Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Na jakim poziomie są oprocentowane kredyty hipoteczne w PLN obecnie? Zależy to od długości trwania programu?

Oprocentowanie kredytu w PKO BP w PLN to wskaźnik WIBOR 3M (obecnie 4,34) + marża banku (w zależności od wkładu własnego i kwoty kredytu, my mamy 1%). Oprocentowanie zmienia się co kwartał w oparciu o aktualny WIBOR 3M.

Na chwilę obecną mam zdolność kredytową na poziomie ha, ha, ha i jeszcze raz ha! :lol:

Dobre :D :D :D Renatka przelicz sobie to jeszcze na złotówki na kalkulatorze PKO BP :) - może się mile rozczarujesz, wydaje mi się, że PKOBP dość łagodnie podchodzi do wyliczania zdolności.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kochani jestem pod wrażeniem jaką Wy macie wiedzę w każdej dziedzinie. I szeroko otwarte oczy. To jest to czego mi brakuje. Nie interesuję się na bierząco i nie zadaję sobie trudu tak jak UKF czy Olena aby bardzo dokładnie rozpracować mechanizmy kredytowe. Może chociaż trochę uda mi się uniknąć bolesnych błędów. Dziękuję, że jesteście :D

Szpila cieszę się, że dołączysz do nas. Mnie Chotomów też zauroczył od pierwszego wejrzenia, a sąsiedzi ... marzenie!!! :D :wink:

Witamy Szanownych Grupowiczów

Życzymy wszystkim dużo kasy :lol: i skończenia swoich domków W TYM NOWYM ROKU.

po ostatnich problemach z komputerem postaramy się nadrobić wynikłe zaległości z lektury ( postępów na budowach ) i przyłonczyć się ciałem i duchem do Wspaniałej Grupy

W związku z tym że WKOŃCU UDAŁO NAM SIĘ NABYĆ SWÓJ UPRAGNIONY KAWAŁEK ZIEMI chcieliśmy ogłosić że i MY :lol:

startujemy ( z małymi falstartami ) z budową naszego upragnionego DOMU.

POZDR... dla wszystkich

oj mamy nadzieje że będzie się działo

witamy ponownie

zwracamy się z prośbą do Grupy o pomoc w uzyskaniu wszelakich INFO i sugestii by na starcie uniknąć jak najwięcej problemów i pomyłek wynikających z niewiedzy i braku doświadczenia .

Na ten rok planujemy wystawienie co najmniej stanu Surowego Zamkniętego chyba że kasa pozwoli na więc to może i zasiedlenie .Mamy miliony pytań co,gdzie,kiedy, co pierwsze a co drugie ale wierzymy że z waszą pomocą i wiedzą uda nam się przejść bezboleśnie przez to wszystko i za jakiś czas też będziemy mogli powiedzieć „i my przez to też przeszliśmy”

Jednego jesteśmy pewni korzystając z waszego doświadczenia na pewno nam się uda .

POZDR... C.D.N

Nie interesuję się na bierząco i nie zadaję sobie trudu tak jak UKF czy Olena aby bardzo dokładnie rozpracować mechanizmy kredytowe. Może chociaż trochę uda mi się uniknąć bolesnych błędów. Dziękuję, że jesteście :D

Renatko no az mi wstyd... :oops: Ja nic nie rozpracowywałam... to wszystko co pisze to taka nauka na własnych błędach. I mam nadzieję, ze nie kazdy z Was będzie się na tych samych błędach uczył :wink:

Na ten rok planujemy wystawienie co najmniej stanu ZEROWEGO Zamkniętego chyba że kasa pozwoli na więc to może i zasiedlenie

Taka malutka uwaga: stan zero to stan do poziomu zero czyli do poziomu gruntu (same fundamenty, ewentualnie piwnice jeśli ktoś robi) :) Wam prawdopodobnie chodzi o stan surowy zamknięty czyli ściany, dach, okna i drzwi (dlatego zamknięty). Ja na przyklad mam w tej chwili surowy otwarty czyli ściany i dach bez okien :). A pisze o tym, bo w rozmowach z wykonawcami dobrze jest wiedziec dokładnie oco nam chodzi - mogą z tego wyjść niezłe nieporozumienia :o

W temacie kredytów polecić mogę mbank, powody:

- szybkie tempo ropatrywania wniosków,

- chyba najniższa prowizja + oprocetowanie,

- wizyty przedstawicieli z banku bez koztów dla inwestora,

- poza tym kwota kredytu bilansuje się z rachunkiem i płacę faktycznie od kwoty niezbilansowanej,

Według mojej orientacji takiego zestawu nie ma żaden bank.

mik99 popieram, miałam w mBanku kredyt na działkę. Byłam bardzo zadowolona. Niestety, byli zbyt malo elastyczni do moich potrzeb jeśli chodzi o dalszy kredyt :( naprawdę przykro mi bylo zmieniac bank.

:-?

Mocno zaciekawiła mnie ta kwetia.

Możesz rozwinąć?

Szczerze zobowiązany

mik99 no co tu duzo ukrywać... goli jestesmy jak swięci tureccy :oops: Potrzebowaliśmy NAPRAWEDĘ DUŻY kredyt. Sami nie jesteśmy "zdolni", rodzina podniosła nam zdolność. No i tu pojawil się problem, mBank owszem, bardzo chętnie ale gora na 19 lat :( Rata wychodziła kolosalna, nie bylibysmy w stanie splacać. Jak się nie ma co się lubi to się lubi... DomBank :wink: Przejął nasz kredyt z mBanku i dał jeszcze na budowę. Dziś zlożyliśmy "papiery" (czytać: dziennik budowy, zdjęcia i podpisy)o druga transzę, zobaczymy czy nie beda szukać dziury w całym :-?

Mam pomysł na ożywienie naszej klubowej stronki,

zapraszam wszystkich chętnych do zamieszczania fotek z budowy.

Podzielcie się swoimi sukcesami! :wink:

http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/1_348.ts1139552135591.jpg

Tak widzą nie sasiedzi, działka od południa 8)

http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/4_348.ts1139552166465.jpg

Moja budowa od frontu.

http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/3_348.ts1139552157432.jpg

Żona inwestora, najważniejszy "element" podczas budowy :wink:

Witam wszystkich nowych Forumowiczów!!!!!!

dawno się nie odzywaliśmy z Nusią, bo jeździmy to do Castoramy, Leroy, OBI i jak wracamy to mamy tylko tyle siły, żeby położyć się spać. Nawet nie przypuszczałem, że przy wykończeniówce jest aż tyle załatwiania :lol:

Mam dla wszystkich budujących dobrą wiadomość - wszystko jest do przeskoczenia - powoli widać u nas koniec budowy i powiem Wam, że mimo kilku problemów to uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych!!!!

Tym miłym akcentem kończę i pozdrawiam

Byku

Mam pomysł na ożywienie naszej klubowej stronki, zapraszam wszystkich chętnych do zamieszczania fotek z budowy.

Świetny pomysł mik99, wkrótce postaram się coś wkleić :)

Mając Manuela po powiększeniu prezentuje się doskonale !!!

pawel i renia jaki to projekt, chciałem sobie obejrzeć dokładniej.

Mam dla wszystkich budujących dobrą wiadomość - wszystko jest do przeskoczenia - powoli widać u nas koniec budowy i powiem Wam, że mimo kilku problemów to uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych!!!!

Proszę częściej o takie pozytywne informacje :-) !