ja też taką łopatę chcę mieć, co to sama kopie :wink:

Pewnie niedługo się przyda, bo plan wkrótce będzie wyłożony i można występować o pozwolenie :D