Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Hagi, Dziobaki - witajcie :) Ja osobiście o dzialkach nic nie wiem ale z autopsji poradzę - róbcie sobie wycieczki po okolicy, jak Wam się coś spodoba - pytajcie o wlaścicieli i działajcie, działajcie :) Okolica warta poświęcenia :wink:

Aha26 nareszcie!!! Super, teraz to się dopiero zacznie :)

Renatko to może i do nas zechcesz wpaść? Telefon chyba masz? Zapraszamy :)

Melduję, że u mnie bez zmian - wykończeniowka nas wykańcza - finansowo :roll: Ale juz bliżej niż dalej, własnie odgradzam się od ulicy - i niech mi ktoś powie, ze mu się moje sztachetki nie podobają! :evil: :lol: :lol: :lol: :wink:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

a ja czekam i czekam...czekam i czekam na to pozwolenie jestem coraz bardziej zła :evil: :evil: :evil: .Spędzam czas na zastanawianiu się z jakich pustakow budować i chyba wybierzemy markowicze.

Aha 26, ile czekaliście na pozwolenie. Dzwoniłam wczoraj do Starostwa i pan powiedział, że ma 65 dni na wydanie pozwolenia i tyle to obecnie trwa plus uprawomocnienie się tej decyzji dwa a nawet trzy tygodnie :o

Witajcie

Hagi i Dziobaki.

listę dostępnych działek w Chotomowie skrupulatnie sporządziliśmy, gdy sami szukaliśmy swojej, dlatego jest już z pewnością nieaktualna.

Gdzieś mi się jednak "obiło" o uszy, że pan (nie pamiętam nazwiska) z pod nr tel. 661 469 514 ma jeszcze działki do sprzedania. Niestety nie wiem tego na pewno. Ewentualnie do sprawdzenia. Kiedyś oglądaliśmy u niego działki na ulicy Jodłowej, ale było to rok temu.

pozdrawiam

G.

Renatko to może i do nas zechcesz wpaść? Telefon chyba masz? Zapraszamy :)

Melduję, że u mnie bez zmian - wykończeniowka nas wykańcza - finansowo :roll: Ale juz bliżej niż dalej, własnie odgradzam się od ulicy - i niech mi ktoś powie, ze mu się moje sztachetki nie podobają! :evil: :lol: :lol: :lol: :wink:

No pewnie, muszę pogłaskać te Twoje sztachetki, tylko żeby mi drzazga nie wlazła do łapek.

Hagi witaj w Grupie

Dziobaki Cześć, chociaż już się przywitaliśmy

a ja czekam i czekam...czekam i czekam na to pozwolenie jestem coraz bardziej zła :evil: :evil: :evil: .Spędzam czas na zastanawianiu się z jakich pustakow budować i chyba wybierzemy markowicze.

Aha 26, ile czekaliście na pozwolenie. Dzwoniłam wczoraj do Starostwa i pan powiedział, że ma 65 dni na wydanie pozwolenia i tyle to obecnie trwa plus uprawomocnienie się tej decyzji dwa a nawet trzy tygodnie :o

Hello.Hello...witam Wszystkich.Nowych Dziobakow tez :wink: .

Grazia.....dokumenty złozyłam na koniec marca a pozwolenie dostałam teraz na dniach tak więc czekałam 1 miesiac i 3 tygodnie i jakies 2 dni chyba. :wink: .U nas Humus juz sciągnięty jutro p.Gedodetka będzie wytyczać fundamenty a reszta to juz z gorki o nie!!!!!??? :D :p :wink:

jeżeli mają zostać wykorzystane do podtrzymywania stropu, to sugeruję kupić nowe - są pewniejsze - dla ludzi, którzy będą wylewali i dla stropu.

BykuJeszcze raz bardzo dziękuję za informację.Na pewno porozmawiam z wykonawcą. :)

8) Rozmawiałam z wykonawcą.Mogą być stemple używane.Trzeba tylko sprawdzić aby były proste,nie popękane i nie uszkodzone. :D

wink: .U nas Humus juz zciągnięty jutro p.Gedodetka będzie wytyczać fundamenty a reszta to juz z gorki o nie!!!!!??? :D :p :wink:

W końcu się doczekałaś. 8) Fajowo.Teraz nabieraj sił i do "roboty" :lol:

Tak....w koncu się doczekałam i pełna werwy i radości zabieram się do pracy!!!! :wink:

W weeked pojechalem rozejrzec sie po Chotomowie. Baardzo fajne tereny :) ale niestety ogloszeń o sprzedaży dzialek wlasciwie brak. myslalem ze moze na slupach cos znajde przywieszone.

ładne miejsca sa przy ul. Leszczynowej i zaraz obok po drugiej stronie małego lasku z ukrytą jednostką wojskową.

ale problem polega na tej wlasnie jednostce :) to WSI.

stoi tam taka fajna duza antena kotłująca (nadająca z mocą) średnio 10 kilowatów przez kilkanaście godzin dziennie...

jesli komus nie przeszkadzaja blisko tory kolejowe to mam namiary na dzialke 1200m2 chyba niedrogo, bo 60zł za m2.

szukam dalej :)

W weeked pojechalem rozejrzec sie po Chotomowie. Baardzo fajne tereny :) ale niestety ogloszeń o sprzedaży dzialek wlasciwie brak. myslalem ze moze na slupach cos znajde przywieszone.

ładne miejsca sa przy ul. Leszczynowej i zaraz obok po drugiej stronie małego lasku z ukrytą jednostką wojskową.

ale problem polega na tej wlasnie jednostce :) to WSI.

stoi tam taka fajna duza antena kotłująca (nadająca z mocą) średnio 10 kilowatów przez kilkanaście godzin dziennie...

jesli komus nie przeszkadzaja blisko tory kolejowe to mam namiary na dzialke 1200m2 chyba niedrogo, bo 60zł za m2.

szukam dalej :)

a może poszukaj w jablonnej w okolicach Kisielewskiego ,ktora rozgranicza jabłonnę i Chotomow :wink:

a może poszukaj w jablonnej w okolicach Kisielewskiego ,ktora rozgranicza jabłonnę i Chotomow :wink:

W Jabłonnie, Kochani - nie w "Jabłonnej".... (Jabłonna odmienia się jak np. Anna)

Pozdrawiam z Jabłonny, Maria

Dzięki UKF....kurcze zawsze mam z tym problem.Raz mowię tak raz tak ,ale nigdy nie wiem kiedy jest poprawnie,ale teraz już będę wiedziała :wink:

Witam,

Drodzy forumowicze z Chotomowa i okolic bardzo proszę Was o pomoc. Potrzebuję numery telefonów do Waszych geodetów. Posiadam co prawda już trzy numery, ale jak dotąd udało mi się dodzwonić tylko do jednego.

Podane ceny, to: 650 netto za 3 egzemplarze mapek do celów projektowych,

wznowienie granic działki 300 (jeśli za jednym przyjazdem robi to i powyższe - ten sam geodeta dzielił i wytyczał działki wcześniej), 600 jeśli będzie musiał przyjechać oddzielnie,

60 zł za sztukę ogranicznika betonowego,

wyznaczenie domu z przeniesieniem na ławy ciesielskie od 650 do 800netto.

Co o tym sądzicie?

pozdrawiam

G.