Mario1977 09.01.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 O kurcze to mnie troszkę zmartwiłeś Myślałem że 4-5 miesięcy wystarczy im na podłączenie skoro słup jest przy działce. Jutro zatem z rana wsiadam w samochód i jadę załatwiać sprawy w energetyce. Jakie pisać zapotrzebowanie na prąd, bo o ile pamiętam to taki punkt był w tym podaniu. A jeśli przewody będą ciągnąć nad ulicą to słup na mojej działce leży w mojej gestii czy może energetyka go będzie stawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 09.01.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 To co napisałem jest dosyć pesymistycznym wariantem, ale jednak trzeba wziąć go pod uwagę. Co do słupów podłączenia itd... Wszystko będziesz miał napisane w warunkach. Wtedy się dowiesz co, jak gdzie i kiedy. Tak więc nie ma co deliberować, jedź jak najszybciej na Chopina 5 po warunki. Powinni Ci je wydać w ciągu 2 tygodni. Jak będziesz je już miał to wtedy będziemy się zastanawiać co robić dalej. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.01.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 A ja widze,ze grzegorzleg i mario to w sumie blisko mnie sie budują/wali!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 09.01.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 aha26 a w którym miejscu Ty się budujesz? W okolicach ul Listopadowej czy Zacisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.01.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Wiesz co mario chyba zle jednak spojrzalam...ja się bede budować w jablonnej,ale przy kisielewskiego a to jest chyba kawalek do ciebie.Cos zle spojrzalam...sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 10.01.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 W końcu złożyłem podanie o warunki przyłącza w energetyce i odebrałem mapki do celów projektowych. W sobotę daję projekt do adaptacji i postaram się do wiosny wszystko załatwieć żeby ruszyć z budową grzegorzleg a Ty gdzie masz swoją działkę? Z mapki wynika że niedaleko mnie - czy to jest przy Zaciszu czy może już w Legionowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 11.01.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witajcie:) Jako, że jesteśmy na etapie wykończeniówki chciałabym się z Wami podzielić kontaktami cennymi na tym etapie budowy. Tak więc: - jeśli potrzebujecie czegokolwiek z armatury, ceramiki, albo szukacie pieca lub grzejników polecam kontakt z forum - Mroziczek a inaczej Tomek Mróz. Ma świetne ceny i świetnie się z nim współpracuje. Nie powiem ile zaoszczędziłam na współpracy z nim, ale uwierzcie dużo.- jeśli poszukujecie marmurów, konglomeratów itp. polecam firmę z Radzymińskiej 116 tel. 678-69-20. Mają bardzo ciekawe ceny:)- a może kominek?? tu świetna robota Maćka Ślimaka w negocjacjach. Polecam firmę z Łodygowej i Pana Krzysztofa:D - wykończeniówka (glazura, terakota, gipsy itp) - jak zawsze Pan Leszek. Nasz generalny wykonawca. Niezastąpiony.- mimo małych przejść z elektrykiem mogę z czystym sumieniem polecić pana Zieniewicza. Prawdziwy profesjonalista. Niestety pod koniec roku wziął za dużo pracy i nasza współpraca wisiała na włosku, ale ostatecznie stanął na wysokości zadania. Jak coś mi się jeszcze przypomni to podzielę się kontaktami. nusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witajcie:) Jako, że jesteśmy na etapie wykończeniówki chciałabym się z Wami podzielić kontaktami cennymi na tym etapie budowy. Tak więc: - jeśli potrzebujecie czegokolwiek z armatury, ceramiki, albo szukacie pieca lub grzejników polecam kontakt z forum - Mroziczek a inaczej Tomek Mróz. Ma świetne ceny i świetnie się z nim współpracuje. Nie powiem ile zaoszczędziłam na współpracy z nim, ale uwierzcie dużo. - jeśli poszukujecie marmurów, konglomeratów itp. polecam firmę z Radzymińskiej 116 tel. 678-69-20. Mają bardzo ciekawe ceny:) - a może kominek?? tu świetna robota Maćka Ślimaka w negocjacjach. Polecam firmę z Łodygowej i Pana Krzysztofa:D - wykończeniówka (glazura, terakota, gipsy itp) - jak zawsze Pan Leszek. Nasz generalny wykonawca. Niezastąpiony. - mimo małych przejść z elektrykiem mogę z czystym sumieniem polecić pana Zieniewicza. Prawdziwy profesjonalista. Niestety pod koniec roku wziął za dużo pracy i nasza współpraca wisiała na włosku, ale ostatecznie stanął na wysokości zadania. Jak coś mi się jeszcze przypomni to podzielę się kontaktami. nusia cześć Nusia, szybko wszystko się toczy z Twoją budową. Mam nadzieję, że moja też przebiegnie tak szybko i zwinnie, bez narzekań na ekipy budujące. Jak dotąd - wśród moich znajomych - słyszałam same narzekania na kolejne ekipy. Dzięki temu budowa domu kojarzyła mi się z mnóstwem nerwów, a u Was proszę..... Jeśli będziesz miała chwilę prześlij mi proszę kontakt do firmy pana Leszka. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witam, mam pytanie do forumowiczów z Chotomowa, którzy już mają za sobą załatwianie pozwoleń na budowę. Ile zabrało Wam załatwianie formalności związanych z budową? Próbuję obliczyć, kiedy nasza budowa mogłaby ruszyć. g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.01.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Nusia wielkie dzięki, że to wszystko napisałaś. CZY WY JUŻ MIESZKACIE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 12.01.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Renatko domek się powoli wykańcza, ale Radzio już tam mieszka. Ja wprowadzam się prawdopodobnie w lutym. Muszę poczekać aż wszystko wyschnie i przestanie śmierdzieć. W brzuszku rośnie nam mała współlokatorka, więc musimy o nią dbać. Pozdrawiamnusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 12.01.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Nusia dzięki za kontakty, szczególnie ten do Mroziczka będzie bardzo cenny Widzieliście ogłoszenie o III spotkaniu forumowym? Odbędzie się 4 marca w siedzibie Muratora. My chętnie byśmy się wybrali, a Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 12.01.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Tomka Mroza (Mroziczka) i ja polecam, co nieco u niego kupiłem, naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 W brzuszku rośnie nam mała współlokatorka, więc musimy o nią dbać. A kiedy spodziewacie się narodzin? I jak się czujecie? Nam też rośnie mały Ktoś..... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 13.01.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 UKF gratulacje!!!! Nasza Malutka urodzi się pod koniec maja. Czujemy się bardzo dobrze:) No to rośnie Grupa Chotomowska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario1977 13.01.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Nusia i UKF moje serdeczne gratulacje. Ja wraz z moją żonką cieszymy się małą pociechą już od 4,5 miesięcy:) Z dnia na dzień jest coraz weselej, choć bywają i ciężkie chwile. Ale co tam, te weselsze chwile wynagradzają po 100 kroć te gorsze. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 13.01.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dzięki Mario1977. Ja już sporo wiem na temat tych szczęśliwych i tych ciężkich chwil (na szczęście przeważają te pierwsze i w niedługim czasie duuuużo ich doświadczycie), bo mamy w domu rozbrykanego 3-latka... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 13.01.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 W brzuszku rośnie nam mała współlokatorka, więc musimy o nią dbać. A kiedy spodziewacie się narodzin? I jak się czujecie? Nam też rośnie mały Ktoś..... Pozdrawiam, Maria UKF serdeczne gratulacje!!! i oby to drugie maleństwo było równie "bombowe" jak pierwsze - tego Wam życzymy pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 13.01.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Widzę że większość klubowiczów z okolic Chotomowa ma już bardzo zaawansowany stan budowy Swoich domków:-). Ja właśnie kupiłem projekt domu murator C110 i zamierzam go stawiać na wiosnę tego roku w Jabłonnie. Teraz jestem na etapie adaptacji projektu, oraz biegania po urzędach.... Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby mi polecić solidną i niedrogą ekipę budowlaną to byłbym wdzięczny. A gdzie kupowaliście w naszych okolicach za rozsondną cenę materiały budowlane? Oj czuję że teraz będę tu często zaglądał. Dobrze że jesteście... Obawiałem się, że nie będę miał nawet kogo zapytać o doświadczenia na lokalnym rynku. Co prawda moja żona pochodzi z Jabłonny, ale ja z okolic Szczecina a w Jabłonnie mieszkam dopiero od 1,5 roku i jeszcze nie znam tutejszych wykonawców i sprzedawców. Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Mario1977 późno, ale mimo wszystko serdecznie witamy na forum! myślę, że odwiedzając nasze forum znajdziesz tu wszystkie informacje niezbędne do wybudowania swojego domu. pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.01.2006 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Niusia, Byku i Ukf/2 nasze najszczersze gratulacje!!! Mik'99 w zestawie, czyli MY (Rodzice + dwa " tygrysy" w wieku 3 i 23 miesięcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts