Rocky 09.02.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Na jakim poziomie są oprocentowane kredyty hipoteczne w PLN obecnie? Zależy to od długości trwania programu? Oprocentowanie kredytu w PKO BP w PLN to wskaźnik WIBOR 3M (obecnie 4,34) + marża banku (w zależności od wkładu własnego i kwoty kredytu, my mamy 1%). Oprocentowanie zmienia się co kwartał w oparciu o aktualny WIBOR 3M. Na chwilę obecną mam zdolność kredytową na poziomie ha, ha, ha i jeszcze raz ha! Dobre Renatka przelicz sobie to jeszcze na złotówki na kalkulatorze PKO BP - może się mile rozczarujesz, wydaje mi się, że PKOBP dość łagodnie podchodzi do wyliczania zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 09.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kochani jestem pod wrażeniem jaką Wy macie wiedzę w każdej dziedzinie. I szeroko otwarte oczy. To jest to czego mi brakuje. Nie interesuję się na bierząco i nie zadaję sobie trudu tak jak UKF czy Olena aby bardzo dokładnie rozpracować mechanizmy kredytowe. Może chociaż trochę uda mi się uniknąć bolesnych błędów. Dziękuję, że jesteście Szpila cieszę się, że dołączysz do nas. Mnie Chotomów też zauroczył od pierwszego wejrzenia, a sąsiedzi ... marzenie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.02.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witamy Szanownych Grupowiczów Życzymy wszystkim dużo kasy i skończenia swoich domków W TYM NOWYM ROKU. po ostatnich problemach z komputerem postaramy się nadrobić wynikłe zaległości z lektury ( postępów na budowach ) i przyłonczyć się ciałem i duchem do Wspaniałej Grupy W związku z tym że WKOŃCU UDAŁO NAM SIĘ NABYĆ SWÓJ UPRAGNIONY KAWAŁEK ZIEMI chcieliśmy ogłosić że i MY startujemy ( z małymi falstartami ) z budową naszego upragnionego DOMU. POZDR... dla wszystkich oj mamy nadzieje że będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.02.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 witamy ponownie zwracamy się z prośbą do Grupy o pomoc w uzyskaniu wszelakich INFO i sugestii by na starcie uniknąć jak najwięcej problemów i pomyłek wynikających z niewiedzy i braku doświadczenia .Na ten rok planujemy wystawienie co najmniej stanu Surowego Zamkniętego chyba że kasa pozwoli na więc to może i zasiedlenie .Mamy miliony pytań co,gdzie,kiedy, co pierwsze a co drugie ale wierzymy że z waszą pomocą i wiedzą uda nam się przejść bezboleśnie przez to wszystko i za jakiś czas też będziemy mogli powiedzieć „i my przez to też przeszliśmy”Jednego jesteśmy pewni korzystając z waszego doświadczenia na pewno nam się uda .POZDR... C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.02.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Nie interesuję się na bierząco i nie zadaję sobie trudu tak jak UKF czy Olena aby bardzo dokładnie rozpracować mechanizmy kredytowe. Może chociaż trochę uda mi się uniknąć bolesnych błędów. Dziękuję, że jesteście Renatko no az mi wstyd... Ja nic nie rozpracowywałam... to wszystko co pisze to taka nauka na własnych błędach. I mam nadzieję, ze nie kazdy z Was będzie się na tych samych błędach uczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Na ten rok planujemy wystawienie co najmniej stanu ZEROWEGO Zamkniętego chyba że kasa pozwoli na więc to może i zasiedlenie Taka malutka uwaga: stan zero to stan do poziomu zero czyli do poziomu gruntu (same fundamenty, ewentualnie piwnice jeśli ktoś robi) Wam prawdopodobnie chodzi o stan surowy zamknięty czyli ściany, dach, okna i drzwi (dlatego zamknięty). Ja na przyklad mam w tej chwili surowy otwarty czyli ściany i dach bez okien . A pisze o tym, bo w rozmowach z wykonawcami dobrze jest wiedziec dokładnie oco nam chodzi - mogą z tego wyjść niezłe nieporozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 oj tak wkradł nam się czeski błąd ale wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.02.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 mik99 - dzieki za odpowiedz o Chotomowie - wszystko idzie ku dobremu - mysle ze umowe przedwstepna podpiszemy w ciagu dwoch tygodni... Super! Mam nadzieję na miłych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.02.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 W temacie kredytów polecić mogę mbank, powody: - szybkie tempo ropatrywania wniosków, - chyba najniższa prowizja + oprocetowanie, - wizyty przedstawicieli z banku bez koztów dla inwestora, - poza tym kwota kredytu bilansuje się z rachunkiem i płacę faktycznie od kwoty niezbilansowanej, Według mojej orientacji takiego zestawu nie ma żaden bank. mik99 popieram, miałam w mBanku kredyt na działkę. Byłam bardzo zadowolona. Niestety, byli zbyt malo elastyczni do moich potrzeb jeśli chodzi o dalszy kredyt naprawdę przykro mi bylo zmieniac bank. Mocno zaciekawiła mnie ta kwetia. Możesz rozwinąć? Szczerze zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.02.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 mik99 no co tu duzo ukrywać... goli jestesmy jak swięci tureccy Potrzebowaliśmy NAPRAWEDĘ DUŻY kredyt. Sami nie jesteśmy "zdolni", rodzina podniosła nam zdolność. No i tu pojawil się problem, mBank owszem, bardzo chętnie ale gora na 19 lat Rata wychodziła kolosalna, nie bylibysmy w stanie splacać. Jak się nie ma co się lubi to się lubi... DomBank Przejął nasz kredyt z mBanku i dał jeszcze na budowę. Dziś zlożyliśmy "papiery" (czytać: dziennik budowy, zdjęcia i podpisy)o druga transzę, zobaczymy czy nie beda szukać dziury w całym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.02.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 zwracamy się do GRZEGORZLEG o to by umieścił nasz skromny kwadracik na mapce pod pozycją XY 610,269 pozdr... i mamy jeszcze pytanko co trzeba zrobić by w postach widniały odnośniki do Komentarzy i Dziennika ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.02.2006 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Mam pomysł na ożywienie naszej klubowej stronki, zapraszam wszystkich chętnych do zamieszczania fotek z budowy. Podzielcie się swoimi sukcesami! http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/1_348.ts1139552135591.jpg Tak widzą nie sasiedzi, działka od południa http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/4_348.ts1139552166465.jpg Moja budowa od frontu. http://mnowotarski.photosite.com/~photos/tn/3_348.ts1139552157432.jpg Żona inwestora, najważniejszy "element" podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 10.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 http://img132.imageshack.us/img132/633/pict135519xy.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.02.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 http://img474.imageshack.us/img474/1433/12mc.th.jpghttp://img51.imageshack.us/img51/8058/31eq.th.jpghttp://img51.imageshack.us/img51/3303/225uq.jpghttp://img51.imageshack.us/img51/1585/448qy.th.jpg świetny pomysł choć u nas dopiero powstają plany tego co ma tam stanąćfajne fotli MIKK99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byku 10.02.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witam wszystkich nowych Forumowiczów!!!!!! dawno się nie odzywaliśmy z Nusią, bo jeździmy to do Castoramy, Leroy, OBI i jak wracamy to mamy tylko tyle siły, żeby położyć się spać. Nawet nie przypuszczałem, że przy wykończeniówce jest aż tyle załatwiania Mam dla wszystkich budujących dobrą wiadomość - wszystko jest do przeskoczenia - powoli widać u nas koniec budowy i powiem Wam, że mimo kilku problemów to uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych!!!! Tym miłym akcentem kończę i pozdrawiam Byku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.02.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 mroki nie wiedzy już zostały nam rozwiane i już potrafimy wklejać wszystko co tylko chcemy POZDR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 10.02.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 zwracamy się do GRZEGORZLEG o to by umieścił nasz skromny kwadracik na mapce pod pozycją XY 610,269 pozdr... Już się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 10.02.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Mam pomysł na ożywienie naszej klubowej stronki, zapraszam wszystkich chętnych do zamieszczania fotek z budowy. Świetny pomysł mik99, wkrótce postaram się coś wkleić Mając Manuela po powiększeniu prezentuje się doskonale !!! pawel i renia jaki to projekt, chciałem sobie obejrzeć dokładniej. Mam dla wszystkich budujących dobrą wiadomość - wszystko jest do przeskoczenia - powoli widać u nas koniec budowy i powiem Wam, że mimo kilku problemów to uważam, że nie ma rzeczy niemożliwych!!!! Proszę częściej o takie pozytywne informacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.02.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 To moze ja też ożywię? http://www.olena.republika.pl/dach2.jpg Przez dłuższy czas na zewnątrz nic się nie zmieni (czekamy na okna), ale w srodku powolutku idziemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.02.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 PIĘKNE są te Wasze domy!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts