grzegorzleg 31.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Jeśli chodzi o wodę to mam zarówno wodociąg jak i własne ujęcie - zostało po budowie Woda z głębokości 12,5 m całkiem smakowo niezłaSąsiad ,który robił mi studnie ma u siebie na 16,5 m i mówił, że jego woda jest gorszaW rejonie Legionowa jest dużo różnych warst wodonośnych i starczy nieraz 10 m w lewo lub w prawo albo 3 m głębiej i jesteśmy w innej warstwie Ze względu na przeważające piaski w okolicy woda jest pozbawiona zanieczyszczeń mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 31.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Mam pytanko do wtajemniczonych - ile mnie będzie kosztować podłączenie wody, gazu i prądu - mam do mediów około 100m? Będę miał 4 działkę w rzędzie, wiem, że moi sąsiedzi też się będą starać o media - czy można takie wnioski złożyć wspólnie? czy byłoby wtedy taniej? No właśnie - ja mam problem z prądem (na gaz nie liczę, a wode mam "po sobą" - ze studni. Do prądu mam ze 300 metrów - i puki nie zbierze się więcej osób (czyli nie kupią działek pomiędzy mną i transformatorem i nie zaczną budować) to nic z tego. Ma ktoś jakieś wielkie i mocne "wtyki" (nomen-omen) w Legionowie w elektrowni ?? Tak czy inaczej wystąp o warunki do ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 31.10.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Grzegorzleg - poszło na priv.DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 31.10.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Mam pytanko do wtajemniczonych - ile mnie będzie kosztować podłączenie wody, gazu i prądu - mam do mediów około 100m? Będę miał 4 działkę w rzędzie, wiem, że moi sąsiedzi też się będą starać o media - czy można takie wnioski złożyć wspólnie? czy byłoby wtedy taniej? No właśnie - ja mam problem z prądem (na gaz nie liczę, a wode mam "po sobą" - ze studni. Do prądu mam ze 300 metrów - i puki nie zbierze się więcej osób (czyli nie kupią działek pomiędzy mną i transformatorem i nie zaczną budować) to nic z tego. Ma ktoś jakieś wielkie i mocne "wtyki" (nomen-omen) w Legionowie w elektrowni ?? Tak czy inaczej wystąp o warunki do ZE Ja już po, nawet zapłaciłem drobne (w sumie - blisko) 2 tysie i co z tego ?? Zupełnie nic. Kupiłem agregat i z tego buduje. Ale moja żonka może nie zrozumieć, że jak czajnik to musi radio wyłączyć, a jak żelazko to po ciemku :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 31.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Slyszalem, ze w okolicach Jablonny woda ma duzo zelaza (albo manganu) i jak ma sie wode z wlasnego ujecia, to cyt. "lepiej bialych fug w lazience nie dawac) - czy ktos to moze potwierdzic? Tak, to prawda. Wiele lat temu robiłem badania i wyszło, że jest dużo żelaza. Poza tym widać to w codziennym życiu. Łazienkę trzeba częściej szorować a poważnie - lepiej fugi pokryć "Delfinem" Atlasa i tak na ciemno nie zachodzą. Bez przesady, ale jednak Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 31.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Tinus i Linka Mam nadzieję że teraz jest dobrze?A jeśli chodzi o prąd to napisz o przyspieszenie no i może pogadaj z chłopakami z ZE( może dasz im coś zarobić - nie chodzi o łapówkę tylko np przyłącze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 31.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Tinus i Linka Mam nadzieję że teraz jest dobrze? A jeśli chodzi o prąd to napisz o przyspieszenie no i może pogadaj z chłopakami z ZE( może dasz im coś zarobić - nie chodzi o łapówkę tylko np przyłącze) Jest super. Gadałem z jednym, stanęło na...... 20 tyś. pln Muszę to jakoś inaczej załatwić ale nie wiem jeszcze jak pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 02.11.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ... Woda - mamy studnię - zrobienie + materiał około 1100 zł. pozdrawiam Z ciekawości zapytam. Odwiert na ile metrów wgłąb będzie? U nas ma to być ok. 16m. Pozdrawiam 12 metrów Tinus i Linka pisaliście o wolnych działkach obok siebie. Moi znajomi szukali działki, jeśli jest to sprawa aktualna to bardzo proszę o namiary - tylko, czy przy samej działce stoi transformator? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 02.11.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No dzisiaj powiało zimą A jak zima to na forum coraz więcej tematów kominkowych, kominowych, kotłowych Jak mam czas to czytam te wątki bo interesuję się szeroko pojętym ogrzewaniemWiem, że przynudzam bo to temat na Wymianę Doświadczeń, ale chciałem Was zapytaćCzy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami?Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanegoCo skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka?- konfort- oszczędność przy zakupie- oszczędność w eksploatacji- marka- opinnia innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 02.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No dzisiaj powiało zimą A jak zima to na forum coraz więcej tematów kominkowych, kominowych, kotłowych Jak mam czas to czytam te wątki bo interesuję się szeroko pojętym ogrzewaniem Wiem, że przynudzam bo to temat na Wymianę Doświadczeń, ale chciałem Was zapytać Czy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami? Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanego Co skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka? - konfort - oszczędność przy zakupie - oszczędność w eksploatacji - marka - opinnia innych Witam Ja osobiście wybiorę piec firmy Brotje. Wszystko wyjaśnią i cenowo są też dobrzy w firmie BIMs PLUS http://www2.bimsplus.com.pl/oddzialy/3038.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.11.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Slyszalem, ze w okolicach Jablonny woda ma duzo zelaza (albo manganu) i jak ma sie wode z wlasnego ujecia, to cyt. "lepiej bialych fug w lazience nie dawac) - czy ktos to moze potwierdzic? Ja, niestety , nie mogę tego potwierdzić..... Ale może dlatego, że mieszkam w Jabłonnie, a nie w okolicach .... A tak na poważnie: przez ok. 1,5 roku użytkowania własnej studni nie zauważyłam żadnych widocznych gołym okiem oznak zażelazienia wody. No i dobrze... i mam nadzieję, że tak zostanie.... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.11.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Czy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami? Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanego Co skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka? - konfort - oszczędność przy zakupie - oszczędność w eksploatacji - marka - opinnia innych My wybierając braliśmy pod uwagę : 1.mozliwość sterowania ale wew. 2.oszczędność w eksploatacji 3.oszczędność w zakupie przy PC chyba nie oszczędność zakupowa.Jednak cena pompy miała wpływ na wybor . 4.komfort użytkowania-jak najbardziej tak.... 5..marka -niekoniecznie Chodziło o wygodę w przyszłości.O wyborze PC zadecydował głównie brak gazu,który trzeba by ciągnąć aż 150m plus te wszystkie papierki ,które trzeba załatwiac i użeranie się z urzędasami. :)Brrrr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 04.11.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 No dzisiaj powiało zimą A jak zima to na forum coraz więcej tematów kominkowych, kominowych, kotłowych Jak mam czas to czytam te wątki bo interesuję się szeroko pojętym ogrzewaniem Wiem, że przynudzam bo to temat na Wymianę Doświadczeń, ale chciałem Was zapytać Czy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami? Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanego Co skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka? - konfort - oszczędność przy zakupie - oszczędność w eksploatacji - marka - opinnia innych Witam Ja osobiście wybiorę piec firmy Brotje. Wszystko wyjaśnią i cenowo są też dobrzy w firmie BIMs PLUS http://www2.bimsplus.com.pl/oddzialy/3038.html Pozdrawiam Będ zie to atmosferyczny czy kondensat i jak będziesz go sterował-"pogodówka" / 'pokojówka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 04.11.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Czy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami? Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanego Co skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka? - konfort - oszczędność przy zakupie - oszczędność w eksploatacji - marka - opinnia innych My wybierając braliśmy pod uwagę : 1.mozliwość sterowania ale wew. 2.oszczędność w eksploatacji 3.oszczędność w zakupie przy PC chyba nie oszczędność zakupowa.Jednak cena pompy miała wpływ na wybor . 4.komfort użytkowania-jak najbardziej tak.... 5..marka -niekoniecznie Chodziło o wygodę w przyszłości.O wyborze PC zadecydował głównie brak gazu,który trzeba by ciągnąć aż 150m plus te wszystkie papierki ,które trzeba załatwiac i użeranie się z urzędasami. :)Brrrr...... Sam myślałem o pompie ciepła, ale dwa lata temu sprawa wyglądała trochę inaczej - nie było pewności, że instalacja na 100% się sprawdzi w realu no i ceny a rura gazowa przechodzi przez naszą działkę więc wybór nasuwał się sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 http://img171.imageshack.us/img171/4374/1oh9.th.jpg mamy WIECHE teraz tylko deskowanie,papowanie i KONIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 04.11.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 http://img171.imageshack.us/img171/4374/1oh9.th.jpg mamy WIECHE teraz tylko deskowanie,papowanie i KONIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje- a więc plan budowy na ten rok zrealizowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 04.11.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 No dzisiaj powiało zimą A jak zima to na forum coraz więcej tematów kominkowych, kominowych, kotłowych Jak mam czas to czytam te wątki bo interesuję się szeroko pojętym ogrzewaniem Wiem, że przynudzam bo to temat na Wymianę Doświadczeń, ale chciałem Was zapytać Czy, ktoś z Was podejmując decyzję o kupnie kotła brał/bierze pod uwagę możliwości jakie daje sterowanie tym kotłem oraz pompami? Chodzi mi o możliwości sterownika wbudowanego / zewnętrznego / dedykowanego Co skłania Was do wyboru konkretnego kotła / kominka? - konfort - oszczędność przy zakupie - oszczędność w eksploatacji - marka - opinnia innych Witam Ja osobiście wybiorę piec firmy Brotje. Wszystko wyjaśnią i cenowo są też dobrzy w firmie BIMs PLUS http://www2.bimsplus.com.pl/oddzialy/3038.html Pozdrawiam Będ zie to atmosferyczny czy kondensat i jak będziesz go sterował-"pogodówka" / 'pokojówka" ? Kondesacyjny plus kominek z płaszczem wodnym wszystko w układzie nisko temperaturowym (podłogówka plus trochę większe grzejniki) sterowanie pogodówka (brotje ma już w standarcie plus jeden dwa czujniki w sypialniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 05.11.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 http://img171.imageshack.us/img171/4374/1oh9.th.jpg mamy WIECHE teraz tylko deskowanie,papowanie i KONIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulujemy Deskowanie i papa to tak z tydzień jeszcze i koniec na ten rok oczywiście. A u nas ogrzewanie podłogowe w końcu już rozłożone i czekamy na szlichyty (środa-czwartek) Tylko ta pogoda trochę namąciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 serdecznie dziękujemy mago a kiedy fotki bo doczekać się nie możemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 05.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Czy ktoś z Was spotkal się przy szlichtach z odgrodzeniem czy wzmocnieniem prętami-pionowymi przejść przy drzwiach wejściowych i balkonowych( w celu uniknięcia w póżniejszym okresie wypychania drzwi i pękania płytek )?Ostatnio właśnie usłyszałam,żeby wbić takie pręty w tych miejscach zanim wyleją mi szlichty. roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts