carpedijem 12.10.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a z jakiej firmy wy bierzecie dachówkę (mago)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 12.10.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a z jakiej firmy wy bierzecie dachówkę (mago)? Jeszcze tak do końca to nie wiemy.Chciałabym creatona.Ma dobre podwójne zamki i nic nie przecieka.Na pewno nie będzie to robena,wykonawcy skarżą się,ze jest nierówna,zamki niedokładne i często zacieka przy silnych wiatrach.Ale czas pokaże.Może będą jakieś promocje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 13.10.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 EKIPA POSZUKIWANA ja chyba osiwieję. Szukam ekipy która: - nie chodzi codziennie zalana - nie kradnie - nie wyrzuca pół betoniarki cementu żeby szybciej wyjść na fajrant - słucha co się do nich mówi i robi według wskazówek kierbuda - nie żąda kasy w połowie założonego stadium "bo ja nie wiem czy Państwo są wypłacalni" - bez kwękania dokonuje poprawek jeśli coś k*** na oko już jest krzywo - dla której 90 cm to 90 cm a nie od 85 do 92 Czy żądam zbyt wiele??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 13.10.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 NA WCZORAJ OCZYWIŚCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 13.10.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Carpedijem na prawdę nie żądasz zbyt dużo. ŚWIAT OSZALAŁ! Czy wszyscy fachowcy z głową i sercem na swoim miejscu już powyjeżdżali na zachód??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.10.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Carpedijem na prawdę nie żądasz zbyt dużo. ŚWIAT OSZALAŁ! Czy wszyscy fachowcy z głową i sercem na swoim miejscu już powyjeżdżali na zachód??? Niestety Renatko, powyjeżdżali Carpedijem ja mogę Ci polecić swoją ekipe (coraz częściej mi się wydaje, że się w czepku urodziłam ) - ale na wczoraj to się nie da, zdaje się, że wolne terminy mają dopiero w 2008... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 13.10.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 NA WCZORAJ OCZYWIŚCIE Czy ty aby nie za wiele wymagasz ?? Takie rzeczy to tylko w Erze Przepraszam, ale urodziny mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 14.10.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Przepraszam, ale urodziny mam... A to wszystkiego najlepszego Pod dobra gwiazdą urodzony jestes Moje dziecię we środę świeczki dmuchało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 14.10.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Tinus i Linka - sto lat, sto lat (a może dwieście, skoro was dwoje). A do 2008 nie mogę czekać, bo mam rozgrzebaną budowę i tłumoka który nie potrafi przyciąć właściwej długości zbrojenia. Dobrą ekipę to ja mam na 2007, tylko, kurka, nie mogę sobie pozwolić na czekanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 14.10.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Dla przykładu dostaliśmy trzy wyceny pokryć z usługą: 1. Blachodachówką 38 tys. 2. Dachówka ceramiczna 46 tys. 3. Karpiówka 54 tys. 299 m2 dachu. Więźby 17.772 m3, która od wiosny bardzo podrożała Wycena pokrycia dachowego robiona była wczesnym latem. Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki.... No to spory ten wasz dach,o 50m2 większy niż nasz. A co do wycen ,to chyba w sezonie dachówki poszły już ze dwa razy w górę Może zimą ceny spadną i będzie można trochę taniej kupić można czekać do zimy, że ceny spadną, ale co z więźbą? Narażona na opady, mrozy i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 14.10.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Oczywiscie miałem na mysli bloczek betonowy M6 Oczywiście... Hmm, w takim razie nie do końca rozumiem cel porównania - PH to materiał na ściany, bloczki betonowe idą na ściany fundamentowe, ogrodzenia etc. (...) Tyle mojego wymądrzania się Pozdrawiam, Maciek Ooops, porypało mi się. Przepraszam. Stoję przed sporym dylematem - tzn właściwie zdecydowałem budować z betonu komórkowego ale - czy możecie wynotować mi wszystkie wady tego systemu ?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 14.10.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Przepraszam, ale urodziny mam... A to wszystkiego najlepszego Pod dobra gwiazdą urodzony jestes Moje dziecię we środę świeczki dmuchało No to wszystkiego .. również. Olena - dziękuje na namiar na barak - byłem, widziałem - ale niestety nie pasuje on mojej ekipie - nie dziwie się, trudno w tym np: spać, jest to bowiem bardziej garaż niż barak. W związku z tym ponawiam pytanie - czy ma ktoś barak do sprzedania ? Lub wie kogo pytac ? Oczywiście - w "naszym" rejonie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 15.10.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Stoję przed sporym dylematem - tzn właściwie zdecydowałem budować z betonu komórkowego ale - czy możecie wynotować mi wszystkie wady tego systemu ?? Dzięki No ja mogę tylko o zaletach, wybudowałam z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.10.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Stoję przed sporym dylematem - tzn właściwie zdecydowałem budować z betonu komórkowego ale - czy możecie wynotować mi wszystkie wady tego systemu ?? Dzięki No ja mogę tylko o zaletach, wybudowałam z BK No właśnie - ja też idę w tym kierunku, ale myśle sobie tak: jeśli wszyscy na około budują z ceramiki a jest to około 80% droższe to gdzieś tu musi być "pies pogrzebany" No właśnie, gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jupi !! Znalazłem barak, ale mam kolejny kłopot. Jak to cholerstwo przewieźć ? Czy ktoś ma namiar na dzwig ? A może ciężarówkę z dzwigiem ? Proszę o pomoc I może ktoś wie ile taki transport moze kosztować ? (W obrębie Warszawy) (bo może skórka za wyprawkę...) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.10.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Stoję przed sporym dylematem - tzn właściwie zdecydowałem budować z betonu komórkowego ale - czy możecie wynotować mi wszystkie wady tego systemu ?? Dzięki No ja mogę tylko o zaletach, wybudowałam z BK No właśnie - ja też idę w tym kierunku, ale myśle sobie tak: jeśli wszyscy na około budują z ceramiki a jest to około 80% droższe to gdzieś tu musi być "pies pogrzebany" No właśnie, gdzie ?? 80% droższe to chyba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jupi !! Znalazłem barak, ale mam kolejny kłopot. Jak to cholerstwo przewieźć ? Czy ktoś ma namiar na dzwig ? A może ciężarówkę z dzwigiem ? Proszę o pomoc I może ktoś wie ile taki transport moze kosztować ? (W obrębie Warszawy) (bo może skórka za wyprawkę...) Dzięki 550 - 600 pln nie pamiętam nr tel., ale jeśli jesteś zainteresowana/y to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 15.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 [quote name="grazia111 No właśnie - ja też idę w tym kierunku, ale myśle sobie tak: jeśli wszyscy na około budują z ceramiki a jest to około 80% droższe to gdzieś tu musi być "pies pogrzebany" No właśnie, gdzie ??[/quote] 80% droższe to chyba przesada Robiłem wstępne (podkreślam wstępne) podliczenie w przypadku mojego domu - i wyszło mi, że budowa z BK jest tańsza właśnie o tyle. Brałem pod uwagę również cement, piach i robociznę. Jak wszystko to zliczyć to wychodzi mniej/wiecej wlaśnie tyle. Zależy to od ilości bloczków (BK wychodzi mniej bo są wieksze), nie potrzeba piachu i tych takich tam (używasz kleju) a i majster chce mniej pieniędzy - bo robota łatwiejsza. Faktycznie może 80% to przesada - ale tak czy inaczej - droższe i to znacznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 15.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Robiłem wstępne (podkreślam wstępne) podliczenie w przypadku mojego domu - i wyszło mi, że budowa z BK jest tańsza właśnie o tyle. Brałem pod uwagę również cement, piach i robociznę. Jak wszystko to zliczyć to wychodzi mniej/wiecej wlaśnie tyle. Zależy to od ilości bloczków (BK wychodzi mniej bo są wieksze), nie potrzeba piachu i tych takich tam (używasz kleju) a i majster chce mniej pieniędzy - bo robota łatwiejsza. Faktycznie może 80% to przesada - ale tak czy inaczej - droższe i to znacznie. Pozdrawiam Hmm... a ja się właśnie "przestraszyłam" kleju i stosowaliśmy normalną zaprawę. Nie robiłam kalkulacji z ceramiki, jakoś nam ten BK sam z siebie wyszedł - po prostu w projekcie byl Ytong, a że BK z Faelbetu był ok 50% tańszy niż Ytong to zrobiliśmy z faelbetowskich bloczków. Wiem tylko jedno - kazdy wykonawca jakiejkolwiek instalacji (elektryk, hydraulik) woli robic dziury w BK nic ceramice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 15.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam "GRUPĘ CHOTOMÓW"Pochodzę z Legionowa, obecnie mieszkam w Warszawie ,ale zatęskniłem za starymi śmieciami , kupiłem działkę w Janówku 1 (osiedle przy kościele), papierologię mam na ukończeniu i na wiosnę 2007 chciałbym ruszyć z budowąProjekt "Perła" z IGN Jak zapewne wiecie na tym etapie warto już rozglądać się za fachowcami....... i tu moja prośba o namiary na sprawdzone ekipy budowlane,składy budowlane itp.PS:czy spełniam wymogi na nowego klubowicza....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts