Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Chyba przywołałem zimę.

U mnie rano było -2 st

I dobrze

Miałam już dość tego cholernego piachu wokoło domu.Teraz działeczka wygląda jak z bajki.Oby tylko duży mróz nie ścisnął :p

A tak wogóle to możesz napisać co z wodą do oddania budynku?Naprawdę trzeba teraz badać?

:-? :-? :-? :-? :-? :-?

No właśnie,

teraz jest OK, nawet po zmrożonej ziemi mogła wiechać ciężarówka z piachem.

Boje sie jednak roztopów (wiosny) - u mnie jak jest błotko to.. eehhh

szkoda gadać.

Jak to wygląda wie najlepiej pralka Pawła i Reni. W ciągu sekundy Paweł zamienił się w błotnego bałwanka pomagając mi wypychać moje utopione autko z błota :-D :-D :-D

Ale, musicie przyznać, pogoda nam sprzyja. W listopadzie modliłem sie czy uda mi się zalać chudziak. A teraz... spójrzcie na zdjęcia - domek stoi a prace idą dalej :-)

.... jeszcze żebym prąd miał....

:-D

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A tak wogóle to możesz napisać co z wodą do oddania budynku?Naprawdę trzeba teraz badać?

:-? :-? :-? :-? :-? :-?

na szczęście nie, bo to dodatkowy koszt ok. 360, ale warto wiedzieć czy woda którą pijemy to jest "ta nasza staropolanka" czy nie?

Uffffffffffff,co za ulga.Myślałam już,że dokładają jakieś nowe papiery aby tylko nam utrudnić życie.No i cena?Strasznie drogo to kosztuje?

Na pewno warto wiedzieć co się pije.Ja mam dobrą wodę poniewaz pijemy prosto z kranu i jest okej.Jest o niebo lepsza od warszawskiej z wodociągów(którą strach pić bez przegotowania) .Dziadek od którego kupiliśmy działkę robił kiedyś badanie wody i woził stąd w kanistrach do picia do Wa-wy :) :) :)

Jak to wygląda wie najlepiej pralka Pawła i Reni. W ciągu sekundy Paweł zamienił się w błotnego bałwanka pomagając mi wypychać moje utopione autko z błota :-D :-D :-D

Tinus i Linka cała przyjemność o mojej stronie :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

oj działo się wedy działo

MIK99

serdeczne gratulacje i oby żyło się spokojnie i dostatnio

Na pewno warto wiedzieć co się pije.Ja mam dobrą wodę poniewaz pijemy prosto z kranu i jest okej.Jest o niebo lepsza od warszawskiej z wodociągów(którą strach pić bez przegotowania) .Dziadek od którego kupiliśmy działkę robił kiedyś badanie wody i woził stąd w kanistrach do picia do Wa-wy :) :) :)

Mieszkałem w w-wie a potem 7 lat w Jabłonnie.

Teraz znowu wróciłem do W-wy i....

nie pije w ogóle ;-)

Tylko soki albo coś z butelek.

Tak jak byłem "uzależniony" od herbatki tak pije tylko w parcy (Dar Natury).

W domu nawet jak wodę przefiltruje przez filtr Brita a potem przegotuje to dalej nie moge sie zmusić :-)

Do dobrego człowiek szybko sie przyzwyczaja :-D

Z utęsknieniem wyczkuje powrotu "na wieś" - ze wzgledu na wode,

..również. :-) :-D :-)

Enickman napisał:

zarówno dg29, jak i dg 14 mają garaż jednostanowiskowy - nie do zmiany

(zapomniałem napisać o tym kryterium)

Ale myślałem jeszcze o:

Przystań

ew.

ArjunaII

Co o tym sądzisz?

Hi,

te 2 wykluczyłabym przy pierwszych rozważaniach :

Przystań za olbrzymią powierzchnię ( do ogrzania) :roll: , ogromną kubaturę, powierzchnię zabudowy i kosmicznie duuuuży dach :o .

A Arjuna - mnóstwo okien od pólnocy, 35 stopni dach to już nie halo w parterówce, z przejściem z garażu do domu byłoby trzeba kombinować.

Tinus oglądałam Wasze włościa, nawet udało mi się przejechać bez zakopania się. Nieźle się już domek prezentuje :lol: .

Małe pytanie bo za krótko tam stałam: słychac Chotomowską?

Mario (UKF) z racji lokalizacji mam pytanie też do Ciebie,czy robiliście badanie geologiczne, jakie tam sa grunty ( bo że widac glinę to wiem

:roll: ) aaa i ile ciągneliście media? gaz też?

Elza , i jak tam? Bo u nas maluchy zdrowe co się od dłuuuuugiego czasu nie zdarzało

Pozdrawiam wszystkich serdecznie...

Emmmma

PS. Czytając to forum zastanawiam się czy oby stać nas na budowę :cry: Chyba muszę zminimalizować swoje oczekiwania :x

Możecie mi pogratulować.

Jestem pełnoprawnym obywatelem Chotomowa.

Zameldowałem się i czekam na dowód.

Miłe uczucie, wierzcie mi.

stawiam wszystkim:

http://www.tullamore-dew.de/img/insidetop_depth.jpg

moja ulubiona

http://www.tullamore-dew.de/img/insidetop_mellow.jpg

Congratulations!! :D :D :D

PS. Czytając to forum zastanawiam się czy oby stać nas na budowę :cry: Chyba muszę zminimalizować swoje oczekiwania :x

daj spokój wiele spraw na początku budowy wyglada groźnie, ale w trakcie gdy udaje się skutecznie rozwiązywać kolejne problemy. To Wiara we własne siły i zdolności rośnie.

Parapetóweczkę na pewno trzeba będzie zrobić, możecie czuć się zaproszeni. Moja żona ma pomysł, by nie robić jednej walnej imprezy, a kilka i czas spędzać w bardziej kameralnym gronie.

Nie powiem jest to pomysł... wart przemyślenia.

czyjemy się wproszeni :o :roll: :o :roll: :o :roll: a nie lepiej na wiosne małego [ 100 osobowego}GRILA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

emmmma napisał:

PS. Czytając to forum zastanawiam się czy oby stać nas na budowę Chyba muszę zminimalizować swoje oczekiwania

MY NA POCZĄTKU TEŻ MIELIŚMY PODOBNE OBAWY ALE JAK WCZYTYWALIŚMY SIĘ W POSRĘPY INNYCH GRUPOWICZÓW TO SERCE NAM ROSŁO I CORAZ MOCNIEJ WIEŻYLIŚMY ŻE I NAM SIĘ UDA

... trzymamy kciuki i będzie dobrze.....

:wink: :lol: :wink: a reszta na PRV

Witam wszystkich.

Zaczynam poszukiwania ekipy na stan surowy, mam pierwszą wycenę z firmy i nie mam pojęcia jak się do niej ustosunkować:

za budowę 120 mkw domku 135 000 brutto z materiałem firmy

domek ma być z ytonga 40 cm, dach dwuspadowy pokryty dachówką, fundament z bloczka, czy to dużo czy mało???

Proszę o komentarze i ewentualne namiary na innych wykonawców może tańszych.

Pozdrawiam.