Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Grazia111 słyszałam, że w poniedziałek ma się u Ciebie pojawić elektryk? Czy możesz go kopnąc z taką siłą, żeby w końcu doleciał do mnie? :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:

to jeszcze czegoś u Ciebie nie skończył :o

zaczynać będzie już od 3. poniedziałku, ale do trzech razy sztuka, to może zacznie. W końcu przed tynkami ma się wyrobić! :roll:

Dach skończony!!!! tak się cieszę.

OLENA czy mogłabyś podać mi namiary na waszego elektryka? Czy jesteś z niego zadowolona? Wiosna przed nami, okna prawie zamówione i czas na dalsze harce na budowie. :D

Niestety elektryk Oleny zarezerwowany na najbliższe tygodnie 8) 8)

....ale czy Olena z czystym sumieniem może go polecić???? :roll:

ze swojego doświadczenia jeszcze nie wiem

....ale czy Olena z czystym sumieniem może go polecić???? :roll:

Chyba do ćwiczenia cierpliwości jedynie... :-?

Grazia111 niby skończył... tylko to nie działa tak jak powinno :evil: :evil: :evil: i tak już do nas jedzie któryś tydzień... daleko ma... :)

A Renatka o tych tujkach to chyba tak z ironią :wink: Ale kto wie, kto wie? :) Ja bym ich nie ruszała, może odbiją.

[

b]MARSYLIAA[/b] mam wrażenie, że widziałam Was dzis ok 16.30 na Waszej działce? Nie mierzyłeś jej krokami? :)

Olena

tak, masz rację byliśmy na działce, którą zechciał łaskawie obejrzeć starszy syn,a na poważnie jeździliśmy po Chotomowie, bo dowiedzieliśmy się, że ktoś buduje tu M05a- domek, którego projekt chcemy kupić i chcieliśmy go zobaczyć w realu i utwierdzić się w przekonaniu, że to jest dobry wybór.Przy okazji młodsze dziecię zaliczyło kilka drzew a ja zaznaczyłem zarys domu butelkami znalezionymi na naszej działce. Widzieliśmy również kasztanową dachówkę i zaorane pole :) . Patrzyliśmy z zazdrością na wasz domek zastanawiając się kiedy my będziemy na takim etapie?

Patrzyliśmy z zazdrością na wasz domek zastanawiając się kiedy my będziemy na takim etapie?

Tu naprawdę nie ma czego zazdrościc. Nawet się nie obejrzycie i też będziecie mieszkać :)

Moja córka też łaskawie raczyła zaszczycać swoją obecnością nasz domek :wink: Ogólnie obrazona jest, że mieszkamy na wsi, jak ma potrzebę (a miewa je jakoś nadmiernie często) zostaje u babci na Pradze a ogólnie: "jak skończe 18 lat to sobie kupię mieszkanie na Tarchominie bo tam jest fantastycznie" :o :o :o :lol: :roll: no cóż.... inne pokolenie? :lol:

Bardzo proszę o pomoc, albo pokierowanie gdzie szukać informacji: robimy tynki z agregatu, ale nie wiem jak sprawdzić te tynki, czy wszystko jest dobrze zrobione?

Pozdrawiam

najlepiej kierownik

a samodzielnie to przede wszstkim, kątownikiem sprawdzić kąty proste w narożnikach pomiesczeń i poziomnicą piony ścian.

Widzę, że interesują Was tynki gipsowe

więc...

tynk gipsowy to nie gładź gipsowa( tynk jest z piaskiem)

jest dość kruchy

jest hygroskopijny

można go kłaść pod glazurę(ściągany na listwach bez wygładzania)

problemów z mocowaniem kołków nie ma

mokry tynk sprawia wrażenie gładzi (po wyschnięciu wygląda trochę inaczej)

długo oddaje wilgoć

kładzie się go szybko

równiejszy od tradycyjnego

a co do ceny to w maju 2006 za położenie tynku 21 zł/m2 i nic mnie nie interesowało( musi być woda najlepiej miejska- chodzi o ciśnienie)