Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

grzegorzleg no koooooooooope lat!

Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... :o

No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych

Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu

Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz

Olena macie już zrobiony kominek? grzegorzleg nie masz pecha - widać, że jest to normalna praktyka tego pana. Umówiony byłem na początek lipca, a do dnia dzisiejszego nie mam zrobionego kominka. Raz tylko przyjechali jacyś podwykonawcy i taki rozgrzebany kominek stoi po dziś dzień. Maciek Ślimak a jak u Ciebie to wyszło?

K woli uczciwości tylko dodam, że pan zawsze odbiera telefony, przeprasza i umawia się na nastepny termin. Ze mną już tak jakieś 10 razy, a może i więcej... Drugi raz nie skorzystam z usług firmy Arskom, mam dość :evil:.

A tu jeszcze na dodatek proszę, co znalazłem w wyszukiwarce: Uważajcie na firmę ARSKOM! - kominki

Macie może namiary na jakiegoś solidnego wykonawcę?

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

grzegorzleg no koooooooooope lat!

Troszkę mnie przestraszyłes z tymi terminami pana Krzysztofa... do nas miał przyjść jakoś w połowie miesiąca, połowa już tuż tuż... :o

No i stało się .. jednak mam pecha - pan Krzysztof nie dotrzymał następnego terminu A jeszcze rano dzwoniłem i usłyszałem "..za 40 minut będę u pona.." a termin był "sztywny" ale robota mała - zamontować dwa strażaki i parę drzwiczek rewizyjnych

Więc zrobi to ktoś inny - szkoda tylko straconego czasu

Tak to jest jak wykonawcy chcą ugryść wszystko na raz

Olena macie już zrobiony kominek? grzegorzleg nie masz pecha - widać, że jest to normalna praktyka tego pana. Umówiony byłem na początek lipca, a do dnia dzisiejszego nie mam zrobionego kominka. Raz tylko przyjechali jacyś podwykonawcy i taki rozgrzebany kominek stoi po dziś dzień. Maciek Ślimak a jak u Ciebie to wyszło?

K woli uczciwości tylko dodam, że pan zawsze odbiera telefony, przeprasza i umawia się na nastepny termin. Ze mną już tak jakieś 10 razy, a może i więcej... Drugi raz nie skorzystam z usług firmy Arskom, mam dość :evil:.

A tu jeszcze na dodatek proszę, co znalazłem w wyszukiwarce: Uważajcie na firmę ARSKOM! - kominki

Macie może namiary na jakiegoś solidnego wykonawcę?

Jeśli chodzi o tą sprawę to na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Są zamontowane wkłady( 2 szt -dom to bliżniak) - zapłacone 2 x 3500 minus bonifikata za nieterminoeą robotę 5% tj 350 zł, a więc razem 7000 - 350 = 6650

Jedna sztuka wyszła mi więc 3325 zł Ale nie mam faktury ani gwarancji, bo mieli wysłać lub podrzucić -wzieli wszystkie dane

Zleciłem im ustawienie "kominiarzy" na kominie oraz montaż wyczystek jak będą podrzucać fakturę i gwaraancję i od tego czasu już się nie spodkaliśmy mimo kolejnych terminów (pisałem o tym już)

Wyczystki kupiłem i zamontowałem sam a "kominiarze" zamontował budowlaniec przy okazji - chciał na piwo - dałem 20zł

MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście

serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY :wink: :lol: :lol: :wink: }

POZDRO.....

Czyżby to znaczyło ,że już macie wybraną ekipę? :lol: :) :) :) :) :)

Najbliżej macie Zakpol,mają niezłe bloczki fundamentowe,stal ,ostatnio dokupowaliśmy na taras.A ceny?No cóż -pogalopowały w górę w ciągu ostatnich dwóch miesięcy,więc trudo opierać się na tym ile my płaciliśmy.

Poza Maxem-220 i deskami, większośc towaru braliśmy od nich.

Stronka średnia, ale człowiek z którym rozmawiałam - konkret. Chwilowo mogą być poza zasięgiem, bo mają jakąś robotę w Ełku. http://www.pamar.waw.pl

Tak, ruszyliśmy. W pewnym sensie. Od rana zwozili mi maxa na działkę (z przygodami oczywiście - ciężarówka się zakopała bo było mokro). A ekipa miała być na 9 rano..... i może będzie na 9 wieczór. A jak nie to k*** namiocik pod pachę i będę tam nocować i pilnować mojego nieposkładanego domu. :x :x :x

Witam,

Tak jak Paweł i Renia :-) równiez planujemy odpalenie betoniarek na wrzesień ale mam kilka pytań:

1, czy jest sens robić kompleksową instalacje gazową (budynek przy Osiedlowej - ok Kisielewskiego) - gazu nie ma (działka w szczerym polu) ale może kiedyś będzie....

2, kiedy kopać szambo (równocześnie z fundamentami (ta sama koparka...) - i jakie polecacie (rodzina 2+2)

3, co sądzicie o grzejnikach kanałowych- mam w planie ogrzewanie podłogowe ale gdzieniegdzie chce położyć panele/drewno - w związku z tym może rurki w ścianach ?? Ma ktoś o tym pojęcie ??

4, Co lepsze ? Porotherm czy moze bloczki ??

Pozdrawiam

Tinus

EKIPA POSZUKIWANA

Czy życie nie jest piękne? :-? Czekam na swoją ekipę już (a może tylko) 3 dni. Co najgorsze, zgodnie z umową, materiał już mają na placu. A dzisiaj (drugi termin rozpoczęcia) pan szef ekipy nawet nie odbiera telefonu. W związku z tym, please, podzielcie się jakimiś namiarami na ekipy do stanu surowego i ew. dachu, bo jak nie, to sama będę się musiała uczyć murowania.

EKIPA POSZUKIWANA

Czy życie nie jest piękne? :-? Czekam na swoją ekipę już (a może tylko) 3 dni. Co najgorsze, zgodnie z umową, materiał już mają na placu. A dzisiaj (drugi termin rozpoczęcia) pan szef ekipy nawet nie odbiera telefonu. W związku z tym, please, podzielcie się jakimiś namiarami na ekipy do stanu surowego i ew. dachu, bo jak nie, to sama będę się musiała uczyć murowania.

Ostatnio na bieżąco z ekipami są Paweł i Renia.Może maja jakieś namiary na wolne ekipy.

ai jeszcze jedna sprawa albo dwie

1. Czy ktoś z Forumowiczów w ostatnim okresie czasu sprzedawał swoje mieszkanie ????????? :lol: :lol: :lol:

My planujemy to zarobić w Marcu i chcieli byśmy wiedzieć co nas czeka, czy rzeczywiście jest :wink: "najazd Tatarów" :wink: ,jak wielkie potrafi być zainteresowanie ITD......

serdeczne dzięki za INFO......

2. a teraz coś do szanownych Kobiet

- jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hi hi - z tego co wiem to poczęta już jest. A jak nie to chyba najlepiej w jakiś romantyczny letni wieczór pod księżycem (uwaga na nerki). A moja znajoma rodziła w Wawie naprzeciwko miśków i sobie chwaliła.

Jeśli chodzi o mieszkania to jest kołomyja. Nie kupowaliśmy, ale wiem z pewnego źródła, że sprzedający (w tej sytuacji WY) potrafią z dnia na dzień windować cenę, bo takie zainteresowanie. Więc przygotujcie się raczej na najazd...

jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Poczęcie?????? :wink: :p :p :p :p

Paweł nie tak szybko,niech najpierw jedna się urodzi............ :D :lol: :lol: :) :) :) :) :) :) :) :)

A miejsce na poczęcie .....hmmmm....każde dobre gdzie Wam będzie miło i przyjemnie :wink: [/url]

Po co gminie nasza droga ?

Nie wiem - chyba tylko żeby mieć ją w papierach, bo jeśli chodzi o utrzymanie i remonty to i tak gmina to robi.

Oczywiście ja ja będę odśnieżał ale jeśli chodzi o remonty to jednak gmina.....

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Czy dobrze zrozumiałam, że GMINA UTRZYMUJE I REMONTUJE PRYWATNĄ DROGĘ???? :o :o :o

CZYLI, ŻE JA TEŻ PŁACĘ ZA WASZĄ DROGĘ, PODCZAS KIEDY SAMA MUSZĘ WIOSNĄ I JESIENIĄ BRODZIĆ W BŁOCIE???? :( :( :(

Maria