pawel i renia 29.09.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 podczas cinek przy montażu dopiero można się przekonać jak głęboko wniknš rodek zabezpieczajšcy { a w tedy i tak jest po ptakach } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elza23 29.09.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam, grazia111 - napisałam na priva... Renatko - zeszło się fachowcom około miesiąca z tą więźbą, no ale dobrze, że już jest. Od wczoraj rosną kominy - mój mąż jest zachwycony kolorem klinkieru na komin - dawno nic Go tak nie zachwyciło. Jak to czasami niewiele potrzeba do szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 29.09.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam, grazia111 - napisałam na priva... Renatko - zeszło się fachowcom około miesiąca z tą więźbą, no ale dobrze, że już jest. Od wczoraj rosną kominy - mój mąż jest zachwycony kolorem klinkieru na komin - dawno nic Go tak nie zachwyciło. Jak to czasami niewiele potrzeba do szczęścia Mnie to wszystko zachwyca w budowaniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 29.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Mnie to wszystko zachwyca w budowaniu domu No przecież nie powiem:"a nie mówiłam?" Grazia111 nie robisz więźby z Leszkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.10.2006 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Mnie to wszystko zachwyca w budowaniu domu No przecież nie powiem:"a nie mówiłam?" Grazia111 nie robisz więźby z Leszkiem? Raczej z Leszkiem. Chociaż chcę mieć szerszy obraz na tą sprawę, bo być może nie zrobimy w tym roku dachu (kasa ) więc będę potrzebowała zrobić pełne deskowanie z papą i tutaj ktoś pisał, że zapłacił za taką usługę tyle, co my mamy wycenioną samą więźbę bez dodatkowego deskowania i papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.10.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Ćwiczę wklejanie zdjeć z budowy. Za wszelkie zamieszanie i niedogodności przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.10.2006 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 http://img95.imageshack.us/img95/9445/2909pr6.jpg' alt='2909pr6.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.10.2006 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 http://img152.imageshack.us/img152/3956/290906ux1.jpg' alt='290906ux1.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.10.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 grazia111 GRATULACJE - prawda że cieszy jak ronie a u nas minšł kolejny tydzień i oto efekty PONIEDZIAŁEK było takhttp://img247.imageshack.us/img247/1297/poniedziaekmj4.th.jpg a w PIĽTEK http://img274.imageshack.us/img274/1337/pitekar1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.10.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 pawel i renia , Grazia111 pięknie rysuje się WASZ dom, aż miło powspominać swoją budowę przy zdjęciach, jakie wklejacie.... super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 04.10.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jako, że dopiero zaczynam moją przygodę - Poszukuję sprawdzonego notariusza - mam zamiar kupić działkę na granicy legionowa i JabłonnejProszę o pomoc PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 04.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Przez kilka lat obecności w naszej grupie zaobserwowałam następujące zjawiska: (...) - osoby wykańczające swoje domki są coraz mniej aktywne (mają bardzo mało czasu, bo wykańczanie rzeczywiście może wykończyć - również inwestora), Święte słowa, Marysiu, święte słowa Ale czytam regularnie i czasem coś podrzucę. A jak wszystko skończymy, to może i jakieś zdjęcia - jak naprawimy cyfrówkę. sonal - dzięki za namiar na instalatora, fajny gość, ale w końcu się nie przydał, bo nasz pierwotny (...) wykonawca się jednak wziął za robotę także u nas. elza23, wieslaw=pyza - wysłałem namiary na priv, jeśli jeszcze potrzebujecie renatka - a może by tak i do nas?Przez tory nie daleko... Pozdrawiam po uropie, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 04.10.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jako, że dopiero zaczynam moją przygodę - Poszukuję sprawdzonego notariusza - mam zamiar kupić działkę na granicy legionowa i Jabłonnej Proszę o pomoc Pozdrawiam Marek Ostatnio korzystaliśmy z usług Krzysztofa Ruszkowskiego, ul. Piłsudskiego 31/326 w Legionowie, tel. 774 24 42. Może on? Gdy kupowaliśmy działkę podpisywaliśmy akt u notariusza aż w Nowym Dworze Maz. Taka była sugestia sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 04.10.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 My też u notariusza w NDM - wzór umowy notarialnej i tak jest dość standardowy. Nie mamy do tej umowy żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 04.10.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Działka którą upatrzyłem powstaje właśnie na skutek scalenia, a następnie podziału, a chciałbym podpisać umowę przedwstępną (na działkę, której jeszcze nie ma) - trzema słowami - potrzebuję pomocy prawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 04.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Działka którą upatrzyłem powstaje właśnie na skutek scalenia, a następnie podziału, a chciałbym podpisać umowę przedwstępną (na działkę, której jeszcze nie ma) - trzema słowami - potrzebuję pomocy prawnika Ups. Bigos. Czyli jest kilku właścicieli? i z wszystkimi trzeba podpisać umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 04.10.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Działka którą upatrzyłem powstaje właśnie na skutek scalenia, a następnie podziału, a chciałbym podpisać umowę przedwstępną (na działkę, której jeszcze nie ma) - trzema słowami - potrzebuję pomocy prawnika Ups. Bigos. Czyli jest kilku właścicieli? i z wszystkimi trzeba podpisać umowę? To akurat nie jest problem - przy odrobinie dobrej woli ze strony sprzedających. Ale najważniejsze jest (niestety przećwiczyłem na własnej skórze) spisanie umowy przedwstępnej U NOTARIUSZA !! Umowę bez problemu znajdziesz w necie - a dlaczego u notariusza ?? Ja tego nie zrobiłem i kosztowało mnie to... kilkadziesiąt tysięcy złotych..... Bo Panu sie odwidziało.... Także naprawde namawiam. Uczcie się na błędach innych..... Pozdrawiam aha - tez polecam Ruszkowskiego - Legionowo, Błękitny budynek ostatnie piętro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 05.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A co sądzicie o sprawdzeniu działki przed zakupem przez Geotechnika?Ma to sens?M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.10.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Geotechnika czyli odwiert geologiczny ?? Ja musiałem, bo skrawek domu jest na "terenie niestebilnym geologicznie" Ale, czy ja wiem ?? 400 pln za jedną dziurę. żeby dobrze sprawdzić trzeba ze 3 dziury... Może po prostu spytać sąsiadów, albo rozejrzeć się po okolicy. To zależy gdzie kupujesz działkę. Jeśli na zupełnym odludziu albo terenie: przy wiśle, w starorzeczu albo jakos tak - to owszem, mozna. ale jak np: na Kisielewskiego to chyba niee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ponawiam pytanie: jak wrzucić avatarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts