enickman 20.10.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 My płaciliśmy 500. Nie wiem, czy tanio, czy nie, ale jeśli jesteś zainteresowany enickman, to podam. W Warszawie w jednym biurze chcieli 700 zł, wiec jak coś to się uśmiechnę Mam jeszcze jedno pytanko - co jest potrzebne w firmie sprzedającej (i wykonującej) pokrycia dachowe, żeby wycenić koszt dachu - czy musi to być projekt, czy wystarczy prezentacja projektu z internetu?Boję się błędnego koła: Nie kupię projektu, zanim nie będę wiedział jaki dach ma mieć dom. Nie będę wiedział z czego zrobić dach dopóki nie wycenią mi różnych wariantów. Nie wycenią mi różnych wariantów dopóki nie kupię i nie dostarczę projektu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 20.10.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 do wyceny pokrycia dachowego przesyłałam rzut dachu z projektu już zakupionego. Jeśli są wymiary dachu w katalogach, to nie powinno być problemu. Ewentualnie można zadzwonić do danego biura projektowego i poprosić o podanie wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 20.10.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Trzymajcie kciuki. Trzecia ekipa dziś weszła. Mam nadzieję że tylko do 3 razy sztuka i że ten strop i reszta w końcu powstaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 już niedługo będziemy mieli STEMPLE na zbyciu po 3zł/szt. http://img348.imageshack.us/img348/2079/2110061512ov9.th.jpghttp://img200.imageshack.us/img200/7330/2110061518bj0.th.jpg a dziś do końca pojawiły się ściany SZCZYTOWE i od poniedziałku jedziemy z ZAPAŁKAMI na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 20.10.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Mam jeszcze jedno pytanko - co jest potrzebne w firmie sprzedającej (i wykonującej) pokrycia dachowe, żeby wycenić koszt dachu - czy musi to być projekt, czy wystarczy prezentacja projektu z internetu? Potrzebują rzut dachu. Nie kupię projektu, zanim nie będę wiedział jaki dach ma mieć dom. A tego to jakoś nie rozumiem... kupujesz projekt ze względu na pokrycie dachu? Dachu nie trzeba pokrywać dokładnie tym, co jest w projekcie. I jeszcze jedna taka moja uwaga w temacie (z cyklu: mądry Polak po szkodzie"): zanim zdecydujecie sie na zakup dachówki upewnijcie się, ze będziecie mogli zwrócic nadwyzki. Moze trzeba by podpisac jakas umowe? Nie wiem czy mozna zrobic tak, ze np przy zakupie placi sie załóżmy 80% a reszte po rozliczeniu materiałów po skonczeniu roboty... Miałam robiona wycenę przez handlowca z firmy Zapolski - kupiłam u nich dachówkę, została mi jej cala paleta - nie mogę jej zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 grazia111 poleciało na PRV...a co do dachu to podobno tutaj można znaleźć pomoc DACH http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.10.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Szukam wykonawcy. Prace planuje rozpocząć na wiosnę 2007. Pojekt agnieszka z pracowni MG Projekt wersja pomniejszona. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/wersje/agnieszkap3.pdf http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/agnieszka1.xls Wstępne większość kosztów można określić na podstawie informacji zamieszczonych w linkach. Proszę o odpowiedź Budowa na Białołęka Choszczówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witam poszukuje sprawdzonej ekipy do wylewek z maszyny namiary na priv dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 23.10.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Nie kupię projektu, zanim nie będę wiedział jaki dach ma mieć dom. A tego to jakoś nie rozumiem... kupujesz projekt ze względu na pokrycie dachu? Dachu nie trzeba pokrywać dokładnie tym, co jest w projekcie. ( Wiekszosc projektow gotowych jest wymiarowanych na dach z dachowek. Ma mocniejsze sciany, czasami dodatkowe sciany nosne Oczywiscie mozna zmienic pokrycie na lzejsze, tylko wtedy niepotrzebnie nadkladamy materialu na sciany Jezeli zdecyduje sie klasc blache albo gont, to wtedy zaczne zastanawiac sie nad indywidualnym projektem (nie mowiac o kolejnej opcji - "kanadyjczyk" - jednym z powodow przeciw dla mnie jest niemoznosc polozenia ciezkiego dachu, ale moze sie okazac, ze na dachowke mnie i tak nie stac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 23.10.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym na całym parterze.... może ktoś rozważał taki system ogrzewania, albo wykonał.... proszę o sugestie.. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 23.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym na całym parterze.... może ktoś rozważał taki system ogrzewania, albo wykonał.... proszę o sugestie.. pozdrawiam wszystkich Rozważyliśmy, zainsalowaliśmy (poza 1 małym pokojem, który teraz zapewne też by poszedł pod podłogówkę). A jak to działa to tak powinnam mniej więcej za tydzień wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 23.10.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Cześć Olena , CIESZĘ SIĘ że macie ten typ ogrzewania, jeszcze jedno pytanko , czy to jest ogrzewanie elektryczne czy z c.o. , jak to wygląda finansowo w porównaniu z tradycyjnymi grzejnikami ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 24.10.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Ja mam cały parter w podłogówce (w sumie jakieś 90 m2). Dwa sezony ogrzewania za sobą. Jest to system wodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 24.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 grazia111 poleciało na PRV... a co do dachu to podobno tutaj można znaleźć pomoc DACH http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=180 mam namiary na trzech dekarzy z tego źródła. Niestety terminy kwietniowe i ceny zawrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 24.10.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym na całym parterze.... może ktoś rozważał taki system ogrzewania, albo wykonał.... proszę o sugestie.. pozdrawiam wszystkich My planujemy zrobić ogrzewanie podłogowe na parterze- rurki z ciepłą wodą. Słyszałam, że to niezdrowe na stawy, ale na razie nie zmieniliśmy planów w tym względzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 24.10.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym na całym parterze.... może ktoś rozważał taki system ogrzewania, albo wykonał.... proszę o sugestie.. pozdrawiam wszystkich Rozważyliśmy, zainsalowaliśmy (poza 1 małym pokojem, który teraz zapewne też by poszedł pod podłogówkę). A jak to działa to tak powinnam mniej więcej za tydzień wiedzieć OOOOOOOOOO! To już ? przeprowadzacie się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 24.10.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 My planujemy zrobić ogrzewanie podłogowe na parterze- rurki z ciepłą wodą. Słyszałam, że to niezdrowe na stawy, ale na razie nie zmieniliśmy planów w tym względzie. Podobno tak ale tam gdzie się śpi. Poza tym moim zdaniem rozwiązanie jest sympatyczne. Przy takim ogrzewaniu występuje zupełnie inny rozkład temperatur. Moja rada: jeśli podłogówka - to żadnego drewna na podłogach, coś za coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 24.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Miło słyszeć że nie tylko ja mam takie pomysły,do tych co już MAJĄ ogrzewanie podłogowe , małe pytanko ; ile wody wchodzi w "układ" i jak to wygląda od strony finansowej;materiały, robocizna... Wszystkim dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.10.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 http://img196.imageshack.us/img196/7271/1sd4.th.jpghttp://img288.imageshack.us/img288/2840/2qp3.th.jpghttp://img125.imageshack.us/img125/6443/3dk1.th.jpg JEST początek DACHU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 24.10.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 manykes absolutnie wodne! Czyli jak Ci to baba wytłumaczy - taki kaloryfer zatopiony w wylewce Elektryczne przerabiałam w obecnym domu, tylko w 9-metrowej łazience i o malo z torbami nie poszlam Co do kosztów instalacji... jakos tak podobnie co i kaloryfery wyszlo? Z tego co kojarzę bo od pertraktacji z hydraulikiem to moj mąż (nareszcie) był grazia111 przeca na rzęsach mam stanąć a przed zimą mieszkać Ale jeszcze chwileczka, jeszcze momencik... za tydzień to mam dopiero uruchomic ogrzewanie (mam nadzieję...). Podłogówka jest niewskazana w pomieszczeniach, w których się śpi - ze względu na rozkład temperatur. O jakichkolwiek negatywnych wpływach na stawy nie słyszałam Mając no niestety - coś za coś - cały parter poszedł pod terakotę... ale za to taką troszkę jakby drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts