Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Kurcze musze sobie w końcu kupić rower i pozwiedzac te Wasze budowy, czasem załuję, że moje mury już nie rosną :lol: Tylko poza rowerem jeszcze jednego mi brakuje... jakby czasu? :roll: :lol:

Olena-kup rower i zwiedzaj,zapraszamy,w końcu to tylko rzut beretem.A z czasem jak mówią-:kto chce to go znajdzie.Chcieć to móc. :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich Serdecznie.

Czy moglibyście się podzielić namiarami na jakieś sprawdzone i rzecz jasna, godne polecenia ekipy budowlane oraz kierowników budowy?

Z obserwacji wątku wnioskuję iż obieg wszelkich informacji w tej tematyce ma charakter 'PRIV', dlatego z góry dziękuję wszystkim, którzy znajdą prócz chęci - w co nie wątpię, również chwilę czasu na odpowiedź.

Pozdrawiam

Tomasz

grzegorzleg no koooooooooope lat!

Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... :o

No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych

Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu

Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz

WITAMY

i na wstępie PYTANIE ;

1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody}

2. na jakie OKNA i od kogo

3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI

poza tym z chęcią byśmy się wprosili :oops: :oops: :lol: na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo

POZDRO.........

'''' :roll: ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU :roll: ''''''

Witam wszystkich...

Jestem na forum nowy i pragnę przywitać wszystkich "starych" forumowiczow. W ostatnim tygodniu otrzymaliśmy z zoną upragnione pozwolenie na budowę i jak większość z Was stroje przed wyzwaniem budowy nowego, własnego domu w Chotomowie (w okolicy ul. Bagiennej).

Mam nadzieję ze w przypadku napotkania problemów w przyszłości pomożecie nam swoja wiedzą zarówno teoretyczną jak i praktyczna.

2 lata temu zdecydowaliśmy:

1. brama garażowa Wiśniowski z napędem (biała, segmentowa, na jeden samochód) - działa (odpukać puk, puk) bez zarzutu i do tego w trudnych warunkach,

2. o oknach pisaliśmy tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=262981&highlight=markbud#262981

3. nie mamy ścian 3W.

Witaj Lukaszp i powodzenia!

Pozdrawiam, Maria

Rocky - widze, ze u Ciebie wylewki bedzie robila ta sama ekipa co u nas. My wybralismy Eimunda, bo byl polecany na forum Muratora. Nie wiem, byc moze bede pierwsza osoba nie do konca zadowolona z jakosci wykonania, ale niestety tak jest.

HAWAJKA a co się dzieje z wylewkami? Jak je pielegnowałaś, mi poradzono polewać wodą, a dziś bądź jutro zlać porządnie i nakryć folią malarską.

A odnośnie ekipy Eimunda to jak dla mnie wzór ekipa. Jest ich pięciu kazdy dobrze wie co ma robić, są bardzo dobrze zorganizowani i zgrani. Od godz. 7 do 16 zrobili 180m2 wylewek, posprzątali po sobie i pojechali.

Sorki, że dopiero teraz odpisuję. Do tej pory nie mogliśmy znaleźć chwili czasu, by skonfrontować nasze spostrzeżenia z opinią Eimunda. Rocky - w kilku miejscach pokazały się pęknięcia. Mimo tego, że wydaliśmy kasę na plastyfikator i pielęgnowaliśmy wylewki zgodnie z zaleceniami Eimunda tzn. polewaliśmy wodą i przykrywaliśmy folią :( :( :(

czesc Pawel i Renia,

1) po długim poszukiwaniu, rozmowach nt Normstahla, Wiśniowskiego, Hormanna, Krispola etc - wybraliśmy Normstahla - brama segmentowa 4250 x 2250 mm, brąz

2) brąz - kolor Meranti, Urzędowski

3) mamy ściany 3W

witam ponownie,

U nas po wykonanym kominku chwila ciszy - od poniedziałku miala wejść ekipa do ocieplenia poddasza przed umówionym terminem, ale teraz jest deficyt na towar, brakuje wełny - może być dostarczona, ale na kolejny poniedziałek, a to już za późno. W takim razie pozostajemy z terminem na połowę sierpnia.

Znacie może dobrego glazurnika - na jesieni może byśmy zaczęli robić łazienki i układać gresy na podłogach? A i jeszcze kogoś do układania parkietu by się przydało.... Z GÓRY DZIĘKI ZA NAMIARY

MIŁEGO WEEKENDU ŻYCZYMY

grzegorzleg no koooooooooope lat!

Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... :o

No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych

Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu

Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz

Ja również wzywałem chyba 3-krotnie pana Krzysztofa do wykonania małego DGP. Pomimo tego jeszcze nie straciłem do niego cierpliwości, co więcej jestem z nim umówiony na zabudowę kominka na początek lipca. Ale widzę, że nie zaszkodzi już zacząć go męczyć telefonami :wink:.

Gdyby nie był dobry to chyba nie miałby tak napiętego terminarza, więc myślę, że warto poczekać.

Witam wszystkich...

Jestem na forum nowy i pragnę przywitać wszystkich "starych" forumowiczow. W ostatnim tygodniu otrzymaliśmy z zoną upragnione pozwolenie na budowę i jak większość z Was stroje przed wyzwaniem budowy nowego, własnego domu w Chotomowie (w okolicy ul. Bagiennej).

Mam nadzieję ze w przypadku napotkania problemów w przyszłości pomożecie nam swoja wiedzą zarówno teoretyczną jak i praktyczna.

Witajcie Łukaszu i Magdo! na jaki projekt się zdecydowaliście? Powodzenia w realizacji! :lol:

pozdrawiam

G.

witamy ponownie wspaniałą grupę

dla tych co pogrążeni na budowie małe co nieco :lol:

serdecznie dziękujemy za INFO z poprzedniego Postu o oknach ,bramach itd prosimy o więcej :lol: :lol:

witamy lukaszap i gratulujemy PnB na ul. Bagiennej nomen omen nasza też tak się nazywa :lol: tylko w Nieporęcie :wink:

dziękujemy acha26 za ZAPR... ale jako nas nie było tak więc wprosimy się już wkrótce :oops: :p :oops: :p :oops: :p :oops: :p

POZDRO...... dla wszystkich :wink:

http://img157.imageshack.us/img157/1771/batyk8np.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/5476/batyk0cx.jpg

Witam

Czy mogli byście napisać jakie macie kominy do kominków? :-?

Chodzi mi o to czy z wkładami ceramicznymi,stalowymi czy tylko murowane z samej cegły.Jakie otwory? :oops:

Wykonawca proponuje nam z samej cegły.Kierownik z wkładem stalowym.Już sama nie wiem jaki wybrać,jaki potrzebny.Wyczytałam ,że do kominków z płaszczem wodnym lepiej dać z wkładem ? :roll:

Może ktoś z Was mi podpowie co wybrać?Proszę. :oops: :D