mago 21.07.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A ja chciałbym się pochwalić, że w dniu dzisiejszym odebraliśmy upragnione i dłuuugo oczekiwane pozwolenie na budowę. Dokumenty złozyliśmy 15 maja. Nawet nie zdawaliśmy sobie z Żoną Elizą sprawy, że ten papierek tak może cieszyć. Oczekujący na pozwolenie, pamiętajcie- warto czekaćC Cezary -gratuluję Wam,teraz jak najszybciej do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 21.07.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A Janówek możecie polubić???? Bo chętnie się podłączę do tej grupy. Gdzieś tam w międzyczasie pojawił się link do pomp ciepła - czy ktoś z was zamontował już taki system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 21.07.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Przy okazji, czy mógłbym prosić o namiary na Pana od studni i na Pana elektryka by załozył skrzynkę. Dziękuję C namiary na studniarza który kopał moim sąsiadom znajdziesz u Ponichtery (skład bud.) elektryk który mnie obsłużył - 506 151 959 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 21.07.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Z początkiem lipca złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Poinformowano nas, że okres oczekiwania na wydanie pozwolenia to 65 dni! plus upełnomocnienie się i zgłoszenie budowy, to wychodzi, że rozpoczęcie budowy nastąpi z początkiem października. Mamy cichą nadzieję, że będzie to chociaż w połowie września... Strasznie długo Może powinni zatrudnić więcej osób od pozwoleń,skoro się nie wyrabiają Czyżby taki bummm budowlany?A może okres urlopowy i nie chce się im popracować.Przecież z naszych podatków są opłacani i migiem powinni nas obsługiwać a nie szukać pretekstu aby tylko "umilić inwestorom życie"Kiedy w tym kraju będzie w końcu normalnie Miejmy nadzieję ,ze dostaniesz wcześniej Kłopoty personalne podobno mają w starostwie.... Nie chcą zatrudniać więcej osób, bo za dużo komplikacji formalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 21.07.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A ja chciałbym się pochwalić, że w dniu dzisiejszym odebraliśmy upragnione i dłuuugo oczekiwane pozwolenie na budowę. Dokumenty złozyliśmy 15 maja. Nawet nie zdawaliśmy sobie z Żoną Elizą sprawy, że ten papierek tak może cieszyć. Oczekujący na pozwolenie, pamiętajcie- warto czekać. Przy okazji, czy mógłbym prosić o namiary na Pana od studni i na Pana elektryka by załozył skrzynkę. Dziękuję C No serdecznie gratuluję! Tylko od 15 maja do 21 lipca, to baaardzo długo trwało! Czy po pierwszym sprawdzeniu dokumentów, czegoś Wam brakowało i musieliście uzupełniać? G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 21.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A Janówek możecie polubić???? Bo chętnie się podłączę do tej grupy. Gdzieś tam w międzyczasie pojawił się link do pomp ciepła - czy ktoś z was zamontował już taki system? Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 21.07.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Przy okazji, czy mógłbym prosić o namiary na Pana od studni i na Pana elektryka by załozył skrzynkę. Dziękuję C namiary na studniarza który kopał moim sąsiadom znajdziesz u Ponichtery (skład bud.) elektryk który mnie obsłużył - 506 151 959 Czy możesz podać koszty z jakimi trzeba się liczyć przy tych dwóch operacjach? Oczywiście, jeśli nie jest to tajemnicą Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 22.07.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 doprowadzenie prądu na działke ze skrzynki odległej o około 25 m kosztowało mnie 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 doprowadzenie prądu na działke ze skrzynki odległej o około 25 m kosztowało mnie 1600 zł Dziękuję za informację. U nas będzie podobna odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 22.07.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 musze uzupełnić ze mam 16 kW więc kabel kosztował swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Wpadłam przez przypadek na tutejsze forum. U mnie świeżo po wykonaniu przyłącza. Skrzynka enei 135m od mojego domu, kabel aluminiowy-4x35 -2400zł, miedzieny -koszt ok.27złnetto za kabel.sama skrzynka- 280zł, robocizna-1000, koparka 650zł. horor!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.07.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 musze uzupełnić ze mam 16 kW więc kabel kosztował swoje Rozumiem, że zapłaciłeś 1600 za zrobienie prowizorki? Kabel? coś musiałeś jeszcze do tego dokupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.07.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Wpadłam przez przypadek na tutejsze forum. U mnie świeżo po wykonaniu przyłącza. Skrzynka enei 135m od mojego domu, kabel aluminiowy-4x35 -2400zł, miedzieny -koszt ok.27złnetto za kabel.sama skrzynka- 280zł, robocizna-1000, koparka 650zł. horor!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 23.07.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 A Janówek możecie polubić???? Bo chętnie się podłączę do tej grupy. Gdzieś tam w międzyczasie pojawił się link do pomp ciepła - czy ktoś z was zamontował już taki system? Witaj carpedijem w grupie Co do pompy ciepła to my mamy zamiar zakładać w tym lub przyszłym roku,raczej w przyszłym.Wszystko zależy jak dalej będą szły prace budowlane.Jesteśmy na nią zdecydowani,drogo ale może przyszłościowo......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania k 23.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam po postach w grupie wnioskuję że prace budowlane w toku mam do sprzedania za symboliczną kwotę skrzynkę budowlaną elektryczną. Na dzień dzisiejszy mam już docelowy prąd na działce i prace wykończeniowe w toku pozdrawiam Ania K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary Brzozowski 24.07.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 A ja chciałbym się pochwalić, że w dniu dzisiejszym odebraliśmy upragnione i dłuuugo oczekiwane pozwolenie na budowę. Dokumenty złozyliśmy 15 maja. Nawet nie zdawaliśmy sobie z Żoną Elizą sprawy, że ten papierek tak może cieszyć. Oczekujący na pozwolenie, pamiętajcie- warto czekać. Przy okazji, czy mógłbym prosić o namiary na Pana od studni i na Pana elektryka by załozył skrzynkę. Dziękuję C No serdecznie gratuluję! Tylko od 15 maja do 21 lipca, to baaardzo długo trwało! Czy po pierwszym sprawdzeniu dokumentów, czegoś Wam brakowało i musieliście uzupełniać? G. tak, musieliśmy uzupełniać dokumenty o kilka punktów, różnej skali ważności, tak czy owak Oni nie są chętni by oddać to przed upływem 65 dni. W którym miejscu się budujesz??, bo my na Polnej w okolicach ulicy Kisielewskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 24.07.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 [/b]grazia111zajrzyj na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.07.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 musze uzupełnić ze mam 16 kW więc kabel kosztował swoje Rozumiem, że zapłaciłeś 1600 za zrobienie prowizorki? Kabel? coś musiałeś jeszcze do tego dokupować? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 01.08.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Nikt tu nie pisze......Tyle pracy? - czy temperatura Was wykończyła?Tak czy inaczej pozdrowienia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 witamy:lol: napiszcie prosze swoje opinie albo {CO WYBRAĆ } :- ? - ekipę do postawienia stanu surowego otwartego z ich materiałem - czy ekipe tylko do ROBOTY - no i czy 160 K. za dom 160+33 m2 to nie za wiele - A I JESZCZE JEDNO PODZIELCIE SIĘ SWOIMI NAMIARAMI NA EKIPY bo staramy sie zacząć jeszcze we WRZEŚNIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts