mago 25.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Czy orientujecie się, ile biorą za zamontowanie jednego okna dachowego(Velux)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 25.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 witam.. Na jakiej głębokosci macie wodę,oraz jakie zastosowaliście pompy/ Z tego co wiem woda na naszym terenie "im niżej tym gorsza". My mamy na 12 m, sąsiedzi też 10-13 metrów. Co do pompy to się nie wypowiadam. Kupiliśmy jakiś najtańszy hydrofor w Obi (300 zł) żeby był na budowę i na razie dalej na nim jedziemy. Osobiście tylko czekam aż padnie bo jest strasznie głosny i często się włącza Ale jak wiedomo - najtrwalsze są prowizorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 25.02.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Cześć!Można dołączyć?Pogubiłam się dokładnie-właśnie testuję możliwości tego forum.Mam nadzieję,że tym razem moja wiadomość trafi do właściwej grupy czyli do CHOTOMOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 25.02.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 UFF,udało się. Jestem z siebie dumna.Tak w ogóle to minionej jesieni,a raczej zimy wybudowaliśmy z mężem w Chotomowie domek (dach powstał w połowie grudnia).Bardzo podoba nam się to forum i na pewno będziemy często tu zaglądać.Pozdrawiamy wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ruda1 serdecznie witamy i do polemik wszelkich zapraszamy i może na początek co/kogo/inne możesz polecić innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzięki za serdeczne przyjęcie!Na 100% mogę polecić blacharzy,którzy robili nam dach.Panowie byli niesamowicie zorganizowani i dokładni (też nam ich ktoś polecił).Murarzy też mieliśmy super (mój teść z ekipą),ale z tego co wiem na razie i tak nie ma czasu.O rety jak tak sobie pomyślę to na razie wszystkich mieliśmy super i geodetę i architekta (900 zł.za nadzór-bo czytałam Wasze wcześniejsze wypowiedzi i były tam znacznie większe kwoty).A przepraszam była jedna wpadka z bramą i furtką.Pan troszeczkę się pomylił i zrobił je otwierane w przeciwnym kierunku niż nam pasowało.Może ktoś potrzebuje? (patrząc od drogi otwierają się w lewo).Zamieściłabym zdjęcia,ale nie wiem czy tu można,a zresztą i tak nie umiem. Jeśli ktoś chce to ewentualnie mailem (to umiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel 26.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkichCzas pomyśleć o przygotowaniach do budowy. W zwiazku z powyższym mam pytanie do dysponujących zbędnym barakiem, czy ktoś chciałby się go pozbyć za przyzwoitą cenę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Zamieściłabym zdjęcia ,ale nie wiem czy tu można, a zresztą i tak nie umiem. oczywiście że można i nawet trzeba są 2 drogi by pokazać swoje fotki : - założyć album w http://foto.onet.pl/ - albo spróbować wlepić zdjęcia przy pomocy http://img37.exs.cx/ reszta na PRV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Jak mi się udało to możecie zobaczyć jaką bramę mamy do odsprzedania (ta na zdjęciu to nasza,a ta na sprzedaż jest identyczna tylko otwierana w przeciwną stronę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No cóż...próbuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 http://img386.imageshack.us/img386/6330/bramawcalosciwt3.jpg' alt='bramawcalosciwt3.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ruda1 prawda że to łatwizna z tymi fotkami tylko musisz zmniejszyć te fotki do 800x600 albo na monitor 15 cal lepiej będzie się oglądało POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 <a href=http://img386.imageshack.us/img386/6330/bramawcalosciwt3.jpg' alt='bramawcalosciwt3.jpg'> a lepiej było by tak http://img299.imageshack.us/img299/7274/bramawcalosciwt3ce7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.02.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Bo ja chciałam w naturalnych rozmiarach zaprezentować Wam tą bramę .A tak poważnie to wybierałam 800x600 tylko jakoś nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 26.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Bo ja chciałam w naturalnych rozmiarach zaprezentować Wam tą bramę .A tak poważnie to wybierałam 800x600 tylko jakoś nie wyszło. tylko nie w naturalnych wymiarach !!! Bo do Multikina mam daleko... :-D :-D :-D :-D :-D :-D Jest OK, pierwsze koty za płoty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 26.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 tylko nie w naturalnych wymiarach !!! Bo do Multikina mam daleko... :-D :-D :-D :-D :-D :-D Ja za to mam blisko, ale mi się nie chce. Ale brama fajna! Dawno mnie tu nie było. Pozdrawiam wszystkich, nowoprzyłączonych również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 27.02.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 tylko nie w naturalnych wymiarach !!! Bo do Multikina mam daleko... :-D :-D :-D :-D :-D :-D Ja za to mam blisko, ale mi się nie chce. Ale brama fajna! Dawno mnie tu nie było. Pozdrawiam wszystkich, nowoprzyłączonych również Renatka-Jak tam Twoje pozwolenie na budowę ?Chyba już powinnaś je mieć. Kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobaki 27.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czesc! Po raz pierwszy witałem się z Wami jakieś 10 miesięcy temu Szukałem działeczki w Chotomowie lub bliskich okolicach. No i w końcu się doczekałem! Działkę kupiłem w miejscowości Janówek I ok 500m od stacji PKP. Kawałeczek za Chotomowem, ale tam cieżko było znaleźć, tym bardziej ze wszystkimi mediami i jeszcze w jakiejś rozsądnej cenie. Wiem że wśród Was jest kilka osób z Janówka więc serdecznie witam też bliskich sąsiadów ) Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na troche dobrych rad, nawet zadając "głupie" pytania. Wiedzy na razie mam zero i zaczynam czytać po kolei wszystko co mi wpadnie w ręce na temat budowania. Oczywiście postaram się odwdzięczyć i podzielić jak tylko coś ciekawego wypatrzę. Dom planujemy zaprojektować indywidualnie (projekt nietypowy - w jednym domu dwa osobne mieszkania, jedno ok 120m2 drugie ok 80m2, z osobnymi wejsciami, drugie dla rodziców). I tu mam pytanko, czy znacie może jakieś godne polecenia biuro projektowe albo architekta z dobrymi pomysłami, który mógłby coś takiego wykonać? Dzwoniłem na razie do dwóch biur w Warszawie i ceny powaliły mnie na kolana A jeszcze do tego naczytałem się, że różnie ta współpraca się czasem układa... Wiem, że teraz ciężko jest z ekipami budowlanymi, a mamy ambitny plan zakończyć budowę na jesieni przyszłego roku, więc chyba to też już czas na rezerwację. Gdybyście mieli jakieś sprawdzone namiary na solidną grupę to bardzo poproszę na priv ( [email protected] ). Pozdrawiamy serdecznie Rafał (Dziobak) i Evcia (Dziobka) czyli Dziobaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.02.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Wolnej działki budowlanej, szuka znajoma Chotomów, Jablonna, Dąbrowa chotomowska. każdy konktakt może okazać się przydatny, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts