pawel i renia 04.12.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 podłanczamy się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.12.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 czy moglby ktos nam polecic jakąs dobra ekipe (czlowieka) od robienia kominkow, plissss. Chodzi o dystrybucję cieplego powietrza z kominka. A moze ktos zakladal rekuperator i ma juz z tym jakies doswiadczenia. Na pewno mogę odradzić Arskom Znalazłam w końcu wykonawcę - moim zdaniem solidny, namiary poślę na priv jak moja małżowina wróci z pracy - tylko on nimi dysponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 05.12.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Chciałbym zwrócić uwagę na ostrzeżenie _ZBYCH_a dotyczące niesolidnego wykonawcy schodów z naszego regionu, z którym osobiście miałem bardzo nieprzyjemne przejścia: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&start=61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 05.12.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 a zresztą, może się i innym przyda: kominkarz Dariusz Kaczmarek 0-603 439 808 - ja jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 05.12.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 szukam ekipy która wykona stan surowy Rododendrony 5 http://archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m434b8c4a91497 w Bożej Woli gm Jabłonna od zaraz. może ktoś ma jakieś namiary godnych polecenia 513-818-956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.12.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Olenka, to może jakąś malutką fotke tego kominka pokażesz, co? ...... albo i jeszcze coś, ...... co? Proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macki2 05.12.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Olenka,dziekujemy bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 06.12.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Olenka, to może jakąś malutką fotke tego kominka pokażesz, co? ...... albo i jeszcze coś, ...... co? Proszę! Renatko jak mnie tylko pani z telekompromitacji do neostrady podlaczy to się pochwalę Żadne wielkie rewelacje - zwykła prosta obudowa. A ogólnie to mogłabyś na żywo zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.12.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Olenka, oj mogłabym, kurcze, mogłabym, ale nie mam możliwości ..... narazie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 07.12.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Olena, Czy Twój przyszły dom to Pod Orzechem z Archonu?Tak mi to wygląda na zdjęciu - a pytam się, bo mój kuzyn postawił sobie w tamtym roku taki sam A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 07.12.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Olena, Czy Twój przyszły dom to Pod Orzechem z Archonu? Tak mi to wygląda na zdjęciu - a pytam się, bo mój kuzyn postawił sobie w tamtym roku taki sam A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Archonu, Archonu z tym że nie pod Orzechem a w Lewkoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 07.12.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Enickman, ja bym chciala ..i to bardzo . Jak znajdę działkę Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 07.12.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam Mam ,małe pytanko.....? Kto wam robił kosztorys budowlany i zestawienie materiałów,bo do tej pory mam trzy kosztorysy;dwa ze składów budowlanych i jeden od architekta,który mi robił adaptację,wszystkie się od siebie zasadniczo różnią........ Pytam dlatego bo niebawem zacznę się ubiegać o kredyt na budowę,i nie wiem który kosztorys bank zaakceptuje,a może to bank wykonuje kosztorys.............? Proszę o wasze opinie..... Pozdrawiam wszystkich........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.12.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Enickman, ja bym chciala ..i to bardzo . Jak znajdę działkę Pzdr, Emmmma Masz już jakieś projekty? A działka musi być od zaraz - bo mam namiary na działkę ale będzie dopiero w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moominek 08.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam ...a może to bank wykonuje kosztorys.............? Proszę o wasze opinie..... Pozdrawiam wszystkich........ Zdaje się, ze to właśnie bank powołuje rzeczoznawcę do wyceny. W banku można też przedstawić papierek podpisany przez rzeczoznawce znalezionego na własną rękę. Zadzwoń poprostu do osoby kontaktowej z banku i zapytaj, tak będzie najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 08.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Enickman, ja bym chciala ..i to bardzo . Jak znajdę działkę Pzdr, Emmmma Masz już jakieś projekty? A działka musi być od zaraz - bo mam namiary na działkę ale będzie dopiero w czerwcu Witaj, działka nie musi być od zaraz o ile cena bedzie do zaakceptowania. Ale szukam w konkretnej okolicy tj. Jabłonna cześć wschodnia ( Szkolna, Leśna). No chyba,że coś innego nas zauroczy. Jeżelii można to poproszę namiary a przynajmniej lokalizacje, metraz , uzbrojenie i cenę na priv. Aha.. jeszcze sprawdzam w gminie czy na tym terenie parterowka wchodzi w grę bo MPZP mówi o uzytkowym poddaszu. Jak nie to....hmmm, nie wiem co. A projekty: hmm. poki co przeglądam nałogowo i krystalizują mi się założenia: -dla 2+2 -do 160 m2 uzytkowej (najchetniej ok.140 m2) - kasa - wyraźne oddzielenie części prywatnej - 4 pokoje+ salon - garderoby - pomieszczenie gospodarcze na pralnie, suszalnie, prasowalnie - pomieszczenie na grabie, kosiarkę itp. - kuchnia z oknem od wejścia ze spizarką - garaż z przejściem do budynku ( najchętniej 2 stanowiskowy) - 2 łazienki + ew. kibelek -zadaszony taras -sypialnia rodziców chetnie z łazienką - strop lekki - ściana 2 - warstwowa -dach może byc 2-spadowy o ile bedzie ładnie się prezentował Podobaja mi się jak dotad ( do adaptacji oczywiście): kilka z http://www.dom-parterowy.pl D08 i D26Muratora W11 - Jaskółka. Fukkcjonalność rewelacyjna jak dla mnie. Widzialam,że swego czasu Pawel i Renia,też się nim interesowali. No własnie Pawel i Renia, dlaczego zrezygnowaliście? Do wszystkich: za wszelkie uwagi, spotrzeżenia, wskazowki, sugestie, krytykę będę wdzięczna. A dlaczego parter? skosy mnie przerażaja, okna połaciowe również, poddasze mnie przytłacza.. i co ja zrobię,że ja tak mam? Ciekawe tylko ,że u innych mi sie podoba...hmmm. Ale najpierw działka... A TY jak z projektem? Jakie masz założenia? Coś konkretnego juz na oku a moze już wybrany? Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Kryteria mam właściwie takie same i D26 jest w ściesłej czołówceMyślę jeszcze o C114A oraz Przystani ze studioatriumGracji z HoryzontuArjunie II z Domusa a Jaskółka jest fajna ale jak na moją działkę za szeroka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 08.12.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A w ogóle, czy ktoś z tej grupy stawia/postawil dom parterowy? Enickman, ja bym chciala ..i to bardzo . Jak znajdę działkę Pzdr, Emmmma Łolaboga, emmmma - jeszcze szukasz?. Kruca fix. Moim skromnym to Jabłonnie (tam gdzie ty chcesz) to już chyba słabo będzie. Bardziej Jabłonna/Chotomów. pzdr. t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 08.12.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam Mam ,małe pytanko.....? Kto wam robił kosztorys budowlany i zestawienie materiałów,bo do tej pory mam trzy kosztorysy;dwa ze składów budowlanych i jeden od architekta,który mi robił adaptację,wszystkie się od siebie zasadniczo różnią........ Pytam dlatego bo niebawem zacznę się ubiegać o kredyt na budowę,i nie wiem który kosztorys bank zaakceptuje,a może to bank wykonuje kosztorys.............? Proszę o wasze opinie..... Pozdrawiam wszystkich........ Ja znalazłem kierownika budowy (żeby było śmieszniej - to nie innego niż ten, który faktycznie teraz nadzoruje budowę) i on to zrobił. Dałem mu projekt (i powiedziałem na ile mniej/więcej chce tą kalkulację ) Następnego dnia byłem lżejszy o 150 pln i bogatszy o niezbędny kwitek Bank zaakceptował bez zmrużenia. pozdrawiam t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 08.12.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Czołem Grupa, Pilnie potrzebuje kupić (najchętniej używane ) STEMPLE: Ilość - około 20 sztuk. Długość: 3,5-4 m. !!!!! Info na priv. Pilne !! (Aktualne do niedzieli wieczór) Dzięki t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts