mik99 09.01.2007 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 levior"...niech się mury pną do róry!"serdecznie Witamy w naszym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 09.01.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mik 99 I jak się sprawuje podłogówka?Czy już możesz coś powiedzieć? Levior Przyłączam się do powitania Olena Niech Wam się mieszka spokojnie. Może i nam w tym roku uda się zamieszkać we własnym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.01.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 MAGO no cóż... jest ciepło nie było najmniejszego problemu z wygrzaniem domu po dwóch dniach od odpalenia kotła zadana temp. powietrza osiągnęła 21 st. przywiązałem dużą uwagę do wykonania instalacji (dwa rozdzielacze: odrębny na grzejniki i drugi na podłogówkę ) każdy obieg w miarę o podobnej powierzchni, jakości użytego materiału i wyposażenia całej kotłowni. Mam nadzieję, że gdy przyjdzie prawdziwa zima, to satysfakcja nie minie. zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 09.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Rozumiem ,że dopiero po dwóch dniach grzania uzyskałeś temperaturę 21 stopni. Z tego co pamiętam to ogrzewasz gazem,interesuje mnie jak bardzo ciepłą masz podłogę tzn.czy chodząc z gołymi stopami czuje się ciepło promieniujące od dołu.W podłogówce niskotemperaturowej ciepła prawie się nie odczuwa,Stąd też moje pytanie.My będziemy mieli niskotemperaturowe.Ciekawa jestem ile czasu będzie nagrzewała się moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.01.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 mago pogłoga jest "letnia" i taka powinna być. Ciepło, komfort jego odczucie jest ważne na wysokości 150-200 (patrz rozkład temp.) Czas wygrzewania jest zależy do wielu czynników: termoizolacja jastrychu: grubość i gęstość polistyrenu,grubość jastrychu,gęstość rurek,rozmieszczenie i wielokość poszczególnych obiegów,kubatura pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 10.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witajcie, właśnie jesteśmy w trakcie budowy domku w Dąbrowie Chotomowskiej. ZAkochaliśmy się w tym miejscu i mamy nadzieję, ze szybko się wprowadzimy. Budujemy Poemę 2 z pracowni Krajobrazy. żadko korzystam z netu, więc wybaczcie, ze raczkuję i mam nadziję skorzystać z waszych doświadczeń. Powiedzcie jak Wam się dojeżdża do Warszawy i czym? Pozdr Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2007 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 marhab13 Witaj moja żona codziennie korzysta z usług kolei (koleje mazowieckie, chyba?) jest bardzo zadowolona. 37 i jest w centrum (dw gdański). Bilety miesięczne są tanie, a pociągów dużo. jest jeszcze komunikacja autobusowa prywatna (baza w centrum obok straży). tyle może inni coś dorzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemo76 11.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam. Poszukuje działki w powiecie legionowskim.Gdyby ktoś z Was miał jakieś namiary to proszę o kontakt lub wysłanie namiarów. [email protected]GG: 695952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 11.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Dzięki za odpowiedź, a jaka jest cena tych biletów, bo pytałam jakieś 3 miesiące temu pytałam na gdańskim o cenę miesiecznego i podała mi Pani jaką ogromną sumę: 200 pln ok, biorąc pod uwagę, ze trzeba jeszcze kupić milet na warszawę.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 11.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dołączam do pytań o podłogówkę, my chcemy założyć takie ogrzewanie w kuchni i łazienkach... obecnie mamy ogrzewanie podłogowe w łazience, ale elektryczne, jest super. Ciekawa jestem jak jest z gazowym?pozdr mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Dzięki za odpowiedź, a jaka jest cena tych biletów, bo pytałam jakieś 3 miesiące temu pytałam na gdańskim o cenę miesiecznego i podała mi Pani jaką ogromną sumę: 200 pln ok, biorąc pod uwagę, ze trzeba jeszcze kupić milet na warszawę.... pozdr 66 karta miejska po całej warszawie i ok 90 na pociąg Jednak teraz "idzie nowe" ... i ramach karty można juz dojechać do choszczówki (czyli końcowej stacji w garnicach wawy), ale od luty/kwiecień powiat legionowski mają włączyć w obieg. I wtedy jeden bilet=karta z opcją podmiejską ok.90 pln ma wystaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 11.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A i jeszcze małe pytanko: jakie macie ogrodzenia, za ile i oczywiście gdzie robione. My wokoło chcemy założyć siatkę, a od strony frontowej drewniane palisady....pozdrmariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhab13 11.01.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 mik99, dzięki. jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy. Widziałam już info otej choszczówce, ale o jednym podmiejskim jeszcze ni, byłoby fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam, zabrałam się za zamawianie szamba i chyba robię to od tyłu, bo zamówiłam koparkę, szambo mają włożyć dźwigiem do dołu i zostanie zasypane, ale coś mi mówi, że to nie wszystko. coś tam chyba trzeba kleić.....?czy moglibyście udzielić skróconej lekcji montażu takiego szamba? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 11.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 misio3ja bym na twoim miejscu podjechał do HURTOWNI - KR ISOBUD ul Warszawska 56a Michałów Reginów trzeba powołać się na mnie PAWEŁ z kątów węgierskich a cena napewno się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 11.01.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 misio3 ja bym na twoim miejscu podjechał do HURTOWNI - KR ISOBUD ul Warszawska 56a Michałów Reginów trzeba powołać się na mnie PAWEŁ z kątów węgierskich a cena napewno się zmieni Oooo witamy, Jeszcze jestes w Matrixie czy juz zaczynasz przesypiać noce Jak tam dziewczynki ?? Pochwal się.. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 11.01.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Czy ktoś z was praktycznie ćwiczył (lub ćwiczy) temat SOLARÓW ?Do ciepłej wody, ewentualnie ogrzewania ? ??t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.01.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Renatko no ja mam nadzieję, że Ty też pamiętasz o kawie mago ja tez sie juz chwalilam, ze mam podlogowke Jak masz ochotę "pomacac" to zapraszam Ja dalej bez necika ale jak nas juz podłączą to będę wiecej gadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 11.01.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tinus i Linka siemano generalnie 1 tydz. był najgorszy ale teraz jest już OK noce oczywiście zarwane ale dajemy rade bo co nam zostało tyko tego czasu strasznie brak i przydało by się kilka godz. więcej na dobę a tak z innej beczki jako że WIOSNA wpełni trzeba by było pomyśleć o jakimś spotkaniu przy GRILU http://img297.imageshack.us/img297/5194/1kr3.th.jpghttp://img378.imageshack.us/img378/5571/2bh7.th.jpghttp://img453.imageshack.us/img453/3620/3ua2.th.jpg a to nasza przyszła inewstorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.01.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam,abrałam się za zamawianie szamba i chyba robię to od tyłu, bo zamówiłam koparkę, szambo mają włożyć dźwigiem do dołu i zostanie zasypane, ale coś mi mówi, że to nie wszystko. coś tam chyba trzeba kleić.....? czy moglibyście udzielić skróconej lekcji montażu takiego szambo pozdrawiam Nam pan koparkowy kazał tak zsynchronizować dowóz szamba,żeby mógł od razu po wpuszczeniu go w dół zasypać.Wykopywanie wcześniejsze nie ma sensu,ponieważ może ziemia zsuwać się do wykopu.Najlepiej ze 2 godz.wcześniej zawezwać koparkę do wykopania dołu ,póżniej spuszczenie szamba,wysmarowanie czymś tam(jakimś klejem) lączeń kręgów i zakopanie .Nie pamiętam czy póżniej było smarowanie też dysperbitem.Tak było u nas. Olena Bardzo chętnie pomacam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts