mago 11.08.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 SONAL Tak,tak bardzo interesujące...,kto wie może się odezwę W tej chwili z dnia na dzien może się okazać czego brakuje ,ponieważ koszowe i lukarny robione są bez projektu czyli tak aby daszki nie zawaliły się w przyszłości komuś na głowę. Wychodzi na to,że moja ekipa z dachami obeznana jest lepiej niż konstruktor.Wszystko teraz w ich rękach Mago! to skandaliczne, żeby projekt miał takie niedociągnięcia Z którego biura kupowałaś projekt? pozdrawiam grażyna Projekt kupiony w Centralnym Ośrodku Informacji o Budownictwie Jednorodzinnym Warszawa ul.Bartycka 26 paw.B Domek -HANIA COIB 007 Projekt z ich pracowni. Ten dach to jedna wielka pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 11.08.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Byłem tam z żona szukać projektu, panie starsze nie za bardzo pomagały nam w wyborze, pokazała jeden segregator na wąskie działki (bo taką mamy) potem dała kilka katalogów i poszukajcie sobie - a wczesniej powiedziałem j ej co chcemy , ile metrów , ile pokoi itd.Obsługo mi nie podeszła i nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.08.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Byłem tam z żona szukać projektu, panie starsze nie za bardzo pomagały nam w wyborze, pokazała jeden segregator na wąskie działki (bo taką mamy) potem dała kilka katalogów i poszukajcie sobie - a wczesniej powiedziałem j ej co chcemy , ile metrów , ile pokoi itd. Obsługo mi nie podeszła i nic nie znalazłem. My szukaliśmy w grudniu i styczniu.Obsługa była niezla chociaż wiecznie tłum ludzi chcących kupić projekt.Do samej obsługi to właściwie nie mam zastrzeżeń.Teraz może jest inaczej.Jedna z tych pań jest własnie architetką tego właśnie budynku.Zastanawiam się tylko czy one wiedziały ,ze dach w ich projekcie to niedoróba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 12.08.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Pozdrowienia dla Wszystkich Życzę dużo sił dla tych co nie odpoczywają i dobrego wypoczynku dla tych co nabierają sił do budowy Pozdrawiam GRUPĘ NIEPORĘT I OKOLICE http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&start=120&postdays=0&postorder=asc&highlight=Widzę tu ludzi z naszej grupy ... o nawet prężnie działają! To jest ... unnia personalna ... No mapkę też fajną mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lewkonia 13.08.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam! Jestem tu zupelnie nowy. Naszym celem jest "Dom w Lewkoniach" 177,5 m2. Czy ktos z tej grupy budowal lub tez buduje taki dom. Chetnie poslucham i skorzystam z porad. Bardzo interesuja mnie wasze doswiadczenia z instalacjami i wykanczaniem domu. pzdr Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 13.08.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witaj Lewkonia! Jeśli chodzi o wybór projektu, to my poszliśmy na łatwiznę. Żadnego łażenia po biurach projektowych! znaleźliśmy w internecie i zamówiliśmy. Przyszedł pocztą. Znamy dzięki forum kilka osób, które budują według tego projektu i nie mają żadnych zastrzeżeń. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lewkonia 13.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Hey! Przepraszam nie wyrazilem sie zbyt jasno . Domek juz stoi, teraz tylko trzeba go wykonczyc, dopiescic ... Dlatego min. pytalem o instalacje i wykonczenie. Tak oto wyglada na chwile obecna. http://bozawola.w.interia.pl/2.jpg widok z płn-zach http://bozawola.w.interia.pl/4.jpg widok z wsch http://bozawola.w.interia.pl/8.jpg i z poł-wsch pzdr Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 14.08.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam Grupę, Będę miał przyjemność budować domek na pograniczu Jabłonny i Chotomowa ale nurtuje mnie jedna sprawa: 1. Kupiłem od gościa 1000 metrów 2. Zrobiłem podkład geodezyjny i jak byk widac przed moją brama drogę 6 metrową 3. W gminie na planach widoczna jest droga 8 metrowa Moje pytania brzmią: - czy to oznacza, że faktycznie kupuję 900ileśtam metrów ?? - sprzedający wprowadza mnie w błąd mówiąc, że działka jest 1000 metrowa ?? - geodeci nie wykonali sumiennie swojej pracy - wytyczyli działkę "wchodząca" na drogę ?? - geodeci wytyczyli działke OK, jednak później ktoś przyjdzie i zabierze mi 1 metr działki ?? - geodeci wytyczyli działkę OK, jednak póżniej ktoś przyjdzie i odkupi 1 metr działki ?? jednak w przypadku dwóch ostatnich punktów: - co z ogrodzeniem ?? - co z "za blisko" postawionym budynkiem ?? - po jakiej cenie odkupią ?? wiem, kilka pytan jest mocno prowokacyjnych ale mysle, mysle i nie mam pojęcia dlaczego na jednym planie jest tak, na drugim siak - a gość sprzedaje mi jeszcze co innego. Aha - a co z sasiadami którzy już postawili domy i ogrodzenia ?? Droga będzie biegla slalomem ?? Tylko nie piszcie proszę, żebym poczytał sobie przepisy i ustalenia. Plany zagospodarowania i mapki. To już zrobilem. I wiem że będzie droga 8 metrowa. i juz. O to nie mam pretensji (nawet to lepiej niż 6 metrów - przynajmniej będę mógł się z sąsiadem wyminąć chodzi mi o fakt, że jedni tak grodzą, inni inaczej, ja w umowie mam 1000 metrów, które tak naprawdę to 970 metrów. dlaczego ktoś "zabiera mi" kawałek mojej posesji.... (Oczywiście "zabiera" to prowokacja ) dla ułatwienia - chodzi mi o ulicę Polną (od Kisielewskiego) i ulicę (prawie) na przeciwko - ul. Osiedlową. Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 15.08.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam, ja też kupiłam drogę, ale świadomie. U nas też jest tak (Janówek), że kupiliśmy 1000m - w tym 700m działki i 300m drogi. I na obie rzeczy są dwie różne księgi wieczyste. Sprawdzałeś jak masz urządzoną KW? Co jest napisane w księgach wieczystych? Być może to jest wiążące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 hmmm, no wlasnie.ale moje pytanie brzmi; Po co mi droga ??hi hiZ jednej strony po nic, z drugiej - bo musze jakos dojeżdżać do posesji... ale za tyle pieniedzy ??brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 15.08.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Nie wiem po co. U nas droga należy do chyba 10 osób. A jakby "cośtam kiedyś" się rozwijało to gmina może ją wykupić od nas. Za ile - nie wiem i w sumie nie spędza mi to snu z oczu. Sprawa jest czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.08.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Hej Lewkonia. O projekcie pisałam odnośnie posta Mago. Zazdroszczę Lewkonia tak zaawansowanych prac budowlanych Niestety odnośnie wykończenia i instalacji nie mogę jeszcze doradzać. Dopiero dostałam pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.08.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Tinus i Linka wszystko wyjdzie na jaw przy okazji adaptacji projektu u architekta. pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 >> Grazia111 Na jaw ?? A jest coś jeszcze o czym nie wiem ?? hmmm... Czarno to widze, musze chyba zajrzeć do Starostwa i ogarnąć to z paniami popijajacymi kawe. Kruca fix - jak sie nie dowiem o idei takich działań to chyba nigdy nie wytłumacze tego mojej drugiej połowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 16.08.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam Grupę, Będę miał przyjemność budować domek na pograniczu Jabłonny i Chotomowa ale nurtuje mnie jedna sprawa: 1. Kupiłem od gościa 1000 metrów 2. Zrobiłem podkład geodezyjny i jak byk widac przed moją brama drogę 6 metrową 3. W gminie na planach widoczna jest droga 8 metrowa Moje pytania brzmią: - czy to oznacza, że faktycznie kupuję 900ileśtam metrów ?? - sprzedający wprowadza mnie w błąd mówiąc, że działka jest 1000 metrowa ?? - geodeci nie wykonali sumiennie swojej pracy - wytyczyli działkę "wchodząca" na drogę ?? - geodeci wytyczyli działke OK, jednak później ktoś przyjdzie i zabierze mi 1 metr działki ?? - geodeci wytyczyli działkę OK, jednak póżniej ktoś przyjdzie i odkupi 1 metr działki ?? jednak w przypadku dwóch ostatnich punktów: - co z ogrodzeniem ?? - co z "za blisko" postawionym budynkiem ?? - po jakiej cenie odkupią ?? wiem, kilka pytan jest mocno prowokacyjnych ale mysle, mysle i nie mam pojęcia dlaczego na jednym planie jest tak, na drugim siak - a gość sprzedaje mi jeszcze co innego. Aha - a co z sasiadami którzy już postawili domy i ogrodzenia ?? Droga będzie biegla slalomem ?? Tylko nie piszcie proszę, żebym poczytał sobie przepisy i ustalenia. Plany zagospodarowania i mapki. To już zrobilem. I wiem że będzie droga 8 metrowa. i juz. O to nie mam pretensji (nawet to lepiej niż 6 metrów - przynajmniej będę mógł się z sąsiadem wyminąć chodzi mi o fakt, że jedni tak grodzą, inni inaczej, ja w umowie mam 1000 metrów, które tak naprawdę to 970 metrów. dlaczego ktoś "zabiera mi" kawałek mojej posesji.... (Oczywiście "zabiera" to prowokacja ) dla ułatwienia - chodzi mi o ulicę Polną (od Kisielewskiego) i ulicę (prawie) na przeciwko - ul. Osiedlową. Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam ja buduję się qwłaśnie na Osiedlowej i z tego co mi wiadomo wszyscy ktorzy mają tu działki mają takze udział w drodze tzn. nabyli działkę 1000 m2 + 1/28 bodajże cześć owej 6 metrowej drogi. Fakltycznie w planie zagospodarowania stoi ze droga ma 8 m ale mój sasiad robił wywiad i ponoć nie zabiorą nam tego metra z każdej strony (zauważ ze niektórzy mają już docelowe ogrodzenie-jakież by to były koszty!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 U nas droga należy do chyba 10 osób. A jakby "cośtam kiedyś" się rozwijało to gmina może ją wykupić od nas. Nie liczyłabym na to, bo po co gminie Wasza droga? Żeby mieć większe wydatki na utrzymanie dróg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 17.08.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Po co gminie nasza droga ? Nie wiem - chyba tylko żeby mieć ją w papierach, bo jeśli chodzi o utrzymanie i remonty to i tak gmina to robi. (Juz siebie wyobrażam jak przyjeżdżam traktorem i łatam dziury w asfalcie...) Oczywiście ja ja będę odśnieżał ale jeśli chodzi o remonty to jednak gmina..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 17.08.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 W zasadzie nie interesuje mnie "po co gminie nasza droga" - był to tak marginalny wydatek, że mogę ją sobie zachować chociażby po to, żeby się innym chwalić, że mam drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 17.08.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 U nas jest jeszcze inaczej. Mamy drogę na współwłasność z pozostałymi dwudziestoma kilkoma osobami. problem pojawia się wówczas, gdy tych blisko trzydziestu współwłaścicieli musi się spotkać jednego dnia o jednej porze, żeby podpisać jakieś papiery, dotyczące tejże drogi G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lewkonia 18.08.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Hey!!! Czy jest tu ktos kto montowal sobie pompe ciepla lub tez nosi sie z takim zamiarem? Chetnie o ile to by bylo mozliwe spotkalbym sie z taka osoba nie tylko na piwko ale i po to zeby wymienic sie pogladami lub tez posluchac doswiadczen. Sorry, probowalem poszukac czegos na forum ale po wpisaniu hasla " pompa ciepla" wyskakuje tyle tego, że ło matko ... Ja mysle o zasilaniu typu woda-woda. pzdr Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts