manykes 05.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam Miałem trochę bieganiny po urzędach więc nie miałem czasu na forum, mam pytanko do tych co już wybudowali, czy moglibyście poszperać w starych notatkach i dać mi namiar na ekipę dobrą budowlaną........bardzo proszę... Ps. słyszeliście może o firmie Zakpol z Nieporętu , mają tam jakieś materiały budowlane i ekipę budowlaną......jeżeli ktoś miał z nimi doświadczenia to proszę o pilny kontakt..... Pozdrawiam wszystkich , jeszcze jedno Franek Kruszyński......?ma jeszcze dwóch braci budowlańców , może ktoś korzystał z ich usług, proszę o recenzje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Szwagier kupił sobie za dużo i teraz chce sprzedać po kosztach:26 paczek wełny mineralnej (w każdej 0,96 m2) - grubość 10 cm.Wełna Rockwool. Może jest ktoś zainteresowany ? Do zabrania z Jabłonny. Szczegóły zainteresowanym daje na priv. Dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.11.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 manykes generalnie firma Zakpol ma {nasze zdanie}klientów w d...e na początku niby 2 ceny i rabaty a jak idzie o konkrety to nabierają wody w usta i pocałuj się głęboko .......... jako że do nich mieliśmy najbliżej to i większość pierduł u nich kupowaliśmy ale zdania dobrego nie mam jeśli mogę polecić to o NIEBO lepsi są w DACHMUŻE w Jabłonnej {konkretnie się z nimi gada i można pospekulować na cenach } i jak bym miał stawiać 2 dom to ugadał bym się z nimi na kompleksowe dostawy całej budowy z {7%} POZDRO ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.11.2006 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 wielkie dzięki za przestrogę i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.11.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 manykes generalnie firma Zakpol ma {nasze zdanie}klientów w d...e na początku niby 2 ceny i rabaty a jak idzie o konkrety to nabierają wody w usta i pocałuj się głęboko .......... jako że do nich mieliśmy najbliżej to i większość pierduł u nich kupowaliśmy ale zdania dobrego nie mam jeśli mogę polecić to o NIEBO lepsi są w DACHMUŻE w Jabłonnej {konkretnie się z nimi gada i można pospekulować na cenach } i jak bym miał stawiać 2 dom to ugadał bym się z nimi na kompleksowe dostawy całej budowy z {7%} POZDRO ....... Ja mam podobne zdanie jeśli chodzi o ZAKPOL ,zaś DACHMUR to nie do końca jest tak jak pisze Paweł.Jeśli trafisz na pana Wojtka to okej ale pan Czarek to taki czaruś ,który dużo gada i próbuje naciągnąc i przekonać inwestora do droższego towaru.Latem też mieli klientów w d...ie i w pierwszej kolejności towar zapewniali swoim ekipom wykonawczym.Mimo, że wcześniej miałam zamówiony towar to oczywiście zabrakło go dla mnie i poratowali nas w Zakpolu.A tak wogóle to wydaje mi się,ze hurtownie przerosła ilość budów w tym roku....Co się zas tyczy brania materiałów z jednej hurtowni na całą budowę to według mnie kiepski pomysł.W każdej mają jakieś lepsze ceny na poszczególne towary.Stal mieli najtańszą w ISOBUDZIE,maxa najtańszego na większość palet dostałam w Dachmurze zaś cement najtańszy wówczas miał Zakpol.Jak się cenowo kształtuje to dzisiaj- trudno powiedzieć.Wiem ,ze cement na dzień dzisiejszy Isobud ma w cenie 388zl za tonę czyli niecałe 10zł za worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 06.11.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Podobno Dachmur nie przyjmuje już obsługi inwestycji na przyszły rok....Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Podobno Dachmur nie przyjmuje już obsługi inwestycji na przyszły rok.... Maria Widocznie mają już sporo zamówień na przyszły rok i nie są w stanie obsłużyć tak dużej ilości budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 06.11.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Podobno Dachmur nie przyjmuje już obsługi inwestycji na przyszły rok.... Maria Podobno Co do składów, małą, fajną hurtownia są Śruby na Modlińskiej/Chotomowskiej w Jabłonnie (wjazd z obydwu ulic) - choć nie jest to de facto skład budowlany a raczej solidna hurtownia art. metalowych z działem budowlanym (gazobeton Faelbet, cement etc.) Rozsądne ceny. Chemię budowlaną polecam z Marsanu na Modlińskiej w Warszawie - 597 69 84, duża hurtownia, duży wybór, bardzo fajne ceny. A co do zestawienia Dachmur-Zakpol - zdecydownie stawiam na pierwszy. Faktycznie lepiej rozmawiać z Nowosińskim - choć Steczkowski przy całym swoim rozgadaniu też bardzo dobrze zna sie na budowlance. Co do traktowania klienta, pamiętajcie, że w tym roku rynek budowlany zwariował i nawet ci porządni zaczynają się już spławiać kolejnych klientów. Szczerze mówiąc - współczuję budującym teraz. Uzbrojcie się w cierpliwość i wszystko zamawiajcie min. 2 miesiące naprzód. Nie, żebym straszył - sam mam drobną robotę do skończenia, liczyłem, że jak w zeszłym roku zajmie mi to tydzień a od ponad miesiąca czekam na znajomą ekipę. Ale, jak mawia ulubiony budowlaniec naszego dziecka - damy radę! Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A propo ekip - ma ktoś godną polecenia do postawienia stanu surowego w 2007 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.11.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam Serdecznie dziękuję za zainteresowaniem moimi problemami , mam pytanko cały czas mam zagwozdkę czy szukać ekipy do stanu surowego,czy może ekipę która kompleksowo wybuduje mi "dom pod klucz", nie bardzo się oriętuję jak wyglądają relacje cenowe między wykonastwem budynku "na raty" a kompleksowo,dzwoniłem do kilku firm budowlanych i ceny mnie poraziły(1700-2000zł/m2), co o tym sądzicie...? Jeszcze jedno pytanko, przeczytałem dużo ciekawych opinii na temat wody w naszej okolicy, a mnie interesuje jak wysoko są wody gruntowe,zdecydowałem się na budynek z całkowitym, głębokim podpiwniczeniem i zaczynam się obawiać,że gdy wykopią dołek ujrzę wodę,może ktoś z was ma podpiwniczony budynek,proszę o opinię.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 dodam tylko że będę budował w Janówku 1.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 07.11.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 A ja z kolei zastanawiam się w jakiej odległości powinien być odwiert od szamba szczelnego. Odwiert mam miec na 16m. Czy są jakieś zasady tym kierujące, czy odwiert robić, gdzie popadnie, czyli najbliżej przyłącza do domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 07.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 jesli dobrze pamiętam studnie od szamba musi dzielić min. 15 marchitekt adaptujący projekt nanosi planowaną lokalizację szamba i studni na mapkę podając przy tym odległość międzi nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 07.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 studnia nie musi być zaznaczona na mapie do celów projektowych,ani nie trzeba zezwolenia na budowę jeśli jej głębokość nie przekracza 30m. żródło=firma wykonująca studnie na terenie warszawy i okolic.;co do odległosci -to twoja sprawa jaką chcesz mieć wodę,tą z szmbem,czy czystą;następna sprawa-niektórzy oszczedzając kopią studnie do gł.6m/bo akurat tam jest wystarczająca ilość wody/;ale woda nadająca się do picia/oczyszczona biologicznie/ znajduje się dopiero na poziomie 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 07.11.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 co do odległości studni,nie zgodzę się że może ona być gdzie popadnie,wiem napewno że musi to być 5m od granicy sąsiada i 15m od szamba swojego bądż sąsiada...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 07.11.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 ponawiam pytanie , czy ktoś buduje podpiwniczony dom z rejonu grupy.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 07.11.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jeśli o to chodzi to mamy cały dom podpiwniczony 2.20 w ziemiTeż się obawiałem o wody podskórne bo w około domy bez piwnic ale obecnie woda jest głębiej niż 20 lat temuTrzeba tylko rozsądnie odprowadzić od budynku wodę deszczową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 08.11.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mam pytanie ,czy ocieplenie styropianem ma dochdzić do desek nad wieńcem czy trzeba zostawić przerwę a od środka dopchnąć wełną min. Bardzo proszę o odpowiedzi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 08.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam Dzięki za słowa otuchy, robiłeś drenarz opaskowy wokół budynku, gdzie budowałeś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 08.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam Dzięki za słowa otuchy, robiłeś drenarz opaskowy wokół budynku, gdzie budowałeś..... Drenarz nie był potrzebny Należało tylko odprowadzić wodę deszczową z rynny na odległość około 2 m od domu aby nie miała tendencji płynąć pod fundamenty Budowa w okolicy stadionu w Legionowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts