Rocky 24.03.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Teraz nam schną wylewki. A kto Wam robił wylewki? Jak poszło i jakie są ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 25.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Olena- zajedż do sklepu na ul. Kościuszki w Legionowie , przed g-sem , wejście po schodkach . BARDZO duży wybór glazur i terakot po przystępnych cenach . To najbliżej , a dalej to jeśli chcesz to podpowiem Ci jak szukać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 25.03.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Marian44 dzięki za namiary. Co prawda nie wiem gdzie jest ul. Kościuszki ale zaraz spojrzę na plan i może we środę się tam wybiorę. Jak na razie biegam bo duzych, niepolecanych marketach - upatrzyłam sobie jedną terakotę w Castoramie. Jutro po drodze na obiadek u teściów mam hurtownię Valdi - mam zamiar wstąpić A dziś zamówiliśmy wkład do kominka Wiecie, że pod naszą "Grupę Chotomowską" podpinają się ludzie i z innych miejscowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 25.03.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Olena- to co u Waldiego znajdziesz prawie w każdym sklepie tylko na zamówienie ale o kilkanaście % taniej . Musisz wiedzieć czego szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.03.2006 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Czy u WAS też drogi zamieniły się w górskie potoki? Jazda po okolicznych budowach przypomina mi rajd camel trophy, mozę niebawem odważe się na kilka extremanlnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 26.03.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 U nas będą montować we środę Teraz nam schną wylewki. A ja zaczynam z obłędem w oczach szukać terakoty i glazury Niedawno byłam na Bartyckiej. Bardzo podobały mi się tam glazury i terakoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 26.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Czy u WAS też drogi zamieniły się w górskie potoki? Jazda po okolicznych budowach przypomina mi rajd camel trophy, mozę niebawem odważe się na kilka extremanlnych zdjęć. Wraz z wprowadzeniem się do swojego wymarzonego domu trzeba zakupić jeszcze samochód terenowy, żeby te drogi nie sprawiały problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 26.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Czy u WAS też drogi zamieniły się w górskie potoki? Nie, my zażywamy kąpieli błotnych (samochody i buty) Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 26.03.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Kochani, podzielę sie z Wami radosną nowiną: radni zatwierdzili wreszcie plan i wkrótce będę mogła ubiegać sie o pozwolenie na budowę. Dziś na stronie naszej gminy przeczytałam: "Witam, właśnie dowiedziałam się, że plan zagospodarowania przestrzennego dla Dąbrowy Chotomowskiej i części północnej Chotomowa nie został przyjęty przez Radę Gminy. Jakie są przyczyny nie przyjęcia tego planu? Czym jest to uzasadnione? Rozumiem, że plan stanął w martwym punkcie. Jakich zmian domagają się radni? Którym radnym nie podoba się ten plan? (Grażyna, 23.02.2006 r.) Odpowiedź: Na ostatniej sesji Rady Gminy 22.02.2006 pod głosowanie radnych poddany był wniosek Komisji Rozwoju, dotyczący „odesłania uchwały w sprawie uchwalenia planu ponownie do Komisji Rozwoju, celem sprawdzenia przez Zespół Prawny Urzędu Gminy wydanych decyzji podziałowych na terenie objętym planem pod względem ich zgodności z prawem (...)”. (...) Wstrzymanie uchwalenia planu ma, zgodnie z wnioskiem, na celu zbadanie zgodności z prawem decyzji podziałowych, wydanych na terenie objętym planem w przeszłości, co nie ma wpływu na kształt projektu przedstawionego Radzie do uchwalenia." oraz: "W dniu 28.12.2005 r. odbyła się XLVI sesja Rady Gminy Jabłonna, podczas której podjęto decyzje w następujących sprawach: (...) Rada podjęła decyzję o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Gminy Jabłonna zachodniej części wsi Chotomów;" Renatko, mam nadzieję, że żaden z tych planów nie dotyczy Twojej działki.... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 26.03.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Mario, ten pierwszy wymieniony dotyczy mojej działki. Plan został zatwierdzony po konsultacji w Komisji Rozwoju i przyjęty przez Radę Gminy w środę 22.03.2006. Hurra!!!Plan nie jest doskonały, ale w porę nie zareagowałam. Nie podoba mi się sprawa drogi dojazdowej i narzucona obowiązkowa linia zabudowy wynosząca 6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 27.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mario, ten pierwszy wymieniony dotyczy mojej działki. Plan został zatwierdzony po konsultacji w Komisji Rozwoju i przyjęty przez Radę Gminy w środę 22.03.2006. Hurra!!! Plan nie jest doskonały, ale w porę nie zareagowałam. Nie podoba mi się sprawa drogi dojazdowej i narzucona obowiązkowa linia zabudowy wynosząca 6 metrów. czy to jest rzeczywiście obowiązkowa linia zabudowy? może chodzi o to, że nie można bliżej do drogi, ale dalej można. Trzeba będzie dopytać u projektanta podczas zagospodarowywania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 27.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 o ile pamiętam w swoim przypadku (gdy nie było jeszcze planu) dostałem WZ w których stało ze "nieprzekraczalna linia zabudowy wynosi 6 m" po zatwierdzeniu planu na obszar w którym znajduje się moja działka słowo "nieprzekraczalna" zamieniono na "obowiązująca" - czyli wszyscy muszą w jednej linii http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieprzekraczalna_linia_zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 27.03.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 oj muszą,muszą..to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 27.03.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ja tez mam granicę zabudowy 6 metrów Renatko chyba nie chcesz wchodzić do domu prosto z ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 27.03.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Moim zamiarem było odsunięcie domku o 10 m od ogrodzenia. Podoba mi się, gdy domek stoi nico w głębi, lepiej wg mnie to wyglada. Na podjeździe mogą zmieścić się spokojnie 2 samochody. Minusem jest trochę więcej odśnieżania zimą z garażu do drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 27.03.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Hmmm... czyli masz narzucone 6 metrów i ani centymetra więcej???? Wiem, że wszędzie jest minimum 6 metrów a więcej chyba można? Mój domek jest odsunięty 8 m od granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 27.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Jeżeli jest obowiązująca linia zabudowy 6 m to znaczy 6 metrów wszyscy jak leci w jednej linii i koniec kropka. Gdyby widniał napis nieprzekraczalna linia zabudowy to oznaczałoby, że nie mogę przysunąć sie z budynkiem do drogi bliżej niż 6 m , ale mogę odsunąć się te upragnione 10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 27.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Uff... na chwilę serce mi zamarło... , zajrzałam w swój wypis z planu... uff... "min. 6,0 metrów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 29.03.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 kochani- jak po spotkaniu z władzami gminy ?????????????????? Zadnej reakcji ?????????????????????? gdzie ta prężna solidarność . Młodzieży !!!!! ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 29.03.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 kochani- jak po spotkaniu z władzami gminy ?????????????????? Zadnej reakcji ?????????????????????? No właśnie.... też jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts