Renatka 10.02.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Za chwilę będzie wypadek! Pęknę z zazdrości tak śliczne są Wasze domki. Majac, dom sasiada też ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.02.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ROCKY bardzo prosze oto strona : http://www.projekty.murator.pl/search_results_x.html?symbol=wm+11&nazwa=&powierzchnia=&kat_nach=&szer_dzia=&x=47&y=8 podoba nam się w nim prostota i funkcionalność pomieszczeń choć i tak trzeba by było wprowadzić pewne zmiany. inna stronka z projektem to http://www.dom-parterowy.pl i tam podoba nam się projekt DM 01 co do projektu to jeszcze nie wiemy czy Powtarzalny czy Indywidualny Pozatym to jak narazie to ponownie studjujemy Dzienniki Budowy/Komentarze/Doświatczenia itd..... gdyby nie ten śnieg to już byśmy latali z linkami tyczkami i wytyczali byśmy sobie swój kawałek ziemi a tak to DZIĘKUJEMY grzegorzleg jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.02.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Drodzy Grupowicze Jako że w końcu udało nam się kupić swój kawałek ziemi w szczerym polu zwracamy się o pomoc doraźna i partnerską mogącą nam pomóc przejść zawiłości i problemy początkujących budowniczych Na wstępie chcemy zebrać wszelakie telefony i kontakty do sprawdzonych wykonawców którzy to będą polecani przez WAS gdyż wierzymy że lepiej uczyć się na błędach niż ja powtarzać . W ciągu najbliższych miesięcy będziemy częstymi gośćmi tego Forum i mam nadzieję że nasze upier....... we a czasami banalne pytania nie będą doprowadzały was do pasji i będziecie mogli nam POMUC POZDR...... i jesteśmy na lini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.02.2006 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 pawel i renia ładny projekt, zwolennikiem rozwiązanń parterowych jestem, a WASZ podoba mi się szczególnie.Szybkiej realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 11.02.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Oto nasz D33L Nieduży z kolekcji Muratora, a tak niedawno był jeszcze tylko na papierze: http://www.d33.republika.pl/fotoforum/domwidok1.jpg http://www.d33.republika.pl/fotoforum/domwidok2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.02.2006 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Rocky: odznaczam Was, Medalem za Porządek, I klasy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.02.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Mam pytanko do użytkowników tarnavy. Czy ktoś z Was robił DGP? I Jeśli tak - czy mógłby mi polecić wykonawce? A może na Łodygowej oprócz sprzedaży zajmują się też montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 11.02.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Olena tak, na Łodygowej zajmują się wszystkim, oferują montaż kominka, rozprowadzenie DGP, zabudowę. Pozostaje tylko kwestia ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.02.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 A czy na hasło "Chotomow grupa" dalej sa jakieś upusty czy byla to promocja chwilowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.02.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam Wszystkich Grupowiczów Jak ja Wam zazdroszczę, że już macie najgorsze za sobą,domki stoją daszkiem pokryte,część z Was cieszy się ciepełkiem płynącym z kominka,część pewnie po wakacjach wprowadzi się do wykończonych domeczków.A my czyli nowi grupowicze dopiero zaczniemy Pocieszające są Wasze słowa,ze warto,że czas szybko mija i patrząc na Wasze piękne domki, w sercu robi się cieplutko na myśl,że za rok pewnie tez bedziemy się wprowadzać A teraz zmiana tematu Zdecydowaliśmy się jednak na pompę cieplną, kominek z rozprowadzeniem ciepła.(Gaz aż 150 m od drogi) Sciany -budowa z maxa i styropian Prawdopodobnie na pompy mozna uzyskac nisko oprocentowany kredyt.Czy inwestycja się opłaci ,przekonamy sie po 3-4 latach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.02.2006 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A czy na hasło "Chotomow grupa" dalej sa jakieś upusty czy byla to promocja chwilowa? Nie wiem czy już tak mocno zapadliśmy w pamięć wykonawcy, ale warto przypomnieć realizację: Ślimak Maciek, Niusia+Byku, oraz diwe kolejne w drodze: Rocky i Mik99. To powinno pomóc myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 12.02.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Rocky-bardzo ładny dach, Jaka to dachówka i gdzie kupiłeś?jeśli możesz podać to bardzo proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.02.2006 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Rocky: wracając do tematów zakupowych w tyn tygodniu chciałbym skompletować ofertę na: cały sifit (wełna, płytygk, profile), w drugiej partii: elewacja (styropian, klej, siatka, tynk). Mam już wstępną wycenę interesujących mnie materiałów, jednak spróbuję jeszcze powalczyć. Aha, kominek w pierwszych dniach marca kiedy w domu już ekipa, będzie . Jeśli są chętni to zapraszam do spółdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.02.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Rocky...Jaka to dachówka i gdzie kupiłeś?jeśli możesz podać to bardzo proszę o info. To jest dachówka ceramiczna firmy RuppCeramica, model Sirius, kolor czerwień miedziana. Zakupiona w obowiązującej na jesieni promocji w mocno promocyjnej cenie 1,51zł netto za sztukę (mniej niż 30zł/m2). Zaoapatrywał mnie w nią dekarz, który wykonywał dach. Dzięki temu do ceny netto doszło tylko 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 13.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pozdrawiam po dłuższej przerwie wszystkich w naszej grupie!! Poszukuje informacji na temat nawadniania automatycznego trawników. Czy może znacie kogoś w naszej okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 13.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dołączam się do pytania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 13.02.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy ktoś może powiedzieć ,gdzie można zrobić dokladną wycenę materiałów do projektu.Mamy projekt bez wyszczególnienia ilościowego materiałów.Jest wyliczona tylko więżba.Nie ma nic na temat ilości cegieł zew.,wew.,cementu -ile itd.Wiem że w niektórych projektach takie zestawienia mają.Ułatwia to rozmowy z hurtowniami. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.02.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy ktoś może powiedzieć ,gdzie można zrobić dokladną wycenę materiałów do projektu.Mamy projekt bez wyszczególnienia ilościowego materiałów.Jest wyliczona tylko więżba.Nie ma nic na temat ilości cegieł zew.,wew.,cementu -ile itd.Wiem że w niektórych projektach takie zestawienia mają.Ułatwia to rozmowy z hurtowniami. POMOCY Po sobie wiem, że nikt tak nie obliczy materiałów jak majster na budowie. Zrobienie wcześniej dokładnego spisu materiałów nie udało mi się, a to które miałem w projekcie na niewiele się zdało. Sprzedawcy w hurtowniach na podstawie projektu oszacowują ilości potrzebnych materiałów, ale są to oszacowania tylko tych głównych materiałów i też tylko takie orientacyjne. Sądzę więc, że majster, który już oczami wyobraźni widzi jak i co będzie po kolei robił najlepiej powienien oszacować ilości potrzebnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.02.2006 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nic dodać Rocky, chociaż moje zestawienie przygotował kierownik i też było bardzo precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpila 13.02.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witajcie, Mam pytanie - czy dyspnujecie moze swoimi kosztorysami ktore skladaliscie w banku przy umowie kredytowej - szukam takiej zatwierdzonej wersji - tak zeby bank tego nie odrzucil... Mik99 - tak z ciekawosci zapytam - jakie ceny welny? Dostalismy propozycje zakupu i nie bardzo wiemy czy to drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts