mik99 19.02.2004 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 PRZEPRASZAM. Jezcze pytanie do mik99: Czy planujesz wyłaz dachowy? Czy może w inny sposób rozwiążesz dostęp do kominów? W projekcie nic na ten temat nie widzę. Nie zastanawiałem się nad tym, jeszcze. Ile kosztować będzie więźba: -materiał, -montaż, -transport? Ile chcą ekipy, z którymi rozmawiasz za robociznę? Jeśli faktycznie będzie jakakolwiek mozliwość spotkania, to zaproszenie ponawiam, tym bardziej, że w połowie drogi postuj koniecznie zrobić trzeba. Myślę,c że wiele wspólnych temaów wieczór nam wypełni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.02.2004 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Teraz pęłnia szczęścia (po trzech tygodniach) mam synka w domu.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 19.02.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 mik99 No to jesteście całą rodziną w domuTeraz poznasz co synek potrafi Na razie pewnie śpi i je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.02.2004 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 mik99 No to jesteście całą rodziną w domu Teraz poznasz co synek potrafi Na razie pewnie śpi i je Na razie śpi bo sobie podjadł, ach te "donice" mojej kasi. A tak na poważnie, czy nas potkanie się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 19.02.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Czy już ustaliliście znak rozponawczy na sobotę?K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.02.2004 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ooo właśnie na propozycje kreatywnych czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 19.02.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Trudno tak wymyślić. Z jednej strony być orginalnym ale nie za bardzo. Z drugiej nie może być nudne. K. Pomyślę przez noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.02.2004 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 ok. do stosunkowo udanej nocy Kasiu, pozdrowienia dla męża!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 19.02.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 A dziękuję! Mąż usypia małą.A jak u Ciebie?Czytałam, że już masz w domu dwie bliskie Ci osoby.Powodzenia.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hermansky 20.02.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 mik99:Co do wieźby, to odpowiedziałem w wątku: Więźba prefabrykowana.Szukam jeszcze innych ofert, ale decyzję o kupnie więźby prefabrykowanej już podjąłem. Cieszę się razem z Tobą, że Wasza rodzina jest już w komplecie w domu.Przeżywałem to szczęście we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hermansky 20.02.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 mik99:Czy planujesz instalację odgromową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hermansky 20.02.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 pingo STAŁY BYWALEC (min. 300) Dołączył: 04 Lip 2002 Posty: 324 Skąd: Okolice Wrocławia Wysłany : Wto Lut 10, 2004 9:20 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Ja nie miałem w projekcie więc nie zrobilem, nie mam też dachówek ze stopniami - kominiarz przy odbiorze się czepiał że nie ma jak się dostać do komina. Lepiej róbcie dobre dojścia do kominów na etapie krycia dachu, bo potem to już ciężko cokolwiek poprawić... -------------------------------------------------------------------------------- mik99:To do naszego wspólnego rozważenia. Jakoś trzeba zapewnić dostęp dla kominiarza. Projekt o tym milczy. Spróbuj się nad tym zastanowić, a swoje przemyślenia opublikuj. Proszę. P.S. Zaciekawia mnie, czemu mik99, który niegdyś "podpisywał" się zdjęciem domu, teraz w tym celu wybiera różne elementy motoryzacyjne.Jakieś samochody, rowery... Żeby chociaż betoniarkę umieścił.Jego, widać umiłowanie, zmierza ku drodze, przemieszczaniu się. Czemuś co jest sprzeczne z domem. Usadowieniem w miejscu. Spoczęciem na jednej ziemi. Dom to zapuszczenie korzeni. Droga to wieczna tułaczka. Dom to nudny spokój i stabilizacja, droga to niespokojna fascynująca przygoda.Jak to połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 mik99: Czy planujesz instalację odgromową? raczej nie, a na dachu dachówki ze stopniami dla kominiarza zainstalować każę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 pingo Zaciekawia mnie, czemu mik99, który niegdyś "podpisywał" się zdjęciem domu, teraz w tym celu wybiera różne elementy motoryzacyjne. Jakieś samochody, rowery... Żeby chociaż betoniarkę umieścił. Jego, widać umiłowanie, zmierza ku drodze, przemieszczaniu się. Czemuś co jest sprzeczne z domem. Usadowieniem w miejscu. Spoczęciem na jednej ziemi. Dom to zapuszczenie korzeni. Droga to wieczna tułaczka. Dom to nudny spokój i stabilizacja, droga to niespokojna fascynująca przygoda. Jak to połączyć? Hmmmmmm.... sam się muszę nad tym zastanowić, ale mamy z żoną pasję przebywania na powietrzu wycieczki górskie, zwiedzanie Polski i świata całego, ja kolarstwo i samochody kiedyś bardzo teraz chyba tylko fotki mi zostały, a z drugiej strony dom też z wyrwaniem z blokowisk i wielkiego miasta się wiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 20.02.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Może ktoś z was ma mapę okolic Legionowa lub powiatu legionowskiego w formie obrazka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 U mnie mały śpi po kąpieli i najedzony, Kasia też padła; zeszłą noc calą miała nieprzespaną. Puściłem sobie delitatnie Santanę i pracę domową w komputerze odrabiam. Do zobaczenie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.02.2004 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Do Alice, wielka szkoda,że nie udało się nam spotkać Wojtku, ale Twoja żona interesów waszych broniła wspaniale. Do am miło było was poznać, fajnie będzie spotkać się wiosną. Jeśli Grill będzie aktualny to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.02.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Do Alice, wielka szkoda,że nie udało się nam spotkać Wojtku, ale Twoja żona interesów waszych broniła wspaniale. Szkoda. Ale na razie tak mamy, że ktoś musi pracować (zajmować się dzieciakiem) by balować mógł ktoś inny Ja w tygodniu wychodzę pokopać z kumplami z roboty w piłkę (ciekawe jak długo jeszcze?), a moja połowica sama zajmuje się naszą "duzią pandą" jak mawia Ala (chodzi oczywiscie o dużą pannę) A jakoś mam wyrzuty sumienia by obciążać teściów opieką nad małą, no a dodatkowo, miałem przynajmniej okazję trochę dłużej z nią pobyć. Przeżyliśmy oboje. Wiem, że Kaśka do interesów jest "de beściak" i na dodatek bardzo towarzyska, ja to raczej jestem zamkniętym typem, ale się staram... Na pewno nie raz jeszcze się spotkamy, a spocik ciągle aktualny. Może next week? Do am miło było was poznać, fajnie będzie spotkać się wiosną. Jeśli Grill będzie aktualny to super. Am-y są cool. Jak Kaśka określiła "dusza towarzystwa". Naprawdę mamy szczęście, że Adaś chce się jeszcze udzielać na naszej grupie i służyć pomocą i doświadczeniem. Txn again. Grill to mus. Niech tylko zrobi się przyjemniej na powietrzu. I niech tylko nikt nie tłumaczy się, że miał za daleko Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.02.2004 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Wiem, że Kaśka do interesów jest "de beściak" i na dodatek bardzo towarzyska, ja to raczej jestem zamkniętym typem, ale się staram... Na pewno nie raz jeszcze się spotkamy, a spocik ciągle aktualny. Może next week? W przyszły? Czemu nie? Jednak u mnie mały ma kwarantannę i muszę gdzieś poza moim lokum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.02.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 W przyszły? Czemu nie? Jednak u mnie mały ma kwarantannę i muszę gdzieś poza moim lokum... Nie ma problemu. Na szczęście na razie jeszcze mamy swoje 4 ściany na Tarchominie. A jakby ktoś z naszej grupy był jeszcze zainteresowany to proponuję mały zlocik w fajnym pubie/lokalu. Nazywa się Dziki i jest na Białołęce jadąc od Modlińskiej Mehoffera za torami pierwsza w lewo i do końca. Byłem tam w styczniu na jednej popijawie i było ekstra. Jedzenie dobre i relatywnie tanie. Chciałem zabrać moje dwie baby, ale Ala miała okres chorobowy i ... może teraz byłaby okazja. Mógłbym się zająć ewentualną rezerwacją. Gdybyście byli zainteresowani to dawajcie znać (dzień i godzina). Proponuję wstępnie sobotę (np 16?) Co prawda po karnawale, ale .., kto mówi o jakieś hucznej zabawie. Po piątkowym głosowaniu w sejmie, trzeba dwa razy oglądać nasze coraz mniej warte "złote" Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts