Renatka 29.08.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witajcie, ja jestem juz "stara Chotomowianka" - mieszkam w tym cudnym miejscu od 1,5 h. od 1,5 h (godziny) to strasznie stara Chotomowianka cha, cha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 29.08.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Maćku to już ścisły finał, ale fajnie masz.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.08.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jutro na MILION % Rocky jak tam Twój milion? W środę czy w sobotę? aha26 gdzie relacje, gdzie zdjęcia???? Maćku zazdroszczę troszkę postępów Ale my też przed zimą będziemy w końcu mieszkać U SIEBIE Tak pry okazji - zadowolony jesteś z elektryka? Lewkonie miło było Was poznać Komary mogę Wam oddać ale domku i widoczków - nigdy w życiu! grazia111 a co Ty tak cicho siedzisz, jakies słuchy mnie dochodzą, że to już, już... Ach kochana zdjęc nie ma bo nie dorobilam się jeszcze cyfrowki.U mnie strop zalany i narazie robota stanęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 29.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Proszę,proszę w końcu w grupie drgnęło. Miło słyszeć ,że niektórzy z Was kończą już budowy i sami się przy tym nie wykończyli. a inni już zaczęli lub niebawem zaczną budowy Właśnie zakończyliśmy stan surowy otwarty . Zastanawiamy się czy ciągnąć budowę przez zimę czy przeczekać do wiosny. Jeśli możecie to podzielcie się namiarami na tynkarzy,ekipy do wylewek,ogrzewania podłogowego itd Skąd braliście okna? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 30.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ogrzewanie podłogowe:p. Zieliński 501261584, 224991789 - Nowy Dwór MazNie wiem jakie ceny, wiem że firma solidna (nie robią wylewek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 30.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Droga Olimpio cicho siedzę, bo od kilku nocy nie śpię. Dzieci załapały paskudne wirusy i co chwila wstaję, to do jednego brzdąca, to do drugiego. W ciągu dnia też nie ma spokoju, ale, ale.... spotkałam się wczoraj z szefem Waszej i wkrótce naszej ekipy. Najprawdopodobniej za tydzień rozpoczną prace przy fundamentach!!! Pana elektryka też bierzemy z Waszego polecenia! Dziękujemy!!! Poza tym nasza działka wygląda, jakby ciągle ktoś ją uprawiał. Dziki ciągle dbają o to, żeby działka nie zarosła. Im też dziękujemy. hi,hi,hi pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 30.08.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Maćku (...) Tak przy okazji - zadowolony jesteś z elektryka? (...) hmm... poproszę o następne pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.08.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Maćku (...) Tak przy okazji - zadowolony jesteś z elektryka? (...) hmm... poproszę o następne pytanie... no to żeby tak troszkę uczulić.... grazia111 my mamy elektryka od Maćka... myślę, że dobrze zrobisz jak spiszesz umowę z klauzulą terminowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 30.08.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jutro na MILION % Rocky jak tam Twój milion? W środę czy w sobotę? Olena okazało się, że w poniedziałek, tak jak było powiedziane, jednak co MILION to nie STO%. Wprawdzie wczoraj i dziś znów nie dotarli, a juz miało być skończone, jednak po raz pierwszy pan Krzysztof sam dziś zadzwonił, że chce kończyć. Sprawa jest na ostrzu noża, ale wszystko dobre co się dobrze kończy i mam nadzieję, że tak będze w tym przypadku. Czy macie może jakieś namiary na wykonawców schodów, chodzi o obłożenie drewnem schodów betonowych. Trafiłem na takiego krętacza z Pomiechówka, że ręce opadają . Wiecie ile radości dają meble kuchenne, szafy wnękowe itp. Dziś właśnie trwa montaż, dzieci skaczą z radości, mając wreszcie swoje szafki i półeczki . Właśnie zakończyliśmy stan surowy otwarty . Zastanawiamy się czy ciągnąć budowę przez zimę czy przeczekać do wiosny. Jeśli możecie to podzielcie się namiarami na tynkarzy,ekipy do wylewek,ogrzewania podłogowego itd Skąd braliście okna? Dzięki i pozdrawiam mago my przeczekaliśmy zimę, robienie od razu dalej to dodatkowe koszty na ogrzewanie i ochronę obiektu, choć prędzej się skończy i co najważniejsze zamieszka. Poza tym, przez kilka miesięcy zimy, budynek już trochę osiądzie, dzięki czemu może uda się uniknąć pęknięć tynków itp. O wykonawcach piszę na priva - już nikogo nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.08.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Czy macie może jakieś namiary na wykonawców schodów, chodzi o obłożenie drewnem schodów betonowych. Trafiłem na takiego krętacza z Pomiechówka, że ręce opadają . Rocky mam namiary na zięcia producenta parkietu z Hajnówki (brzmi prawie jak znajomy kolegi brata szwagra ciotki? ). W każdym razie: kupiliśmy parkiet w Hajnówce i facet dał nam wizytówkę do swojego zięcia, który kładzie parkiety i robi schody a zajmuje się tym ogolnie w Warszawie. Nie sprawdzalismy go jeszcze więc nie wiem co to za człowiek.... z rozmowy telefonicznej wydał się konkretny i solidny. Przede wszystkim - ma nowoczesne i dobre maszyny. Jeśli jesteś zainteresowany takimi nie do końca sprawdzonymi namiarami - krzycz głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 31.08.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Maćku (...) Tak przy okazji - zadowolony jesteś z elektryka? (...) hmm... poproszę o następne pytanie... no to żeby tak troszkę uczulić.... grazia111 my mamy elektryka od Maćka... myślę, że dobrze zrobisz jak spiszesz umowę z klauzulą terminowości A przed tynkami dokładnie - puszka po puszce - sprawdzisz, czy zrobione jest właśnie to, co chciałaś. Ja w dwóch miejscach nie sprawdziłem... Tyle warte jest zachwalanie wykonawcy, kiedy robi - a szcześliwemu początkującemu inwestorowi wydaje się, że jest pięknie. Nie chwalcie nikogo, zanim nie skończy WSZYSTKIEGO a wy nie przetestujecie efektów jego pracy. Więc dla bezpieczeństwa odwołuję wszystkie dotychczas udzielone rekomendacje. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 31.08.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Z tymi umowami, to tak jest, że wszystko wydaje się pięknie na początku i człowiek zawiera umowę na "gębę". Dobrze, że przypomnieliście o formie pisemnej ale Pan elektryk zachciał zaliczkę więc przy okazji tej czynności podpiszemy umowę. pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 04.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 -------------------------------------------------------------------------------- POZDRAWIAM wszystkich budujacych sie ,oraz tych co sie wybudowali w CHOTOMOWIE,jestem NOWYM na waszym forum,niedługo kupie działkę w Dądrowie Chot. na ul.Wspólnej.Mam kilka pytań .Gdzie załatwia sie sprawy zwiazane z ENERGETYKA, czy dłygo trzeba czekać na warunki /prąd mam po dwóch stronach działki,tj.skrzynki rozdzielcze naziemne/,czy załatwialiście to poprzez uprawnionego elektryka ? czy sami?Następna sprawa ,nad która sie głowie i wertuje rózne zródła,to OGRZEWANIE DOMU POMPĄ CIEPŁA,znalazłem kilka firm ,które stosuja wg mnie i innych użytkowników najlepsze rozwiązania technologiczne,ale te CENY /średni to 48 tys zł z ogrzewaniem podłogowym o pow;100m2/.Bo z gazem ziemnym to narazie nic nie wiadomo.CZY POLECICIE Z czystym sumieniem Budowlańców ,którzy wam wybudowali,i sa warci polecenia? Mam zamiar budować sie od wiosny 2007r. Pozdrawiam wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 05.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tfu tfu, żeby nie zapeszyć..... po wielkich bólach wreszcie zaczęliśmy. Dziś na naszą piwnicę (która stała od paru lat) wreszcie poszła izolacja!!! Oczywiście inna ekipa. Z "naszym" wykonawcą nawet nie mamy jak się pożegnać bo od 2 tyg nie odbiera żadnych telefonów. Ale może to i lepiej - nawet nie chce mi się z palantem gadać. A i ekipę niechcący deczko tańszą znaleźliśmy - tfu, tfu, żeby nie zapeszyć oczywiście. 3majcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.09.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam, Ja mam również pytanie z dziedziny grzewczo-ziębiacej... Bardzo chciałbym obyć się bez grzejników jako-takich w domu. Na dole pójdzie podłogówka - w większości będzie terakota. Ewentualnie w saloonie będzie drewno - ale tam będzie ciepło od kominka. Grzejniczek ewentualnie tylko w garażu - na wypadek zimy 100-lecia Ale co zrobić na górze ?? Cała góra (oprócz łazienki - podłogówka) będzie drewno na podłodze (parkiet, dechy albo panele) - i tu jest problem (jak dla mnie ) Podłogówka odpada, grzejników nie chce, nawiewu też. Ktoś ma jakieś pomysły... Prosze o poradę Dzięki. PS: Olaboga... czekam na to pozwolenie na budowę i czekam... grrr (Szambo kopać przy okazji wykopu pod fundament czy później ?) Pozdrawiam wszystkich "po", "w trakcie" i "przed" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 05.09.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Zdaje się że robią już takie parkiety, któe można pod podłogówkę. Gdzieś to na forum było - pamiętam czytałam. Musisz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.09.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 wieslaw=pyza witamy wśród budujących Piękne okolice wybrałeś Tak przy okazji - nie ma tam gdzieś działek do sprzedania? Koleżanka się zakochała w naszym Chotomowie i mnie męczy Tinus i Linka ja na parterze zrobiłam podłogówke, terakote robie nawet w saloonie. Sam kominek na cały saloon może nie wystarczyć - poza tym czy zawsze będzie Wam się chciało palić w kominku? Co do "strefy górnej domu" - my zrobiliśmy tradycyjne grzejniki. Gdzieś kiedyś ktoś pisał o rozkładzie temperatur przy ogrzewaniu podłogowym - nie jest ono polecane w pomieszczeniach, w których się śpi. Ciekawe skąd macie taką awersję do grzejników? Teraz są tak różniste grzejniki, że mogą być ozdoba pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cesario 06.09.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, potrzebuje Pilnie, kupić- może odkupić 1 metr sześcienny desek,buduję się w Chotomowie na Polnejpomózciedziękuję cesario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, potrzebuje Pilnie, kupić- może odkupić 1 metr sześcienny desek,buduję się w Chotomowie na Polnej pomózcie dziękuję cesario Witaj Cesario Polecam Michałów-Reginów ul. Warszawska 95 Brałam od nich deski,szerokie,ładne,cena 420 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.09.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Tfu tfu, żeby nie zapeszyć..... po wielkich bólach wreszcie zaczęliśmy. Dziś na naszą piwnicę (która stała od paru lat) wreszcie poszła izolacja!!! Oczywiście inna ekipa. Z "naszym" wykonawcą nawet nie mamy jak się pożegnać bo od 2 tyg nie odbiera żadnych telefonów. Ale może to i lepiej - nawet nie chce mi się z palantem gadać. A i ekipę niechcący deczko tańszą znaleźliśmy - tfu, tfu, żeby nie zapeszyć oczywiście. 3majcie kciuki. Będziemy trzymali kciuki ,cieszymy się,że udało się Wam znależć wykonawcę i w końcu ruszycie z kopyta.A jak sprawa pompy cieplnej?Zdecydowaliście sie na jakąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts