grazia111 02.08.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 tak, musieliśmy uzupełniać dokumenty o kilka punktów, różnej skali ważności, tak czy owak Oni nie są chętni by oddać to przed upływem 65 dni. W którym miejscu się budujesz??, bo my na Polnej w okolicach ulicy Kisielewskiego... bardzo długo oglądaliśmy i decydowaliśmy się na działkę w okolicach Kisielewskiego. Aż za długo pewnie dlatego w efekcie kupilismy dzialkę przy Baśniowej (tj. w ciemnym lesie). pozdrawiam Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 02.08.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witamy:lol: napiszcie prosze swoje opinie albo {CO WYBRAĆ } :- ? - ekipę do postawienia stanu surowego otwartego z ich materiałem - czy ekipe tylko do ROBOTY - no i czy 160 K. za dom 160+33 m2 to nie za wiele - A I JESZCZE JEDNO PODZIELCIE SIĘ SWOIMI NAMIARAMI NA EKIPY bo staramy sie zacząć jeszcze we WRZEŚNIU Serdecznie gratuluję planów rozpoczęcia budowy jeszcze w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 dziękujemy za ciepłe słowa GRAZIA 111 my też się bardzo cieszymy bo w końcu po tylu miesiącach na forum i we wspaniałej Grupie i my RUSZAMY { jak złapiemy ekipe} wiedzy teoretycznej nam nie brakuje a jak będziemy mieli Problem to i tak nasz Komputer i Forum Muratora nas Uratuje POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni ) prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 05.08.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 witamy:lol: napiszcie prosze swoje opinie albo {CO WYBRAĆ } :- ? - ekipę do postawienia stanu surowego otwartego z ich materiałem - czy ekipe tylko do ROBOTY - no i czy 160 K. za dom 160+33 m2 to nie za wiele - A I JESZCZE JEDNO PODZIELCIE SIĘ SWOIMI NAMIARAMI NA EKIPY bo staramy sie zacząć jeszcze we WRZEŚNIU My wybraliśmy ekipę bez materiałów. Trochę trudniej, ale ja, tzn. żeńska część naszego związku jestem teraz na urlopie wychowawczym i uważam, że znajdę jeszcze na tyle czasu i sił, żeby zajmować się kupnem materiałów, negocjacjami itp. Nie wiem, czy udałoby się to zrobić, gdybyśmy oboje pracowali zawodowo 160 K za 160+33 a konkretnie za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 grazia 111 poleciało na PRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 08.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ale jazda Wczoraj na budowę wezwaliśmy konstruktora naszego domu,ponieważ chłopcy stwierdzili ,ze mojego dzchu nie da się zrobić zgodnie z projektem. Konstruktor zjawil sie w ciągu 2-godzin i po obejrzeniu na miejscu budowy projektu i dachu stwierdził,że PROJEKT DACHU SPIEPRZONY Lukarny i koszowe wiszą w powietrzu niczym nie podparte a dach zapojektowany niby pod dachówkę cementową.O zgrozo.Sam nie potrafił nic sensownego ekipie doradzić,nie wie jak rozwiązać problem Dał wolną rękę w wykonaniu dachu zgodnie ze sztuką budowlaną mojej ekipie i ma zjawić się jak dach zostanie wykonany i zrobić stosowny wpis w dzienniku. Jak można sprzedawać projekt niezgodny z rzeczywistością??????????????,ze żle obliczoną więżbą??????? Co ja powinnam w takiej sytuacji ZROBIC?Muszę dokupić dodatkowe krokwie ,jakieś deski-HORROR. Podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 08.08.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 krokwie i deski, powiadasz? to interesujące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 08.08.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 SONAL Tak,tak bardzo interesujące...,kto wie może się odezwę W tej chwili z dnia na dzien może się okazać czego brakuje ,ponieważ koszowe i lukarny robione są bez projektu czyli tak aby daszki nie zawaliły się w przyszłości komuś na głowę. Wychodzi na to,że moja ekipa z dachami obeznana jest lepiej niż konstruktor.Wszystko teraz w ich rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 08.08.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Kilka dni temu kupiłem działkę w Chotomowie przy u. Obrońców Modlina , ok 1200 m2; narazie daję papiery o warunki zabudowy no i szukamy z żonką projektu domu. Jest dużo ale bez poprawek ani rusz, podoba się nam projekt z Archona http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f Proszę o opinię co do projektu. Jak już załatwię sprawy papierkowe to chciałbym zacząć budowę na wiosnę 2007 roku.Narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 08.08.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Kilka dni temu kupiłem działkę w Chotomowie przy u. Obrońców Modlina , ok 1200 m2; narazie daję papiery o warunki zabudowy no i szukamy z żonką projektu domu. Jest dużo ale bez poprawek ani rusz, podoba się nam projekt z Archona http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f Proszę o opinię co do projektu. Jak już załatwię sprawy papierkowe to chciałbym zacząć budowę na wiosnę 2007 roku. Narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 09.08.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Robiii - a witam sąsiada, gdzie na Obrońców kupiliście działkę? A nuż naprzeciwko nas? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 09.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Cześć MaciekNo nie wiem czy naprzeciwko ale sądząc po mapce to niedaleko Ciebie.Jak jest Obrońców i kilka budujących się domów (1 taki nowoczesny, 2 takie same i jeszcze 1) i przerwa a na końcu zaczęta budowa. To w tej przerwie kupiłem działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 09.08.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 POMPY CIEPŁA z grupy Chotomów - odezwijcie się proszę. Może na priv albo załóżmy jakiś nowy temat... Łatwiej nam może będzie podyskutowac tak lokalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 09.08.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Robiii - ten nowoczesny to nasz... To znaczy jeszcze przed następną poprzeczną drogą, przez płot z ostatnią budową? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 09.08.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 [/b]Maciek - masz racje Kupiłem działkę przed poprzeczną drogą (w której ponoć jest gaz) a dokładnie przed tym domem co zaczeli niedawno stawiać. Więc można rzecz że prawie sąsiedzi. A apropo gazu nie wiesz kiedy będzie gaz na naszej ulicy bo zastanawiam się nad sposobem ogrzewania ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 10.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Kilka dni temu kupiłem działkę w Chotomowie przy u. Obrońców Modlina , ok 1200 m2; narazie daję papiery o warunki zabudowy no i szukamy z żonką projektu domu. Jest dużo ale bez poprawek ani rusz, podoba się nam projekt z Archona http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m429c3e4e9158f Proszę o opinię co do projektu. Jak już załatwię sprawy papierkowe to chciałbym zacząć budowę na wiosnę 2007 roku. Narazie Witam, nowego przyszłego mieszkańca Chotomowa! Projekt bardzo sympatyczny i funkcjonalny. Kiedy planujecie zakup projektu i przygotowywanie formalności do budowy? pozdrawiam Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 10.08.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 SONAL Tak,tak bardzo interesujące...,kto wie może się odezwę W tej chwili z dnia na dzien może się okazać czego brakuje ,ponieważ koszowe i lukarny robione są bez projektu czyli tak aby daszki nie zawaliły się w przyszłości komuś na głowę. Wychodzi na to,że moja ekipa z dachami obeznana jest lepiej niż konstruktor.Wszystko teraz w ich rękach Mago! to skandaliczne, żeby projekt miał takie niedociągnięcia Z którego biura kupowałaś projekt? pozdrawiam grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 10.08.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Robiii - info o gazie wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 10.08.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 [/b]Maćkudzięki za info o gazie, bardzo mnie tym ucieszyłeś. Zastanawia mnie jeszcze czy gmina pozwala na ogrzewanie drewnem lub eko-groszkiem, paletami. PS w wolnej chwili bywam na http://www.kurnik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts