Rocky 02.01.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.01.2006 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Wszystkim Wam, spełnienia marzeń w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 05.01.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No dobra, to wracamy do budowania: Zawiązała się grupa zainteresowana zakupem wkładów kominkowych TARNAVA http://www.tarnawa.com.pl - na razie cztery osoby: Nusia, mik99, Rocky i niżej podpisany. Kupujemy w Artkom na Łodygowej, na Zaciszu. Chętni do dołączenia do zamówienia proszeni są o pilny kontakt - najlepiej na komórkę 660 755 523. Wstępne przymiarki do ceny były niezłe, większą grupą możemy urwać coś więcej. Firma zapewnia transport i montaż, dla zainteresowanych także obudowę kominka. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 05.01.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No dobra, to wracamy do budowania: Uff, wreszcie Zawiązała się grupa zainteresowana zakupem wkładów kominkowych TARNAVA http://www.tarnawa.com.pl - na razie cztery osoby: Nusia, mik99, Rocky i niżej podpisany. Kupujemy w Artkom na Łodygowej, na Zaciszu. Maciek mógłbyś podać dokładniejszy adres, telefon i wytłumaczyć jak tam dojechać. Wybieramy się tam z Mikołajem w sobotę, chociaż chciałbym też, żeby ktoś od nich zajrzał do mnie i doradził mi na miejscu w pewnych kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.01.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witam, czy ktoś z Szanownych Grupowiczów ocieplał i zabudowywał poddasze?Jeżeli tak, to czy polecacie swoje ekipy? Właśnie zamierzam to zrobić najbliższym czasie i rozglądam się za jakąś niedrogą i solidną ekipą. Poza tym jakaś ekipa do wykończeniówki w stylu glazura, terakota też by się przydała.No i jeszcze zabudowa drewniana schodów żelbetowych. Z góry dzięki za wszelkie kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.01.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No dobra, to wracamy do budowania: Uff, wreszcie To może być całkiem niezły początek, mojej wykończeniowki, myślę. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=979979#979979[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 06.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Uzupełnienie tematu wkładów kominkowych: Kupujemy Tarnavy w firmie ARSKOM http://www.arskom.net, ul. Łodygowa 20 (z Radzymińskiej w stronę Ząbek, po prawej stronie), Warszawa. Na hasło "Grupa Chotomowska" mamy transport i montaż (w tym wszystkie materiały instalacyjne) gratis. Płacimy tylko za wkład i stojak. Ceny katalogowe z 22% VAT - jeśli ktoś zamówi jeszcze obudowę, cena będzie z 7% VAT. Z decyzją w sprawie obudowy można poczekać kilka m-cy od instalacji wkładu. Ceny obudowy to kwestia konkretnego projektu oczywiście, ale IMHO są rozsądne. Firma robi dobre wrażenie, szefem jest mistrz zduniarski, IMHO fachowiec z fajnymi pomysłami. W sobotę bedzie u nas i Rocky'ego, żeby uzgodnić szczegóły przed montażem. rafal9 - nasze poddasze ociepla teraz ekipa sprawdzona przez Maxymova (dzięki ) i zamówiona już przez mika99. Ceny rozsądne, przyzwoici fachowcy. Chcesz obejrzeć - zapraszam. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.01.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Rocky - namiar do elektryka : 504 384 513 - pan Sławek . Z polecenia , widziałem ich robotę no i u mnie zrobili dobrze . Nie stosują narzutów na materiały , rabat w hurtowni mają ok 40% ,robią też z powierzonego. Są solidni . Czy ktoś jeszcze korzystał z tego elektryka? Poproszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.01.2006 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Uzupełnienie tematu wkładów kominkowych: ...Firma robi dobre wrażenie, szefem jest mistrz zduniarski, IMHO fachowiec z fajnymi pomysłami. W sobotę bedzie u nas i Rocky'ego, żeby uzgodnić szczegóły przed montażem. Maciek Maćku, technicznie, podjedziemy do Ciebie na budowę z Rockim jutro w granicach: 9.30-9,45 i fachowca zaprosimy na swoje budowy, a potem mamy zamiar jechać do siedziby firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.01.2006 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 http://www.tarnava.com.pl/slajdy/klasyczne/kl2.jpg http://www.tarnava.com.pl/slajdy/now/now11.jpg Pytanie mamy z Kasią jedno: szyba płaska, czy okrągła? Bo prostą zabudowę bez zbędnych fajerwerów, to wiemy. Może nie tak oszczędną w formie, jak tak ta. http://www.tarnava.com.pl/slajdy/now/now7.jpgA Wy co wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.01.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Mnie się podoba wariant pierwszy z półokrągłą szybą .... i to bardzo Jak dobrze , że forum znów ożyło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 06.01.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Widzę że większość klubowiczów z okolic Chotomowa ma już bardzo zaawansowany stan budowy Swoich domków:-). Ja właśnie kupiłem projekt domu murator C110 i zamierzam go stawiać na wiosnę tego roku w Jabłonnie. Teraz jestem na etapie adaptacji projektu, oraz biegania po urzędach.... Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby mi polecić solidną i niedrogą ekipę budowlaną to byłbym wdzięczny. A gdzie kupowaliście w naszych okolicach za rozsondną cenę materiały budowlane? Oj czuję że teraz będę tu często zaglądał. Dobrze że jesteście... Obawiałem się, że nie będę miał nawet kogo zapytać o doświadczenia na lokalnym rynku. Co prawda moja żona pochodzi z Jabłonny, ale ja z okolic Szczecina a w Jabłonnie mieszkam dopiero od 1,5 roku i jeszcze nie znam tutejszych wykonawców i sprzedawców. Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.01.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Mnie się podoba wariant pierwszy z półokrągłą szybą .... i to bardzo Jak dobrze , że forum znów ożyło ! Mnie również, a dzięki neostradzie mój dotep do forum bedzie o niebo lepszy niż przez ubiegły rok. Mario 1977 jak wrócimy z "kominkowych wyborów" to wieczorem opiszę ci kilka istotnych spraw, inni grupowicze, na pewmo też swoją wiedzą podzielić się, będą mogli:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.01.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Mik...zdecydownaie jak dla mnie ten z okrągłą szybą jest ładniejszy!!! Witaj Mario1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 08.01.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Wiatm Jeśli chodzi o mnie to uważam, że ten kominek z wypukłą szybą jest ładniejszy - ma to coś w sobie Wczoraj udało mi się skończyć czytanie wpisów użytkowników na forum. Trochę się tego nazbierało od 2004 roku. Przyznam że czytanie zajęło mi po kilka godzin przez dwa dni, ale lektura była interesująca - szczególnie niektóre tematy były ciekawe Byłbym wdzięczny gdybyście napisali mi coś na temat podwykonawców, których warto wziąć do prac wykonawczych stanu surowego (chodzi mi o solidnych i niedrogich fachowców). Pewnie znacie jakieś firmy warte polecenia. Również zainteresowany jestem gdzie kupowaliście tanio materiały budowlane. grzegorzleg zorientowałem się że Ty zarządzasz mapą na Waszej stronie Grupy Chotomowskiej. Cieszyłbym się gdybyś dodał mój kwadracik:-) podaję współrzędne XY:(357,292) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 08.01.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Byłbym wdzięczny gdybyście napisali mi coś na temat podwykonawców, których warto wziąć do prac wykonawczych stanu surowego (chodzi mi o solidnych i niedrogich fachowców). Pewnie znacie jakieś firmy warte polecenia. Również zainteresowany jestem gdzie kupowaliście tanio materiały budowlane. Witaj Mario1977 ! To ja tak może na początek. Mam obecnie stan surowy i właśnie planuję dalsze prace. Swojej ekipy od stanu surowego do końca polecić nie mogę, pomimo bardzo dużego plusa dla szefa za fachowość, jednak kilka minusów w trakce złapali. Może zainteresuje Cię cena za wybudowanie stanu surowego - my zapłaciliśmy 19tys zł wraz z więźbą dachową. Co do dalszych ekip, z którymi zamierzam podjąć współpracę to użytkownicy tego forum, sprawdzeni już przez innych forumowiczów: jareko od okien, niezły od instalacji wod-kan, EIMUND od wylewek, _ZBYCH_ od alarmów. Mamy też już namiary na fachowca od kominków, chociaż dopiero okaże się jak on się sprawdzi, jest też ekipa od zabudowy poddasza i wiele wiele innych, sprawdzonych przez poszczególnych forumowiczów. Odnośnie hurtowni budowlanych to biorąc pod uwagę miejsce budowy Jabłonna, wiele dobrego przewija się o hurtowni z Nowego Dworu Maz. Aglobud (i Aglobeton). Sam osobiście jestem zadowolony ze wpółpracy z hurtownią Zakpol z Nieporętu. Nie zawsze w każdej hurtowni znajdziesz materiały danego producenta. Dla przykładu mi zależało na zakupie pustaków ceramicznych z Hadykówki, więc pozostało mi zamówić je u producenta. Przeważnie bywa tak, że za niższą ceną idzie też jakość, choć z drugiej strony patrząc i te droższe i te tańsze materiały posiadają wymagane atesty. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 09.01.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Mario, przesyłam ci prywatną wiadomość odnośnie ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 09.01.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Mario1977 umieściłem Twój kwadracik wg podanych współrzędnychPowodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 09.01.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 grzegorzleg dzięki za umieszczenie mojego kwadracika - znalazł się dokładnie tam gdzie powinien Doceniam zalety takiego forum bo przynajmniej człowiek odczuwa że nie jest osamotniony w boju z urzędasami, wykonawcami i hurtowniami, którzy liczą jak można klienta oskubać. Jutro odbieram mapy od geodety i zanoszę projekt do adaptacji - mam nadzieję, że wyrobię się ze wszystkim do czerwca. A jeszcze pytanko. Ile bierze energetyka za przyłącze? Słup stoi na przeciwko mojej działki po drugiej stronie ulicy. I czy już powinienem załatwiać energetykę skoro dopiero daję projekt do adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 09.01.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Już załatwiaj. Energetyka ma dwa lata na przyłączenie (zgodnie z warunkami jakie dostaniesz), i co najgorsze bardzo często "dotrzymują" tego terminu. Nie twierdzę, że jest to norma, ale... Co do ceny to jeszcze niedawno było to około 1000 zł ale może się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts