grzegorzleg 15.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witam po przerwie! Te upały... Na mojej budowie, mam schody i teraz taras... wreszcie, ale mam. Niebawem (od poniedziałku) zabieram się za łazienki. pozdrawiam wszystkich co odpoczywają i tych co budują Życie na forum zamarło..., myślę że na budowach mimo słońca prace trwają Również pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.07.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Qrka grzegorzleg masz rację, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 16.07.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Mimo słońca i upałów prace budowlane postępują.Powoli bo powoli ale zawsze coś.U nas w czwartek właśnie wylali strop i schody na poddasze.Teraz polewanie ,polewanie i polewanie. Qrde, mimo lania wody pojawiły się nam małe pęknięcia.Czy u Was też pojawiały się jakieś rysy. My również pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszp 17.07.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Czesc , Mago, u nas niema jeszcze żadnych pęknięć, bo i nie ma co pękać Kończymy wycinać krzaki i małe drzewka, mamy umówionego elektryka na środę i studniarza na piątek. Umowę z ekipą i kierownikiem podpisujemy w przyszłym tygodniu… jak wszystko dobrze pójdzie na początku sierpnia wylejemy fundamenty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 17.07.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Qrde, mimo lania wody pojawiły się nam małe pęknięcia.Czy u Was też pojawiały się jakieś rysy. też pojawiały się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 17.07.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam obecnych i przyszłych mieszkańców Chotomowa i okolic. Czy ktoś może wskazać, gdzie można szukać działek ok 1000 m2 ? Wskazane byłoby aby znajdowały się niedaleko PKP. Jakie ceny wchodzą w grę w tych rejonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 18.07.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 No zrobiłem poręcz na klatce schodowej oczywiście z pomocą ... bo to co wyglądało łatwo i przyjemnie okazało się niemiłosiernie twarde i skomplikowane Oto fotki aby ożywic nasze forum ... http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/P7142859.jpg http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/P7142861.jpg http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/P7142862.jpghttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/P7142870.jpg http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/P7142871.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 18.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Kończymy wycinać krzaki i małe drzewka, mamy umówionego elektryka na środę i studniarza na piątek. Umowę z ekipą i kierownikiem podpisujemy w przyszłym tygodniu… jak wszystko dobrze pójdzie na początku sierpnia wylejemy fundamenty ! Trzymam kciuki abyście jak najszybciej zaczęli grzegorzleg Qrde,kiedy tak będzie u mnie Schody ładniutkie,poręcze też. Sonal Czy te pęknięcia miałeś małe czy duże?U mnie pojawiły sie nad wykuszem i nad wejsciem.Oba te miejsca są niżej niż reszta stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 18.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Czesc , Mago, u nas niema jeszcze żadnych pęknięć, bo i nie ma co pękać Kończymy wycinać krzaki i małe drzewka, mamy umówionego elektryka na środę i studniarza na piątek. Umowę z ekipą i kierownikiem podpisujemy w przyszłym tygodniu… jak wszystko dobrze pójdzie na początku sierpnia wylejemy fundamenty ! Witam, lukaszp, czy mógłbyś podać namiary na swojego elektryka i studniarza? z jakimi kwotami trzeba liczyć się przy tego typu operacjach. Potrzebuję tych dwóch fachowców dopiero na jesieni, ale chciałabym już mieć ich namiary w kalendarzu. pozdrawiam i z góry dziękuję Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 18.07.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 No zrobiłem poręcz na klatce schodowej oczywiście z pomocą ... bo to co wyglądało łatwo i przyjemnie okazało się niemiłosiernie twarde i skomplikowane Oto fotki aby ożywic nasze forum ... gratuluję postępów. Tak zaawansowane prace wskazują na to, że niedługo imprezka parapetowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszp 19.07.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 grazia111, namiery na elektryka i studniarza wraz z opisem kosztow wyslalem na priv'a pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 19.07.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 mago -> pekniecia byly powierzchowne tzn. do 0,5 cm głebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia111, namiery na elektryka i studniarza wraz z opisem kosztow wyslalem na priv'a .pozdrawiam lukaszp -czy możesz namiary przesłac też do mnie?Dzięki Sonal-czy to znaczy,że takie pęknięcia są dopuszczalne?Może beton za mocny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia 111 Kiedy ruszasz z budową? Ekipa i kierownik wybrani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary Brzozowski 20.07.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia111, namiery na elektryka i studniarza wraz z opisem kosztow wyslalem na priv'a pozdrawiam Łukasz, czy możesz mi również przesłać na priva namiary na studniarza i elektryka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 20.07.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia 111 Kiedy ruszasz z budową? Ekipa i kierownik wybrani? Z początkiem lipca złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Poinformowano nas, że okres oczekiwania na wydanie pozwolenia to 65 dni! plus upełnomocnienie się i zgłoszenie budowy, to wychodzi, że rozpoczęcie budowy nastąpi z początkiem października. Mamy cichą nadzieję, że będzie to chociaż w połowie września... Z ekipą podpisaliśmy już umowę, pan kierownik już ustalony tylko te formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 20.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia111, namiery na elektryka i studniarza wraz z opisem kosztow wyslalem na priv'a pozdrawiam jeszcze nic nie dotarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary Brzozowski 20.07.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 grazia111, namiery na elektryka i studniarza wraz z opisem kosztow wyslalem na priv'a pozdrawiam jeszcze nic nie dotarło do mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.07.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Z początkiem lipca złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Poinformowano nas, że okres oczekiwania na wydanie pozwolenia to 65 dni! plus upełnomocnienie się i zgłoszenie budowy, to wychodzi, że rozpoczęcie budowy nastąpi z początkiem października. Mamy cichą nadzieję, że będzie to chociaż w połowie września... Strasznie długo Może powinni zatrudnić więcej osób od pozwoleń,skoro się nie wyrabiają Czyżby taki bummm budowlany?A może okres urlopowy i nie chce się im popracować.Przecież z naszych podatków są opłacani i migiem powinni nas obsługiwać a nie szukać pretekstu aby tylko "umilić inwestorom życie"Kiedy w tym kraju będzie w końcu normalnie Miejmy nadzieję ,ze dostaniesz wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary Brzozowski 21.07.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A ja chciałbym się pochwalić, że w dniu dzisiejszym odebraliśmy upragnione i dłuuugo oczekiwane pozwolenie na budowę.Dokumenty złozyliśmy 15 maja.Nawet nie zdawaliśmy sobie z Żoną Elizą sprawy, że ten papierek tak może cieszyć. Oczekujący na pozwolenie, pamiętajcie- warto czekać. Przy okazji, czy mógłbym prosić o namiary na Pana od studni i na Pana elektryka by załozył skrzynkę.DziękujęC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts