mago 11.06.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Kurcze musze sobie w końcu kupić rower i pozwiedzac te Wasze budowy, czasem załuję, że moje mury już nie rosną Tylko poza rowerem jeszcze jednego mi brakuje... jakby czasu? Olena-kup rower i zwiedzaj,zapraszamy,w końcu to tylko rzut beretem.A z czasem jak mówią-:kto chce to go znajdzie.Chcieć to móc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.06.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 a ja melduję grzecznie.......,ze u mnie jutro panowie murarze rozpoczynają prace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nareszcie........,powodzenia i jak majmniej stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.06.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 aha 26 superr gratulacje i niech się mury pną do góry POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ 12.06.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Serdecznie.Czy moglibyście się podzielić namiarami na jakieś sprawdzone i rzecz jasna, godne polecenia ekipy budowlane oraz kierowników budowy? Z obserwacji wątku wnioskuję iż obieg wszelkich informacji w tej tematyce ma charakter 'PRIV', dlatego z góry dziękuję wszystkim, którzy znajdą prócz chęci - w co nie wątpię, również chwilę czasu na odpowiedź. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.06.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Dzięki, dzięki Dzisiaj panowie wykopali juz rowy pod fundament....ach jakie to piękne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 13.06.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Serdecznie. Czy moglibyście się podzielić namiarami na jakieś sprawdzone i rzecz jasna, godne polecenia ekipy budowlane oraz kierowników budowy?Pozdrawiam Tomasz Tomek-zajrzyj na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 13.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 grzegorzleg no koooooooooope lat! Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 13.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 WITAMY i na wstępie PYTANIE ; 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} 2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI poza tym z chęcią byśmy się wprosili na wasze BUDOWY by na wizji podpatrzyć to i owo POZDRO......... '''' ZACZYNAMY WE WRZEŚNIU '''''' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszp 14.06.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam wszystkich... Jestem na forum nowy i pragnę przywitać wszystkich "starych" forumowiczow. W ostatnim tygodniu otrzymaliśmy z zoną upragnione pozwolenie na budowę i jak większość z Was stroje przed wyzwaniem budowy nowego, własnego domu w Chotomowie (w okolicy ul. Bagiennej). Mam nadzieję ze w przypadku napotkania problemów w przyszłości pomożecie nam swoja wiedzą zarówno teoretyczną jak i praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 14.06.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Lukaszp witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 14.06.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} 2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI 2 lata temu zdecydowaliśmy: 1. brama garażowa Wiśniowski z napędem (biała, segmentowa, na jeden samochód) - działa (odpukać puk, puk) bez zarzutu i do tego w trudnych warunkach, 2. o oknach pisaliśmy tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=262981&highlight=markbud#262981 3. nie mamy ścian 3W. Witaj Lukaszp i powodzenia! Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAWAJKA 18.06.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Rocky - widze, ze u Ciebie wylewki bedzie robila ta sama ekipa co u nas. My wybralismy Eimunda, bo byl polecany na forum Muratora. Nie wiem, byc moze bede pierwsza osoba nie do konca zadowolona z jakosci wykonania, ale niestety tak jest. HAWAJKA a co się dzieje z wylewkami? Jak je pielegnowałaś, mi poradzono polewać wodą, a dziś bądź jutro zlać porządnie i nakryć folią malarską. A odnośnie ekipy Eimunda to jak dla mnie wzór ekipa. Jest ich pięciu kazdy dobrze wie co ma robić, są bardzo dobrze zorganizowani i zgrani. Od godz. 7 do 16 zrobili 180m2 wylewek, posprzątali po sobie i pojechali. Sorki, że dopiero teraz odpisuję. Do tej pory nie mogliśmy znaleźć chwili czasu, by skonfrontować nasze spostrzeżenia z opinią Eimunda. Rocky - w kilku miejscach pokazały się pęknięcia. Mimo tego, że wydaliśmy kasę na plastyfikator i pielęgnowaliśmy wylewki zgodnie z zaleceniami Eimunda tzn. polewaliśmy wodą i przykrywaliśmy folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAWAJKA 18.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody}2. na jakie OKNA i od kogo 3. no i najtrudniejsze z czego ściany 3W z BETONU K.. czy CERAMIKI czesc Pawel i Renia, 1) po długim poszukiwaniu, rozmowach nt Normstahla, Wiśniowskiego, Hormanna, Krispola etc - wybraliśmy Normstahla - brama segmentowa 4250 x 2250 mm, brąz 2) brąz - kolor Meranti, Urzędowski 3) mamy ściany 3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAWAJKA 18.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 witam ponownie, U nas po wykonanym kominku chwila ciszy - od poniedziałku miala wejść ekipa do ocieplenia poddasza przed umówionym terminem, ale teraz jest deficyt na towar, brakuje wełny - może być dostarczona, ale na kolejny poniedziałek, a to już za późno. W takim razie pozostajemy z terminem na połowę sierpnia. Znacie może dobrego glazurnika - na jesieni może byśmy zaczęli robić łazienki i układać gresy na podłogach? A i jeszcze kogoś do układania parkietu by się przydało.... Z GÓRY DZIĘKI ZA NAMIARY MIŁEGO WEEKENDU ŻYCZYMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 18.06.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 grzegorzleg no koooooooooope lat! Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz Ja również wzywałem chyba 3-krotnie pana Krzysztofa do wykonania małego DGP. Pomimo tego jeszcze nie straciłem do niego cierpliwości, co więcej jestem z nim umówiony na zabudowę kominka na początek lipca. Ale widzę, że nie zaszkodzi już zacząć go męczyć telefonami . Gdyby nie był dobry to chyba nie miałby tak napiętego terminarza, więc myślę, że warto poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 18.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 1. na jakie BRAMY GARAŻOWE się decydujecie i od kogo {na 2 samochody} My zdecydowaliśmy się na bramę segmentową Krispol o wymiarach 475x210, którą kupiliśmy wraz z napędem Nice w firmie Coliber z Jabłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 19.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam wszystkich... Jestem na forum nowy i pragnę przywitać wszystkich "starych" forumowiczow. W ostatnim tygodniu otrzymaliśmy z zoną upragnione pozwolenie na budowę i jak większość z Was stroje przed wyzwaniem budowy nowego, własnego domu w Chotomowie (w okolicy ul. Bagiennej). Mam nadzieję ze w przypadku napotkania problemów w przyszłości pomożecie nam swoja wiedzą zarówno teoretyczną jak i praktyczna. Witajcie Łukaszu i Magdo! na jaki projekt się zdecydowaliście? Powodzenia w realizacji! pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.06.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witamy ponownie wspaniałą grupę dla tych co pogrążeni na budowie małe co nieco serdecznie dziękujemy za INFO z poprzedniego Postu o oknach ,bramach itd prosimy o więcej witamy lukaszap i gratulujemy PnB na ul. Bagiennej nomen omen nasza też tak się nazywa tylko w Nieporęcie dziękujemy acha26 za ZAPR... ale jako nas nie było tak więc wprosimy się już wkrótce POZDRO...... dla wszystkich http://img157.imageshack.us/img157/1771/batyk8np.jpg http://img213.imageshack.us/img213/5476/batyk0cx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.06.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam Czy mogli byście napisać jakie macie kominy do kominków? Chodzi mi o to czy z wkładami ceramicznymi,stalowymi czy tylko murowane z samej cegły.Jakie otwory? Wykonawca proponuje nam z samej cegły.Kierownik z wkładem stalowym.Już sama nie wiem jaki wybrać,jaki potrzebny.Wyczytałam ,że do kominków z płaszczem wodnym lepiej dać z wkładem ? Może ktoś z Was mi podpowie co wybrać?Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.06.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 paweł i renia Piękny zachód słońca,zdjęcia super-możemy tylko pomarzyć o takich widokach w tym roku. Ech -takie życie inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts