Rocky 19.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Bardzo proszę Was o podanie jakiś namiarów na dobre i nie drogie betoniarnie w okolicy lub tel.do firm z których sami braliście?Szukam też w okolicy składów ze stalą zbrojeniową. Ceny betonu przynajmniej w zeszłym roku były wszędzie takie same, jakby jakaś zmowa , np. beton B20 za 150zł netto. Ja kupowałem w firmie WProgres z Legionowa Łajsk. Umawiając się na dostawę na popołudnie trzeba wziąć pod uwagę nakładające się w ciągu dnia opóźnienia (ale tak chyba jest wszędzie), poza tym beton bardzo dobrej jakości, miła obsługa. Stal kupowałem w firmie Mańk na ul Płochocińskiej, tam wychodziło najkorzystniej cenowo. Ale stal jest tez dostępna np. w Isobud (tuż za płotem w Michałowie ), w Zakpolu w Nieporęcie (warto od razu porozmawiać z szefem i zapewnić sobie drugą cenę), w Aglobud w Nowym Dworze (i stal i beton). Podaję telefony na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 O piasku kwarcowym chyba już kiedyś było, ale może ktoś przypomni gdzie jest dobra cena . Jeśli ktoś ma betoniarkę na zbyciu, to jest okazja, moi tynkarze pilnie kupią. Przyjechali na robotę, tylko zapomnieli zabrać betoniarkę No, ale najważniejsze, że przyjechali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.04.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 O piasku kwarcowym chyba już kiedyś było, ale może ktoś przypomni gdzie jest dobra cena . Mój był ze składu kruszyw obok Mańka, Płochocińska 126, telefon: 614-51-01, 604 803-729. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ślimak Maciek dzięki za kontakt. Ile tego piasku idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Rocky Bardzo dziękuję za informacje Część zdążyłam obdzwonić.Telefony na pewno przydadzą się.A w Michałowie to oczywiście podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam pytanie. Czy ktoś z FORUMOWICZOW próbował negocjować ceny na większość materiału z dowożeniem w jednej lub dwóch hurtowniach? Czy to się opłaca?Może jednak lepiej każdy materiał z innego żródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 20.04.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Rocky - sporo, ale szczerze mówiąc, nie pamiętam, ile. Mago - myśmy tak zrobili: absolutną większość materiałów na stan surowy otwarty oraz większość na ocieplenie dachu kupiliśmy w Dachmurze, po solidnych negocjacjach. IMHO to się opłaca - ceny globalnie dobre, dostawy bez problemu, spora oszczędność czasu, poza tym większą część z usługą budowlaną (czyli 7% VAT) - ale z pewnością niektóre rzeczy można było kupić taniej, gdyby dobrze poszukać. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.04.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 myśmy tak zrobili: absolutną większość materiałów na stan surowy otwarty oraz większość na ocieplenie dachu kupiliśmy w Dachmurze, po solidnych negocjacjach. IMHO to się opłaca - ceny globalnie dobre, dostawy bez problemu, spora oszczędność czasu, poza tym większą część z usługą budowlaną (czyli 7% VAT) - ale z pewnością niektóre rzeczy można było kupić taniej, gdyby dobrze poszukać. Maciek Bardzo dziękuję za informację ,wczoraj właśnie dałam do Dachmuru projekt,żeby dokladnie określili ilość i ceny materiałow na stan surowy.Zobaczymy jak wyliczą.Orientacyjnie wiem po ile niektóre materiały mają inne hurtownie w pobliżu.Cenną informacją jest jak piszesz ich solidność :DCzy mógł byś napisać mi jeszcze jak duże upusty można u nich wynegocjować i czy brałeś konkretną usługę,żeby 7%VAT?Czy tak naliczyli tylko materiały.Istotną informacją dla mnie jest też ich dostawa na teren budowy.Czy w mniejszych partiach dowożą i ile wcześniej trzeba zamawiać?Jak liczą za transport?W kazdym razie biorę ich obsługę pod uwagę.Na pewno ułatwia to budowę.Mnie by to urządzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.04.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam Bardzo proszę Was o podanie jakiś namiarów na dobre i nie drogie betoniarnie w okolicy lub tel.do firm z których sami braliście?Szukam też w okolicy składów ze stalą zbrojeniową. Ceny betonu przynajmniej w zeszłym roku były wszędzie takie same, jakby jakaś zmowa , np. beton B20 za 150zł netto. Ja kupowałem w firmie WProgres z Legionowa Łajsk. Umawiając się na dostawę na popołudnie trzeba wziąć pod uwagę nakładające się w ciągu dnia opóźnienia (ale tak chyba jest wszędzie), poza tym beton bardzo dobrej jakości, miła obsługa. Potwierdzam i też polecam betoniarnię WProgres. Ja co prawda kupowałem przez skład budowlany ZAKPOL (i drożej ), ale później miałem kontakt bezpośredni z betoniarnią. Tel. bezpośredni: 606330442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ZBYCHPotwierdzam i też polecam betoniarnię WProgres. Ja co prawda kupowałem przez skład budowlany ZAKPOL (i drożej ), ale później miałem kontakt bezpośredni z betoniarnią. Tel. bezpośredni: 606330442 Zbych bardzo dziękuję za telefon .Betoniarnia w moich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.04.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Czy korzystaliście już z usług kominiarza i możecie podać jakieś namiary? Wykonano mi właśnie instalację odbiorczą gazu i aby dopełnić formalności muszę uzyskać protokół kominiarski. Czy może od razu załatwić z kominiarzem inne (jakie?) dokumenty potrzebne później do odbioru domu (np.opinia o drugim kominie od kominka, jeżeli potrzebna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 21.04.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Rocky podaję Ci namiary na kominiarza . Bezproblemowy , ale nie puści Ci fuchy , która niesie jakiekolwiek niebespieczeństwo dla Ciebie.-tel-501 193 980 lub 772 96 47 pan Eugeniusz Karbowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 24.04.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam Mam prośbę, na pewno posiadacie jakieś doświadczenie z domowymi systemami alarmowymi. Czy znana jest wam firma Vidicon która dostarcza sprzęt. A może macie namiary na osoby zajmujące się instalowaniem systemów alarmowych. Z góry dziękuję z pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 24.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 A może macie namiary na osoby zajmujące się instalowaniem systemów alarmowych. _ZBYCH_ to NAJLEPSZY DORADCA NA FORUM właśnie od alarmów (zerknij w stopkę 5 postów wyżej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.04.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Nie tylko doradca zresztą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neli 25.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich! Też budujemy się w Chotomowie. Czy Ktoś mógłby polecić ekipę od tynków wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 25.04.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A może macie namiary na osoby zajmujące się instalowaniem systemów alarmowych. _ZBYCH_ to NAJLEPSZY DORADCA NA FORUM właśnie od alarmów (zerknij w stopkę 5 postów wyżej ). dzięki za radę. A może posiadasz numer telefonu. z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 25.04.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 dzięki za radę. A może posiadasz numer telefonu. z góry dziękuję i pozdrawiam Najlepiej napisz na priva. Witam Wszystkich! Też budujemy się w Chotomowie. Czy Ktoś mógłby polecić ekipę od tynków wewnętrznych? Witaj Neli, napisz jeszcze jakich gipsowych czy cementowo-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neli 26.04.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Wszystkim bardzo dziekuje za pomoc w szukaniu tynkarzy. Właśnie wczoraj Peterek podesłał Nam kontakt i juz umówiliśmy się z tynkarzami na 10 maja. Mam nadzieje że juz nie będziemy mieli takich przygód i uda nam się wprowadzić na Święta Bożego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michkas 26.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam poszukuje pana do układania bruku najlepiej zeby materiał sam załatwiał. napewno było na grupie ale juz 20 stron przelecieliśmy i nie znaleźliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts